ronja
|
Posteljo pustiva velikokrat razmetano, me je lubi to navadil in sem ugotovila, da se z razmetano posteljo čisto lepo živi:) Dokončno sem obupala, ko sva dobila tamale in nama tako vsake pet minut razbrskajo posteljo, tako da se itak ne vidi, ali je kdaj bila postlana ali ne:D. Posteljno perilo pereva 1x/teden oz. po potrebi - enako kot dota. Ne vidim potrebe po več, ker ni umazano, razen če kateri (beri tamali) prišverca kako hrano v posteljo ali ob izrednih primerih, ki jih je že ona naštela. Bo boljše, ko ne bo kuhinja ob otroški sobi=spalnica za tamale. Pižama enako kot pomlad. Ampak res pa mi teži s to posteljnino vsak dan, oz. jo sam potegne dol pa flikne v koš za pranje. Panaj jo še sam opere, bo hitro ugotovil, da ni treba;). Brat in oče sta nosila srajce, dokler sem jih jaz likala (po naređenju mama), ko se je ona odselila in sem se zbunila, da kuhala bom, likala pa vsega ne, sta pa začela nosit druge stvari, ki jih ni treba likat;). Malidve sva dolgo časa kopala skoraj vsak dan, zvečer, zdaj ko sva to opusila in jih kopava bolj po navdihu, pa so bolj zdravi... tako da... ne vem. Kar se materialov tiče: za otroke (in v bistvu tudi za naju, ampak za njih pa sploh) - vse, kar gre dirket na kožo je iz naravnega materiala, izjema so flis hlače, pa še te bolj redko nosijo. Za ponoči pa definitivno naravne materiale. Včasih so mešanice, ker recimo pliš pižame iz 100% bombaža ne dobiš, je pa pliš fajn, ker je topel in mehek. Svila če je prava, se mi ne zdi spona, je ena najmanj alergenih snovi.