|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postavljanje na noge
10.9.2006 20:08:11   
okica
Dober večer,

zanima me če kdo ve kdaj se dojenček lahko začne postavljati na nogice. Naš je star 8 mesecev in 1/2 pa bi že najraje hodil. Če ga dam v hojico (pri zdravniku so mi rekli da je ne priporočajo - le zakaj?) leta got in dol po dnevni sobi. Zdaj me pa zanima, če je lahko kaj narobe z njegovimi boki ali hrbtenico?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Postavljanje na noge
10.9.2006 20:17:09   
mml
Naša user posted image  je sama vstala, ko je bila stara 7 mesecev in en dan. Mi2 je nisva forsirala, da bi pred tem veliko stala, tako da sva jo pustila toliko, kolikor je pač sama zmogla. Mislim, da se preprečit tega ne da, ko je user posted image  dovolj močen, da se sam postavi in stoji. Sedaj pri skroaj 9. mesecih se veselo prestopa ob opori in pred sabo poriva provalčka...
Kar se hojce tiče jo pa odsvetujejo, ker v njej otroci nepravilno postavljajo stopalo in stopajo in se odrivajo bolj s prsti in ne s celim stopalom, kar je lahko moteče kasneje, ko poskuša samostojno hoditi.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu okica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2006 20:19:10   
hubi
Hojica ti bo več škode naredila zato, ker je otrok v njej po domače komot in ne uporablja mišic nog za hojo, ampak se lepo vsede in se s stopali samo poganja. Če hodi sam od sebe uporablja mišice hrbtenice, nog, v bistvu celega telesa. Ne smeš ga pa sprehajati, ampak počakaš, da čas pokaže svoje. Ko bo pripravljen, bo shodil. Tudi vsedel se je verjetno sam in pa plazenja mu tudi verjetno niste kazali oz. ga potiskali po tleh. Samo potrpežljivo, če prehitevaš, lahko storiš več škode kot koristi.

(odgovor članu okica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2006 20:43:13   
lelaval
Če se sam začne postavljat, ni prezgodaj, saj je že toliko močan, da sam lovi ravnotežje. Samo silit ga ne.
Kar pa se tiče hojice - jaz sem nevrofizioterapevtki povedala, da sem uporabljala hojico, pa ni rekla, da je narobe. Sem povedala, da več kot 15 min dnevno ni bila v njej in me ni nič kregala, ampak razumela. Tako, da se sama odloči za uporabo hojice, a ne predolgo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu okica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2006 20:50:04   
lenika
Naš 4 mesečnik se, ko ga imam v rokah kar odriva z nogami in se hoče postavljat na noge, da ga komaj zadržujem. Joj, joj kaj bo še.
Drugače se mi pa pri osmih mesecih in pol ne zdi nič prezgodaj, res pa je, da se otrok od otroka razlikuje. Sosedova deklica je shodila pri 8. mesecih.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2006 20:56:49   
arielca
Naša se od 8. meseca postavlja na noge, ampak je nisva nič forsirala in sva jo pustila, da je sama poskušala. Se mi zdi, da je najbolj pomembno to, da otrok sam osvoji določeno veščino in da to naredi na najbolj naraven način. Seveda mora imti dovolj prostora in motivacije, vsekakor pa ne gre pretiravati. Kar zmore sam, je OK!
Hojice pa so škodljive zato, ker ne gre za naravno gibanje otroka niti ne za posnemanje pravilne hoje. Meni se zdi bolj pametno, da je otrok veliko na tleh, da se plazi in dviguje ob opori, kot pa da 'teka' s hojico.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2006 21:54:37   
eya
Če se sam dvigne pokonci-ok, ni nič prezgodaj.

Lenika.naš se je tudi pri 4 mesecih tako hotel postavljati v naročju, samo da je začutil moje noge pod sabo, se je že stegnil, da bi stal. Ampak mi je pediatrinja svetovala, naj ga ne puščamo tako...ker se ni sam tako postavil, saj se še itak ne more, ampak smo mu mi omogočili tak položaj. No, saj ga je kmalu minilo.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.9.2006 21:57:35   
lenika
A tako je to. No saj jaz ga ne puščam, da bi stal, samo povem da noče sedet, ampak se kar nekaj odriva in jaz mu to seveda preprečim.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.9.2006 22:41:33   
AKŠ
pri 8ih mesecih ni nič prehitro da se postavlja na nogice - samo forsirat ga ne....

kar se tiče hojice pa tako-  mnenj je ogromno. Mi spo jo uporabljali - samo le po 15min na dan. Mala se je odrivala s celimi stopali (pazit moraš, da je hojica nastavljena na pravilno višino, da ima otrok res cele stopalčke na tleh). Mala je shodila z devetimi meseci in pol - po celih stopalčkih....tko da za hojo po prstih ni vedno kriva hojica (poznam primer ko so bili starši strogo proti hojici - otrok pa je hodil po prstih).

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?