|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postavljanje na nogice!
11.1.2006 9:49:12   
mala




Zanima me kdaj so se vaši otročki začeli postavljti na nogiceuser posted image ?naša bo stara osem mesecev pa nima še nobenega interesa da bi začela plezatuser posted image Ta prvi pa je bil pokonci že pri sedmih mesecihuser posted image

lpuser posted image




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 9:50:41   
Anonimen
Moj mali je star  7mescev in 9dniuser posted image  pa že nekaj malo plazi, le da gre v kontra smer in v 10min glih za 1cm prilezeuser posted image več nevem povedat, le to da so otročki ful različni!

(odgovor članu mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 9:51:49   
Mina1
Nič hudega, vsak po svoje in vse in vsak ob svojem času. ne sekiraj se.

Postavljanje na nogice prezgodaj je itak potrebno "blokirati", če me razumeš. Prezgodaj ni dobro (vem, ker hodiva na fizioterapijo). Lahko pa otročka vzpodbujaš recimo ob pravilni telovadbi.


_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 10:34:56   
rikica
Moja user posted image se je zčela na nogice postavljat malo pred devetim mesecom.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 10:50:11   
beba76
Naš je sam ob opori začel vstajati pri 9 mesecih, pa tudi po štirih plaziti se je začel takrat. In zdaj mamo večne probleme s padanjem. Kjer je le prilika, se prime in vstane, pol pa frajer pozabi, da še mu čisto brez opore ne gre, se epusti in bum - pa ne zmerom na rito.user posted image  Pa tudi to bomo prerasli.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 10:52:58   
beba76
Nina nana, naš je tudi malo po dopolnjenem 7. mesecu začel "puzit" po trebuščku, pa tudi rikverc. Pol je pogruntal, kak gre naprej, pol pa se je začel plaziti po štirih. In ker se moja prva dva nista nikdar plazila, mi je to bilo nekaj novega in niti približno nisem vedela, kako to zgleda in na kaj moraš pazit. Pa sem se kmalu naučila user posted image

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:01:27   
A-N-J-A
7m in 2 t.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:05:42   
dory
Pri 4m je ze stal na sedezni user posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:22:29   
A-N-J-A
Teja,a se je sam dvignu iz ležečega položaja,al je trde noge naredu,ko si ga držala?Ker pol je tud naša pri 4m sama stalauser posted image ,še ko si jo spustu je bila čist trda in je par trenutkov stala.Smo se hecal,da bo pri 6 že hodilauser posted image .
No,od 7m in 2t pa se sama vstane(ob opori seveda).

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:25:35   
dory
Jap sam je vstal...ampak sam na sedezniuser posted image ...takrat sem pol tud posteljco znizala in je sele pri sestih mesecih sam vstajal tud tam...ja nas je hipetonik in ma ful zategnjen ramenski obroc, zato mu niti ni bil problem se dvignit...ceprov rokice je pa zlo tezko stegnil...samo krcil, tko da prec ko se je zagrabil za neko stvar se je potegnil goruser posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:39:26   
SashaB
Pri nas gre sedaj (6,5 mes) takoj ko začuti da se lahko kam oprime z rokicami ritka v zrak in se potegne na nogice. Potem pa vriska in cepeta. Sicer ga še zanaša in ga ne pustimo stati, šeposebno pa ne samega, ampak je pa to največje veselje. 

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Postavljanje na nogice!
11.1.2006 12:55:26   
SU
Naš bo ta teden star 9 mesecev pa mu ni nič do tega, da bi kam lezel ali se celo dvigoval...user posted image  Ga daš sedeti, sedi...no, miga sem ter tja, pobira igrače ipd. samo glih napreza se pa ne ne vem kako. Plazi se ne, ker ne mara biti na trebuhu-se skoraj takoj obrne na hrbet, edino okrog svoje osi se suče ( na trebuhu in hrbtu ). Ne vem, ati pravi, da je bolj po starših...."crnogorac"user posted image ...taka mala lenobica. Bomo videli kdaj bo...saj menda še ni panike... LP

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Postavljanje na nogice!
13.1.2006 23:42:08   
tajš@
Naš je bil 6.1. star 1 leto. Plazi od 8. mesecev, na noge pa se je PRVIČ postavil šele danes user posted image . Malo sem se sekirala, da je tako pozen, vendar so mi na fizioterapiji rekli, da ima čas za shodit do 18.meseca. Plazi tako hitro, da ga komaj dohajamo.

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Postavljanje na nogice!
14.1.2006 14:23:34   
Barči78
Pri 6,5 mesecih se je sama dvignila v posteljici, danes pa kjerkoli vidi možnost, da se malo z roko nasloni, je že pokonci, pa naj bo to sedežna, omara, postelja, miza,...pa še nima 8 mesecev. Vse ob svojem času, eni prej drugi kasneje, saj se jim nikamor ne mudi.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tajš@)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Postavljanje na nogice!
14.1.2006 15:38:39   
viv_
Pri 8 mesecih je samostojno stala, pri 9 je hodila.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Postavljanje na nogice!
14.1.2006 21:41:44   
BibaJ
Pri 8 mesecih se je začel sam dvigovati.

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Postavljanje na nogice!
15.1.2006 9:57:45   
bobek05
Saj to ravno mene skrbi... Ker če ga npr. primem za rokice, da bi ga iz ležečega položaja dvignila v sedeči položaj, zravna noge in se na njih opre, tako da na koncu stojiva in ne sediva user posted image (jutri bo star 7 mesecev)... Ne sedi še samostojno (noče!!! če ga dam v sedeč položaj se takoj sam prevrne na bok), plazi pa še tudi ravno ne, se bolj ziblje sem in tja in potem "nekam pride" (tistih nekaj cm user posted image ), stal bi pa takoj user posted image

In ravno včeraj me ne ena čist sprestrašla, češ, da če se otrok prehitro postavlja na noge, da ima lahko  noge na O in ne vem kaj še vse user posted image user posted image Kaj je to res??? In potem mi je še pol ure težila kako, da je hojica zakon (jaz pa sem načeloma proti), ker se potem otrok počuti bolj sigurnega, ko začne hoditi (čeprav shodi kasneje)... Bi lahko katera to pokomentirala.... user posted image

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Postavljanje na nogice!
15.1.2006 10:18:09   
BibaJ
Kolikor jaz vem se otroka ne sme dvigovati za roke v sedeči položaj. Probaj ga iz boka dvigniti tako, da potegne eno roko za sabo, kasneje se sam opre na to roko in se vsede (seveda izmenično leva, desna stran). Ko obvlada sedenje, mu daj igračke najprej na levo stran, nato na desno, da se bo z obema rokama obračal na stran in se na njih tudi opiral. Potem bo pa sam pogruntal, da se lahko iz tega položaja postavi na vse štiri. Potem mu bo počasi potegnilo, da lahko dvigne trup in stoji na kolenih in nato bo stopil z eno nogo na stopalo in se dvignil na obe nogi (ob opori seveda).
Joj kako sem zdaj zatežila. Upam, da kaj razumeš.
Pri našem je trajalo od ene pogruntavščine do druge približno 4 tedne. Razen, ko je začel plazit se je čez dva dni postavil na noge.
Lahko pa v posvetovalnici vprašaš kako mu lahko pomagaš, da se vsede ali pa na nevrofizioterapiji.

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Postavljanje na nogice!
15.1.2006 16:26:31   
Ninica
Moja user posted image  se je začela plazit nekje pri 8, 5 mesecih. Pri 9. mesecih pa se je že kjerkoli je imela možnost, potegnila v stoječi položaj. Zdaj bi pa samo stala  - seveda ob oporiuser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Postavljanje na nogice!
15.1.2006 19:17:57   
bobek05
BibaJ kako pa ga naj prepričam, da naj igračk ne prijemaz obema rokama in da naj se z eno opira ob tla user posted image Ker to namreč počne... Kakšno minutko še sedi sam, potem pa ga pritegne kakšna igrača in hop po njej z obema rokama in potem se seveda zvrne na stran... user posted image Pa včasih ga to sploh ne moti in raziskuje dalje na trebuhu, včasih pa jasno in glasno pokaže, da mu ni všeč, da je na trebuh...

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Postavljanje na nogice!
15.1.2006 21:50:33   
BibaJ
Malo dalje mu jih daj, da se bo moral stegniti po njih in tako se bo uprl na eno roko, potem pa še na drugo. Saj bo! Vsak ob svojem času! Ti mali lumpi so zelo bistri! Sicer pa, zakaj bi se trudil, malo se bom zajokal in bo mami že skočla!

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?