aluš
|
Oh, spomino se kakšne sobe smo me imele (dobro - z izjemami). Jaz sicer težim, težim. Ampak če ima v sobi nametano še preživim. Pač je njuna soba, pa naj imata v njej malo "pravic". V soboto pač zatežim že ko vstaneta, da gresta ven, ko bo soba pospravljena. Potem je najprej besedni boj, kdo je kaj zmetal, kdo je več zmetal ipd. To upam, da se bo uredilo, ko naredimo vsakemu svojo sobo. Čeprav sem ravno zadnjič rekla možu, da bomo potem imela dve razmetani sobi. No, v glavenm, v soboto nekak pospravita. Včasih malo bolj natančno, včasih gre pa domala vse v en predal. Pa imamo potem cca 1x na pol leta generlko vsi skupaj in sortiramo in delamo red po predalih. Bolj me moti sledeče: 1. pridem domov (sploh zdaj med počitnicami), najprej zunaj kolo pred vhodnimi vrati, v predsobi padem čez čevlje, ki pač ostanejo tako kot so šli z noge. 2. dnevna: skodelica od zajtrka in kakšen krožnik na mizici, pižama na kavču, deke razmetane. 3. kuhinja: pozabil pobrat posodo iz pomivalca 4. kabinet: računalnik gori že od zjutraj, mulc me sploh ne "registrira" če ga ogovorim z normalnim tonom. Potem seveda znorim, gospod se s kislo "faco" zbaše izza računalnika in začne mučno pospravljati. Seveda pospravi samo pol, pol pa pozabi (ne vidi!!!!!). Se pa strinjam z eno predhodnico. Pri nas smo tamalemu 1x (kao) v kontejner vrgli kocke, ki jih je imel par dni v kuhinji po tleh, smo stopal čeznje in mu razlagal, da bodo šle v smeti. Na koncu jih je mož en večer pospravil. Tamal je zjutraj takoj opazil, da jih ni. Smo povedal, da so šle v smeti. Nobene posebne reakcije. V ponedeljek pa vidi "smetiškote" in se začne dret ko jesihar. Sva komaj zgruntala, da zaradi kock. Od tedaj, rečem, da je zunaj kontejner in da jaz pospravljam samo tja, pa skoraj vedno zelo hitro pospravi. Star je 4,5 let. Ta velikega(11 let) pa ne gane skoraj nič. Ker je že navajen, da mami "pizdi" in grozi, sankcij je pa bore malo. Ker je tako, da telih mulcev vsaka kazen ne "premakne". No, zdaj sem se razpisala, ampak ugotavljam, da je približno povsod isto.
|