bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1 šotor za krajše izlete komot? mogoče za prespat če imaš s sabo vrečo in zobno ščetko, ampak ne z malimi otroki... ko smo šli s svakom (oni v kamp, mi v app), so oni najprej 2 dni samo pripravljali svari in pakirali v prtljažnik. vse, kar prikolica že ima po defaultu, so oni komaj pakirali v prtljažnik. pa ko je prišla roba za otroke je bil šele problem, ni blo več ne placa ne volje za pakiranje. potem pa v kampu postavljanje šotora, vlačenje ven vsega iz prtljažnika, pa vse od otrok se je valjalo po šotoru, potem je prišel dež, potem so najprej 2 dni sušili in čistili dol blato in iglice, da je šlo kolkor tolko čisto v prtljažnik. ma ja, hvala lepa. prikolico imaš lahko že naloženo, nekaj oblek za preoblečt, brisače po omarah, posteljnino oz postelje že postlane od doma. ravno tako vlačiš s sabo stole in mizo v prikolci kot v šotoru, le da v prikolici lahko stvari zložiš pod ležišče in vržeš to ven ko rabiš, ne pa najprej zmetat ven vse iz prtljažnika, da prideš do teh stolov. res je moj svak pedanten v nulo in si vozi s seboj mali hladilnik (ta je že v prikolici), metre in metre kablov, vrvi, priključke, svetilke, komarnike, ma nema da nema, a najhuje od vsega - ima šotor, ampak vleče s seboj še neke vojaške podloge, arafata, lopate, sekiro, kladivo...vse v prtljažnik. ma predno je on to vse zmetal ven je trajalo pol dopusta. Oh, bonbonček ... če bi bilo vse to res tako ... a misliš, da bi se mi selili na 3 dni po Grčiji 3 tedne? ja, glej, tisto kar sem videla jaz, je bilo tako. kako je pri drugih, ne vem, verjetno so ekstremi kot moj svak (sem tudi napisala zgoraj, da je pedanten - in to v nulo), in so ekstremi, ki pač prinesejo zrolan šotor, dva zvitka spalnih vreč, en pipec in tri konzerve in se pač selijo. meni se osebno zdi postavljanje šotora in razpakiranje opreme, posode, hrane in oblek ter ostalih pripomočkov vključno s stoli in mizami iz prtljažnika bolj zamudno kot postavljanje baldahina pred prikolico, ki ima notri že vse naloženo na svojem mestu, vključno s pijačo ŽE v hladilniku Mi smo sprakticirali varianto s parkiranjem prikolice in postavitvijo na nogice (to je par minut), potem sledi dan na plaži za vse, zvečer se spoka otroke not spat in mož postavi baldahin v....hmmm....ne vem, mogoče eni uri. so pa vse palice označene z oštevilčenimi obročki tako da samo dela šklip šklap in je palica že gor. In res je tudi to, da ne nosimo s seboj podov, kot je zgoraj napisal kalbo menda, in niti ne preselimo celotne kuhinjske opreme v baldahin. kar ne smrdi kuhamo v prikolici, ostalo pizza pan. niti mi nismo komplikatorski, morda se nam zato prikolica zdi lažja oblika postavljanja kot šotor pri mojem svaku. Un teden ko smo pa bli s svakom je pa tip cel teden rihtal šotor, pa napenjal razne vrvi okoli, pa preverjal kline, pa ravnal, pa zračil, pa pometal ipd.
|