|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Posladki za pse
24.1.2009 18:48:11   
Pikapolonica_
Kaj ponavadi dajete svojim psom za 'posladek'? Mislim na takšne hitre stvari, ki so vašim psem ljube, prav tako pa so še vseeno OK za psa in v mejah primerne pasje prehrane.
Mi imamo enih par:
- suh kruh narezan na kocke (suh kruh je nasploh super za zdrave zobe, odlično jih ščisti), pokapljan s kapljicami sončničega, olivnega ali pa ribjega olja. Dodatek olja k pasji prehrani omogoča sijočo dlako.
- če recimo panikrate doma, raje nasolite meso in v jajca ne dodat soli - kasneje lahko ostanek jajca porabite za pse, not jaz dodam samo drobtine, dam v mikrovalovno za minutko in pol, da nastane omleta. Jajca so sploh super za črvosto dlako.
- ko kupite purana, piščanca, in recimo delate zrezke ali kaj drugega -> se vedno malo obreže, pa kakšna maščobica ven, pa kakšna žila - to skupaj z pustim rižem skuham, zmlejem in mu dam. Super pasje kosilce. Samo mora bit pa res pusto. To je primerno za občutljive pasje želodčke.
- ko kuham ob nedeljah juho, solim čisto pri koncu in tisto čisto juho z nekaj zelenjave dam vstran za psa. Potem v to juho zakuham meso, zmlejem in ima peso zopet luštkan in polnovreden obrok.
- recimo ko kuhate hrenovke, kakšne nepreveč soljene klobase -> v tisto vodo lahko kasneje zakuhate testenine, dodate kakšne ocvirke, jajce, samo kapljico ali dva olja. Naš to obožuje.

Še kakšne ideje?user posted image

Menda bomo zibali...drugič ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Posladki za pse
24.1.2009 19:01:52   
Felicita
naša 'za posladek' dobi pasje piškote, palčke za zobe, suh kruh in kako kost včasih. s tem da je kruh sicer res čist fajn, samo v mejhnih merah ker se pes blazno hitr zredi od tega (preizkušeno). aja, sem pa tut že sama spekla piškote za našo.

kot hrano pa dostkrat dobi za osnovo npr kuhano kakšno listnato zelenjavo (npr zunanje liste zelja, ohrovta, tudi cvetače,...), zgoščeno s polento, ovsenimi kosmiči, proseno kašo, rižem (našim ali pasjim)... od mesa dostkrat kupimo puranje in piščančje hrbte in pokuhamo, kuro ma tudi rada, puranje noge, ki se jih obere (torej mi jih oberemo na roke, ne ona)... kadar ni mesa doma pa ponavadi dobi ribe (sardele), ki jih obožuje. rada ma tudi jušno zelenjavo (iz goveje juhe), razen petršiljevega korena. najboljš je pa itak če zakuhamo notr kakšne 'dovoljene' ostanke od kosila, da mal po naši hrani diši, to najbolj rada je.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2009 19:41:00   
Ribica **
Moja je dobivala polento (nesoljeno), kuhala sem ji bucke, korenje in piscanca (nesoljeno), sicer pa dobi korenje iz goveje juhe (ga ima ful rada, tako kot meso, ce ne se bolj!), sem pa tja malo skute/kisle smetane/smetane (je cist nora na to - samo da mami mikser vklopi, ze pritece ..).

Kruh je dobivala ja, od mize pri zajtrku vecerji ocija/mami user posted image  Sicer pa kot posldek je dobivala pasje piskote iz Fressnapfa (AUT), palcke iz suhe koze (Müller), razne denta zadeve pa tko. Pa sama sem spekla zdaj decembra petersiljeve, bananine, jabolcne in korenckove piskote. Olivno olje pa ne deluje prevec pozitivno na njeno prebavo, sploh pa se ji dlaka ze brez tega sveti.

Zdaj je pa na strogi dieti zaradi gastritisa in lahko je samo riz, piscanca, piscancje brikete, en actimel na dan, ene pasje piskote (Eukanuba piscancji) - pa se to cimmanj, jabolko in korenje. Kruha absolutno ne sme.

Ja, banane in jabolka ima ful ful rada. Pa tudi krompir dobro prebavlja, tako da vcasih, ko sem sebi kuhala, sem si pire potem solila, da je lahko se ona dobila krompir.

Me pa zanima tale riz pasji - a je to dejansko kaj hranljivo al je pac samo neka napihnjena zadeva? Kvalitetno/nekvalitetno?

Rib in ocvirkov pa ne dobi moj pes, pa ce se obesi zarad mene. slednjih itak ne konzumiramo pri nas doma, ribe se pa meni gnusijo in ni sans, da potem spi pri meni ali pa me lize, ko poje kaj ribjega user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2009 19:44:56   
Ribica **
Aja, drugace sem pa nasla polno fajn receptov za pasje piskote (brez mesa) in celo za mafine, ce katero zanima. So pa v angl. & nem. Mi je tako skoda zdaj, ker Luna ne sme tega, jaz sem imela pa ravno namen ji mafine spect. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2009 19:54:20   
Pikapolonica_
Ja, polenta je tudi pri nas občasno na jedilniku. Korenje kuhano v juhci, pa naravnost obožuje (prav tako zeljeuser posted image ). Sardelce in to, mu jaz obvezno zmlejem. Poleg testenin ponavadi, ker naš še kar hitro je, in imam občutek, da sploh ne grize in me je strah, da bi se mu kaj zataknilo.
A ima katera kakšen recept za pasje cookieje?

Drugače sem mu jaz sedaj kupila še od Dorwest Herbs česnove tablete z grškim senom, za zdrav imunski sistem in pa ščiti dihalne poti. Zaradi dihalnih poti smo mi bili že na antibiotiku in letos kar trkam, tako da moram pohvalit to zadevo. Nasplošno so me pri dorwest herbsu kar navdušili, tudi zaradi homeopatski granul in pa njihovim šamponom za pse in mačke user posted image - naš Toni noro diši po meti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2009 19:54:56   
Pikapolonica_
O ribica, prosim!

Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2009 20:21:18   
Ribica **
http://www.hundekekse.de.gg/ 
http://hundefriseur-tierpflege.de/zubehoer/hundekekse-selber-backen.html#hunde-muffins 
http://forum.deine-tierwelt.de/thread-583-seite-1.html 
http://www.bild.de/BILD/ratgeber/haustier/2008/11/sitz-platz-plaetzchen/hundekekse-zum-selberbacken.html

Tele sem pa jaz spekla:

http://www.best-dog-treat-recipes.com/dog-treats-recipes.html

Takole so pa zgledali:
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2009 20:53:53   
Mišni
Jaz ji kupim kakšne pasje priboljške, ravno imam pred sabo soft mix drops, potem pa hodi vedno fehtat, ko sem na računalniku.

Je pa sicer načeloma brikete, v resnici pa pač velikokrat tisto, kar mi. Včasih ji zmešam z briketi, včasih pa ne.

Danes je npr. jedla rižoto. Tudi sarme ima npr, rada. Drugače pa velikokrat dobi zelenjavo iz goveje juhe + meso + hrustance, porezane s kosti, pa kakšno kašo ali gresove knedelne. Samo ne miksam jaz tega, ne vem, zakaj bi. To lepo na male koščke zrežem, pa je. Tudi kakšno govejo kost z juhe dobi včasih za na balkon, da se potem z njo kratkočasi.

Aja, zadnjič sme ji kupila en tak napihnjen riž, nekaj takega, kot je v tistih bali čokoladkah. Pa ne vem, ali je to v redu ali ne. A to kdo ve? Da kao šmešaš z mesom ali kaj takega. Če recimo nimaš več zakuhe v juhi, pa daš potem to z zelenjavo in mesom.

Drugače sem se pa par dni nazaj že spet pošteno zaj...., ker sem spet kupila brikete Techical, ki jih ne mara. Že enkrat sem šenkala celo vrečo (18 evrov), evo, zdaj jo bom čitno spet. Sem prav vzela potem še naslednji dan en vzorček Evkanube in ji v eno skodelico dala Tehchnikal, v drugo pa Eucanubo. Eucanuba je prazna, Tehnical nedotaknjena. Mater. Kako sem mogla pozabit.

Velika rit je velika stvar.

Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2009 13:54:40   
Pikapolonica_
Mišni, jaz mu miksam zato, ker prehitro je. Ker pri doma pripravljeni hrani, sploh tisti, ki vsebuje recimo kosti, ribe in to, je pomembno, da pes je počasi in da vredi zgrize. Ampak naš tega ne počne. Potem raje zmiksam in mirne vesti spim. Saj eni si vzamejo čas, da psa naučijo počasi jesti, ampak meni se zdi, da smo mi ta vlak že zamudili user posted image

Kar se pa tiče 'napihljivega riža' - a to si kupila tistega pasjega v trgovini? Nima bit kaj narobe, samo malo si prečitaj sestavine, ker ponavadi so tile napihljivi riži bolj cheap roba in ne vsebujejo vsega potrebnega. Nekateri pa so ok.

A pasjo hrano Belcando si poizkusila? Sicer menda Eucanuba tudi ne barva več, včasih je pa višavce prijetno na oranžno pobarvala. V glavnem, pri nas ne pride skozi Tehnical (niti povoha ga neuser posted image ), Royal Canin (sploh ga ni prebavljal) in to, Eucanuba je ok, ni pa tisto WAU, belcando pa z veseljem je. Poizkusi, vsaj kakšen testerček.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2009 2:20:59   
Ribica **
Pikapolonica, a pa potem normalno prebavlja tole zmiksano? Jaz sem Luni zadnjič čist na male koščke rezala piščanca, ker požre sicer takoj. Riž za kosilo zdaj bolj počasi jé, ker ji ga prelijem z Actimelom, pa ne more hitet. Brikete pa kar posrka, pa ne pomaga žogica v posodi - jo vrže ven. Kar pa še poslabša njen gastritis, ker je s tem več zraka v želodcu, ki ji potem nagaja.

Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2009 8:28:48   
Pikapolonica_
Ja, če je poc je počasneje. Če mu dam kos govedine uspe celega pogoltnit, ne da bi 1x ugriznil. In to seveda ni zdravo. Zato mu jaz kar bolj poc naredim. Enako pri briketih, malo vode preko polijem, mlačne, počakam par minut in mu potem dam. Ker on kar hlasta in je. Posledično je zaradi tega zraka lahko veliko problemov, v najboljšem primeru so samo vetrovi, v najslabšem pa lahko pride do zasuka želodca.
Bewi dog ima eno res fajn zadevo -> mešanico hrane, ki ni predelana v briket, ampak se polije z mlačno vodo in nastane tak fin poc. Not je predelana koruta, riž, korenček, meso in to -> in potem se to napije vode in je res fajn poc. Naš veterinar to strašno priporoča, ampak Bewi dog je nasplošno težko dobit.
Potem so tukaj še dvigjena posoda za hrano -> menda zaradi tega tudi manj zraka požre in pri vseh hitrih jedcih to priporočajo (sploh pa je nujno pri tistih psih, katerim se rad obrne želodček - bernardinec in to).

Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2009 15:05:06   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Mišni, jaz mu miksam zato, ker prehitro je. Ker pri doma pripravljeni hrani, sploh tisti, ki vsebuje recimo kosti, ribe in to, je pomembno, da pes je počasi in da vredi zgrize. Ampak naš tega ne počne. Potem raje zmiksam in mirne vesti spim. Saj eni si vzamejo čas, da psa naučijo počasi jesti, ampak meni se zdi, da smo mi ta vlak že zamudili user posted image

Kar se pa tiče 'napihljivega riža' - a to si kupila tistega pasjega v trgovini? Nima bit kaj narobe, samo malo si prečitaj sestavine, ker ponavadi so tile napihljivi riži bolj cheap roba in ne vsebujejo vsega potrebnega. Nekateri pa so ok.

A pasjo hrano Belcando si poizkusila? Sicer menda Eucanuba tudi ne barva več, včasih je pa višavce prijetno na oranžno pobarvala. V glavnem, pri nas ne pride skozi Tehnical (niti povoha ga neuser posted image ), Royal Canin (sploh ga ni prebavljal) in to, Eucanuba je ok, ni pa tisto WAU, belcando pa z veseljem je. Poizkusi, vsaj kakšen testerček.

Aja, zato miksaš. Ne, naša kar v redu je, ampak res, če je na male koščke nazerano. Hrenovko npr. narežem po dolžini na pol, pa potem vsako polovico še enkrat po dolžini, potem pa šele naseckam, takod a so res majhni koščki. Ker če samo na kolobarje narežem, res cele pogoltne in jih nato tudu cele zbruha. To je pa res, ja. Tudi drugo hrano res na malo narežem.

Ja, riž sem kupila pasji, na sestavine se ne spoznam najbolj,e so naštete bač beljakovine (kar se mi je zdelo malo čudno) in ne vem kaj še. No, saj to bo res samo za kdajpakdaj.

Belcando imajo pa samo v kakšnih dveh trgovinah v LJ., če se ne motim, a ne? Ma to se mi pa ne da hodit iskat, če je to tako. Bo že jedla, če bo lačna. Ravbo toliko, da vem, da se ji res ne upirajo kakšni briketi (kot so očitno Techikal), pa je. Eucanubo moram pa zdaj prav za višavce dobit, ker tisti pa nimajo toliko karotena not, da bi obarvalo dlako. Zaenkrat imam tiste s karotenom, ampak pri eni mali vreči ne more biti škode. Za danes pa mi je trgovini rekel,d a dobi za višavce.

Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2009 7:37:11   
Natty5284
Ojla...Zdaj sem vas malo brala...Mi mamo višavčka in tud zelo pogosto bruha, ko kaj poje...A mislite, da bi bilo boljše da mu zadevo zmiksam?Glede na to, da počasi ne zna jest...In potem mamo ful vedno probleme, ker vse kar poje zbruha...Razen briketov...brikete pa zna lepo počasi jest in cele pregrize in prežveči..

Lp Natty

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2009 17:21:13   
Mišni
Natty, poskusi zmiksati, pa boš videla, če bo kaj bolje. Čeprav če mene vprašaš, najbolje če lepo je samo brikete.

(odgovor članu Natty5284)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?