|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poroka na Korziki
13.7.2009 10:11:05   
Ksantipa77
Zanima me, če katera ve kako se lahko poročiš na Korziki. Katere papirje rabiš in kje jih dobiš.
Vsakega odgovora bom zelo vesela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poroka na Korziki
13.7.2009 10:56:39   
zimbra
Evo, tole sem našla na netu za poroko v tujini na splošno:

"Za pripravo veljavnega obreda v tujini boste verjetno morali pripraviti določene dokumente in se dogovoriti za pomoč pri opravljanju obreda. Pripravili smo kratek povzetek zahtev, ki so v glavnem skupne v vseh državah:Predložiti boste morali naslednje dokumente:
- veljaven potni list za obdobje deset let,
- izvirnik rojstnega lista,
- potrdilo o samskem stanu in overjene pripadajoče dokumente, če ste ločenec ali vdovec.Za tekočo izvedbo poročnega obreda:
- preverite in zagotovite si datum obreda in si priskrbite pisno potrdilo osebe, ki bo opravljala obred,
- pozanimajte se, koliko rezidenčnih dni je treba pred poroko preživeti v državi, da lahko tam opravite veljaven obred. Glede tega ima vsaka država svoje zahteve (v Franciji se zahteva štirideset rezidenčnih dni, Ciper zahteva tri delovne dni pred poroko, na Malti rezidenčnih dni ne zahtevajo),
- preverite, komu je treba predložiti dokumente pred obredom in koliko časa po obredu je treba zakon prijaviti pri lokalnem matičnem uradu,
- preverite ali mora biti pri obredu prisoten prevajalec, če ne razumete domačega jezika. "
Več informacij dobiš na portalu e-uprava: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1180&sid=193&faqid=33

Kje pa se želita poročiti? V hotelu, na upravni enoti, kaj bolj posebnega? Najbrž bosta potrebovala kako pomoč od domačinov (če koga tam poznata) ali vsaj od kakšne turistične agencije, saj bo potrebno nekaj priprav tudi pred samo poroko na mestu samem.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.7.2009 11:20:28   
Ksantipa77
Nimam pojma, sva šele včeraj govorila o tem, pa mi je rekel, naj se pozanimamuser posted image
Mi pa glede na tvoj izpis slabo kaže:

pozanimajte se, koliko rezidenčnih dni je treba pred poroko preživeti v državi, da lahko tam opravite veljaven obred. Glede tega ima vsaka država svoje zahteve (v Franciji se zahteva štirideset rezidenčnih dni, Ciper zahteva tri delovne dni pred poroko, na Malti rezidenčnih dni ne zahtevajo),

Na Korziki vsekakor ne bom 40 dniuser posted image

(odgovor članu zimbra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.7.2009 11:38:12   
zimbra
Ksantipa preden izgubiš ves pogum se pozanimaj na e-upravi. Res ne vem če so ti podatki, ki sem ti jih poslala še veljavni. Glede na to da smo zdaj člani EU mogoče to ne velja več... Glede na to da za prehod meje ne potrebuješ več potnega lista (in žiga v njem) res ne vem, kako preverjajo da si v Franciji 40 dni. Jaz bi vsekakor poklicala na UE in se pozanimala. A se želita poročiti prav na Korziki? Kaj pa kakšna druga država? Kar nekaj je še lepih držav podpisnic Haaške konvencije kjer je poroka veljavna tudi v Sloveniji.

Neposredna povezava do sporočila: 4
13.7.2009 12:22:04   
Ksantipa77
gre se zato, da je vedno govoril, da se bo poročil samo, če se bova kje v tujini. Letos gremo na dopust na Korziko in ker januarja čakamo dojenčka, sem izkoristila prilikouser posted image

(odgovor članu zimbra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.7.2009 13:12:33   
zimbra
 user posted image Potem pa res moraš pohiteti. Pa čestitke za dojenčka. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 6
13.7.2009 14:43:32   
Ksantipa77
ja hvalauser posted image

S Korziko v glavnem ni nič, sem preverila in moraš biti celo 3 mesece tam, da ti dajo dovoljenje za poroko.
Ostane mi druga destinacija al pa poroke ne bouser posted image
Bomo videli, kako mi ga bo uspelo prepričati doma....

(odgovor članu zimbra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.7.2009 15:59:36   
end1
naj vaju poroči kapetan na trajektu.

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.