Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 10:07:11
|
|
|
|
soncicaT
|
Jaz pa sem slišala, da je poslušanje glasbe med nosečnostjo zelo priporočljiva, predvsem Mozart za razvijanje možganskih celic....midva dosti poslusala glasbo...kako Enigmo, Mozarta, tudi kdaj malo zapleseva (Atomik Harmonik), ja kriza je, če mami obožuje muziko. Privoščite si poslušanje lepe glasbe....
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 10:12:24
|
|
|
|
flecker1
|
spomnim se,ko sem imela v trebuhu prvo hčerkico, sem skoz v nosečnosti poslušala eno cd glasbo. Ko pa je dojenčkica dobila krče,smo matrali,kako naj jo umirimo.Ko pa sem dala poslušat tisto glasbo in je takoj hčerkica umirila,mislim da je pomagalo poslušanje iste glasbe v nosečnosti, da je hčerkica poznala to glasbo in se umirila. Zato sem vsakič ko je imela napade krčev, dala poslušat glasbo,da se je potem umirila. Zdaj bom to tudi naredila za 2.nosečnost.
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 10:21:40
|
|
|
|
ursa_p
|
Seveda pomaga, ampak ne pred 9. mesecem! To, da se je umirila je zato, ker si jo poslusala tudi v 9. mesecu in takrat si jo je tudi zapomnila in se umirila! Glasba seveda pomaga tudi pri sproscanju nas - bodocih mam, zato jo je seveda super poslusati, ampak nekatere pa pozabijo na poslusanje glasbe oziroma nimajo casa (kakor katera) ... zato pravim, da se ne obremenjujte ... nasi malcki si pred 9 mesecem nosecnosti tako ne zapomnijo nicesar (se nimajo razvitega spomina) ... v 9. mesecu si pa le vzemite cas in jo poslusajte! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 10:34:56
|
|
|
|
soncicaT
|
Urša saj pa glasba ni samo zvok...so tudi vibracije...je pa res vedno ko jaz poslušam glasbo, nobenih brcik od malega....ko glasba utihne, tu in tam brcne...kaj pa vem a je to povezano. Saj pa sluh se mu prej razvije...sigurno sliši glasbo. LP
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 10:35:41
|
|
|
|
Nattka
|
Jaz ne morem brez muzike, ampak ta umirjena, Mozart pa to, mi pa ni všeč. Poslušam več vrst glasbe, tudi Siddharta mi je všeč, ki ni glih umirjena. A take glasbe pa ni dobro poslušat?
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:08:52
|
|
|
|
ursa_p
|
SoncicaT! Napisala sem, da je poslusanje glasbe pred 9. mesecem samo trenutna pomiritev! Otrok (v trebuscku pred 9. mesecem) si ne zapomni tega, ker nima spomina ... ce nimas spomina nimas pojma kaj se je vceraj (oz. sekundo nazaj) dogajalo, zato tudi tamal ne ve, da si mu ti predvajal glasbo in se zaradi nje kasneje tudi NE umiri! Primer ... ti do 9. meseca poslusas glasbo - umirjeno ... v 9. mesecu pa ne poslusas nic ... se pravi otrok ne bo imel nicesar v spominu, tudi ce si ti prej poslusala vsak dan 24 ur eno in isto glasbo! Zato, da si bo otrok zapomnil "pomiritev" je pomemben predvsem 9. mesec! In ravno za take, kot je Nattka, se mi zdi to pomembno ... ce take glasbe ne poslusa, se bo nekako ze pripravila jo poslusati 1 mesec ... da bi pa nekaj poslusala 5 mesecev pa pri njej na primer (po moje) ne pride v postev. Nattka ... baje je dobro, da poslusas umirjeno glasbo ... lahko tudi od Siddharte kake balade ... po moje! Ne pa tisto njihovo znacilno glasbo (PS: tudi meni je vsec), vsaj zadnji mesec se potrudi in poslusaj kako klasiko (meni je na primer blazno vsec Clydermann) ... sem prepricana da ti ne bo tezko! Pa se kasneje bos vesela, da si se potrudila! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:41:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz poslušam vse vrste. Najraje tiste, ki mi dvignejo pulz - poskočne. Če se vaša bebika takrat umiri, moj začne plesat. To je še bolj izrazito, ko si pojem zraven. Mogoče pa nimam posluha in mi daje vedeti naj bom raje tiho. Enkrat sem poslušala Stavrosa (slučajno) in sem mislila, da mi bo trebuh razneslo in brcanja. Mozarta ipd. pa tudi jaz ne morem poslušati - kar napeta postanem.
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:44:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa nič ne verjamem v to glasbo med nosečnostjo in to. Sploh nisem tip, da bi se takrat potem spravila kar nekega Vivaldija poslušat, češ da bo moj otrok bolj muzikaličen.
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:45:56
|
|
|
|
TiaSara
|
Jaz bom pa sigurno Siddartho poslušala, pa še Metallico, pa še kaj podobnega! Bo malo dete vsaj vedelo, kaj je to dobra glasba . Jaz mislim, da že nosečnica ve, kakšna glasba ji najbolj paše - seveda se pa to lahko ravno v nosečnosti spremeni. Če pa mami neka glasba ni všeč, je pa neumno, da bi se silila z njo, zato da bo pomirjala dojenčka. Pomoje je dojenček ob tem kvečjemu znerviran, saj še bolj kot na glasbo reagira na mamin organizem in njegove reakcije. Pa veliko dobre glasbe vsem (karkoli že to kateri pomeni)!
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:52:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako se govori TiaSara. Pa še paše ti, če lahko zaplešeš zraven, a ne. Meni srček kar zaigra. In mislim, da je za bebike najboljše, če se sprošča čim več hormana sreče in ne tistega, ki ti živce para. Evo sem si glih kar dala gor Proud Mary od Tine Turner. Ta me najbolj dvigne.
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 11:52:51
|
|
|
|
flecker1
|
Jaz nisem poslušala umirjene glasbe,bolj poskončne kot Power dancers,Vivian...Zdaj moja hčerka obožuje ples,petje,glesbo...
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 12:05:49
|
|
|
|
ursa_p
|
Ja, po moje gre tudi bolj kot za klasiko za glasbo, ki je bodoci mamici vsec! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 16:24:06
|
|
|
|
CatJa
|
Moj bo potemtakem pravi debil, ker se ne spomnim, da bi kaj posebnega poslušala, razen v službi, kjer pa ni bilo ravno kakšno mirno vzdušje zraven. Aja, pa kot dojenček je bil vseeno med bolj zadovoljnimi in umirjenimi otroci
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 16:29:14
|
|
|
|
KMALU
|
ursa_p potem pa nekaj pojasni, ko si tako prepricana v svoj prav. Pravis, da otrok razvije sluh sele ko se rodi. Kako pa pojasnjujes to, da nedonosencki tudi prej slisijo in reagirajo na zvok? Nekateri se rodijo kar precej prej kot v devetem mesecu pa vseeno slisijo.. Morda tvoja prijateljica ne razume najbolje anglesko pa je narobe razumela.. Kamorkoli pogledas- knjige, revije, clanki na internetu itd, vsepovsod priporocajo poslusanje glasbe od petega meseca naprej.
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 20.10.2005 23:10:28
|
|
|
|
ursa_p
|
KMALU ... tako je bilo povedano na Discovery-ju ... in je bilo dokazano. Ne vem tocno za katero oddajo je slo, ampak moja prijateljica odlicno govori anglesko, ravno zakljucuje studij anglescine, mama je uciteljica anglescine na fakulteti, sama se pa izpopolnjuje v Angliji, tako da NI moznosti, da bi narobe razumela ... kljub vsemu so bili pa po moje kar podnapisi! In ... nisem rekla, da ne slisijo ... kje si to prebrala ... govorila sem o spominu. Napisala sem tudi, da verjetno cutijo, slisijo, karkoli, samo spomina se nimajo in se zato tega ne morejo zapomniti ... se enkrat si preberi kaj sem napisala ... kako je pri nedonosenckih ne vem! Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 21.10.2005 10:29:04
|
|
|
|
Pajaca
|
Moje mnenje o dojenčkovem spominu v trebuhu. Med prvo nosečnostjo sem veliko poslušala razno glazbo. Ampak čim sem dala gor Siddartho ali Robbia Williamsa je začela mala poplesavat v trebuhu. In to pred 9 mesecom. Tko da ne mi rečt, da je to sam trenutno. Ji je bila pač glazba všeč. Bolj ko je bla naglas bolj je migala. Čim je blo kaj drugega jo je brigal, al je pa enkrat dvakrat pomigala. Tko da če se mi je zdel da premal brca, al pa da že dolg ni sem sam Robbia gor vrgla. Pa smo že plesal. No ko je pršla patronažka na obisk je bla nemirna in reče naj dava mal glazbe da jo umirimo. Pa da moj valda gor Siddartho.... no patronažka izbul oči, pa še ful na glas je dal. Tamala pa mirno gleda in posluša muziko..... čist mirna... valda če je bla njena muzika gor. Pa še zdaj najbolj miga če je kakšna glasna muzika, taka bolj razbija bolj je fajn. Prava mala rokerka. Tko da jaz Mozarta tud zdaj nimam, men ni všeč in pol ne vem zakaj bi se neki silla. Čeprav je trenutno pri nas na sporedu Muka Maka!!!!
|
|
|
|
RE: Poslusanje glasbe med nosecnostjo! 21.10.2005 10:56:11
|
|
|
|
ursa_p
|
Jaz se nimam izkusenj kaj mojemu malcku odgovarja ... tako da vem samo toliko, kot so mi povedali. Vsi (med drugim tudi v soli za zgornjo nosecnost) pravijo naj se poslusa klasiko in to ze ne vem kdaj ... Pajaca ... glede na napisano si poslusala Siddharto samo pred 9-im mesecem, kasneje nic ... upam, da prav razumem! Ce je tako, potem naj to, kar so povedali, ne bi drzalo! Ravno zato sem odprta to temo, da poveste kaj si mislite o tem ... saj pravim, da je bilo v oddaji receno, da je to, da ima otrok razvit spomin sele v 9. mesecu, razlog, da poslusanje glasbe pred 9-im mesecem nima vpliva na otroka ko je ze rojen, RAZEN na trenutno "zadovoljstvo" malcka! Sem vesela vsakega mnenja ... PS: Tudi meni bolj pase kaj drugega kot kak Mozart! Lp, Ursa
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?