Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:32:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Seveda jo lahko prekineš tudi ti. Kadarkoli, če ti ni več.
|
|
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:33:07
|
|
|
|
Anonimen
|
odpoved daš lohk kadar hočeš.
|
|
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:33:09
|
|
|
|
tinatona
|
Za oba velja. Dokler imaš poskusno delo, lahko kadarkoli daš odpoved. Mislim da je odpovedni rok med poskusno dobo en teden. LP
|
|
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:41:15
|
|
|
|
Bubamaraa
|
to se pravi, da če sem z 1.11.2007 podpisala pogodbo za 6 mesecev "poskusna doba 3 mesece" in z odpovednim rokom 60 dni in jaz lahk prekinem poskusno delo ne glede na odpovedni rok? A moram delati še 60 dni(odpovedni rok) ali sam prekinem poskusno dobo??? pa kak zakon bi prosila, da imam nekaj za pokazat!!! hvala...
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:41:49
|
|
|
|
aluš
|
Ampak pazi, če daš ti odpoved po koncu poskusne doba ali delodajalec, ti ne pripada nadomestilo na zavodu.
|
|
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:44:27
|
|
|
|
Bubamaraa
|
ja sej jaz ne grem na zavod!!! samo novo službo si rihtam!!!
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:54:58
|
|
|
|
N _ B
|
Poskusna doba je za oba. Tako zate, kot za delodajalca. Odpovedni rok v tem obdobju je 7 dni. 2. POSKUSNO DELO 125. člen (poskusno delo) (1) V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu. (2) Poskusno delo traja največ šest mesecev. Poskusno delo se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela. (3) V času trajanja poskusnega dela lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi s sedemdnevnim odpovednim rokom. (4) Na podlagi ugotovitve o neuspešno opravljenem poskusnem delu lahko delodajalec ob poteku poskusnega dela izredno odpove pogodbo o zaposlitvi. (5) V času trajanja poskusnega dela delodajalec delavcu ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi, razen če so podani razlogi za izredno odpoved ali zaradi postopka za prenehanje delodajalca ali prisilne poravnave. Kopirano iz zakona: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006
|
|
|
|
RE: Poskusna doba - odpoved!!! 28.11.2007 8:57:43
|
|
|
|
aluš
|
Saj se samo za vsak slučaj napisala, ker sem lansko leto imela eno neprijetno izkušnjo, ko me je delodajalka hotla okrog prinest. Potem ti pa ta prvo to pade na misel.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?