Hope2
|
Jaz oddaje ne morem gledat, sem jo samo 1x in sem jokala kot dež . Čustva so kar vrela na plano ob podoživljanju teh dogodkov. Čeprav sem zdaj nosečka po 6 letih in 6 postopkih, enostavno ne morem gledat kako ženske trpijo, ko čakajo ali je sploh kaj jajčec, ali se je sploh kaj oplodilo, ali jih bo sploh kaj počakalo na transfer, ali se bo sploh kateri prijel, ali bo zagledala tisto nedosegljivo črtico na testu . Tiste inekcije, hormoni, punkcija, hiperstimulacija...., je še najmanj kar boli in kar je hudo. To je še najboljši del postopka, saj si še poln upanja, adrenalina in pozitivizma, kar pa s punkcijo počasi upada . In prav hudo mi je, ko se pogovarjam s kako kolegico ali žensko, ki se še dlje muči, ker to je samo ena zafuk...ana, zaje...bana bitka, ki jo je treba biti in ob tem trpeti hude psihološke muke. Pa zgleda, da bi bilo še preveče lepo, če se ne bi potem še sodelavci, sosedi, prijatelji, familija vmešavali s pametnimi nasveti, s neumnimi vprašanji in zbadanji. Joj kolk boli še to , čeprav vemo, da niso zlonamerni in nam nočejo nič hudega. Zato, če ste pripravljene, darujte . Če poznate par, jima prisluhnite, ju poslušajte, brez pametnih nasvetov ala dajta odmislita in bo, pejta na dopust in bo, naredi svečo......... Če bosta hotela kak nasvet, bosta že povprašala. Povejte, da jima stojite ob strani in če kdaj kaj rabita naj samo povesta........
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 2.10.2008 16:41:25 >
|