Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Anonimna priporočam ti, da greš takoj po napotnico in se prijaviš v neplodnostno ambulanto, če še nisi tam. Ker glede na to da nič ne veš, predvidevam, da laporoskopije nisi delala ravno v neplodnostni. To pa ti svetujem zato, ker so dolge čakalne vrste sploh v MB. Za kateri center se boš pa odločila je pa tvoja stvar. Lj srednje dolga obravnava, prostori so bolj tako tako, problem je, da čakaš full časa na izvide in vse ostale preglede, če jih moreš naredit. Mb je že v žačetni fazi full dolga čakalna doba, vendar naredijo več preiskav (baje) in da so bolj človeški, in da se bolj posvetijo. Reš pa ne špara jezika, ampak gre pri njemu vse zelo hitro. In punkcije in prenos zarodkov dela v Postojni. In pri Rešu tudi ne čakaš konzilija, ker ga nima. V neplodnostni ambulanti sem že od junija letos, v LJ pri dr. Zornu. Tako da sem že pred tem imela HSG, zdaj pa laparoskopijo in histeroskopijo. Tudi hormonsko test krvi sem že naredila - razen će je še kak drug... Partner pa 2x spermiogram. No in zdaj so ugotovili vse sorte in sicer je možnost naravne zanositve, ampak je tudi velika verjetnost, da grem na umetno. Zato me zdaj zanima od tu naprej in v zvezi z IVF, ker po resnici povedano, nisem hotela pomislit na kaj takega, v smislu, da to se samo drugim dogaja... Zato zdaj, če bo treba - hočem bit pripravljena. Ni mi taka panika - dva meseca gor ali dol... Ampak če bo pa trajalo še eno leto, mi pa ni všeč. Kolegica je šla kar k Rešu, imela je policistične jajčnike, dal ji je vse mogoče tablete in je skoraj takoj zanosila. Zdaj ne vem - a se je možno prestavit k drugemu zdravniku? Ali se naj? Jaz sem imela sicer pregrado, endometriozo, zamašene jajcevode z zarastlinami od katerih se enega ni dalo rešit, miome, ki so ostali, nimam pa policističnih. Ali ste tudi ostale, ki nimate sicer nobenih problemov s policističnimi jajčniki in normalne menstruacije, dobile že prej kaka zdravila, ki npr- spodbujajo zanositev?
|