|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poroka
28.10.2004 14:26:10   
Marči
Pri nas doma je celi direndaj. Od fanta sestra se moži. Bodočega moža ima Nizozemca. Torej bajta polna ljudi iz vseh vetrov. Ok, tema pa ni kdo s kom, ampak punce, povejte mi, vse ki ste poročene in še delate na tem, je pri vas tudi tak cirkus glede obleke, daril, govorov,govorov, ki morejo še biti prevedeni v nizozemščino.... Se mi zdi, da se bo vsak cajt vsem malo zmešalo - pardon - spiksalo. Ugotovila sem, da jaz sploh nočem take poroke, če se bi že to kdaj zgodilo, citiram ČE. Ker pa se zarečenega kruha največ poje, mi prosim svetujte, kako naj zgleda ena simpl poroka, v krogu domačih, kateri kraj bi bil najbolj primeren, kateri mesec v letu, kam jih naj peljem po obredu. Sej pravim, da to kar se tukaj dogaja, je zame to much. Pa tudi po naravi nisem tak človek, ki rad izstopa. Če pa bi kdaj stopila pred oltar, bi pa rada pristno malo poroko, ki pa bi moralal biti lepa in "popolna". :rozica:
Punce, če boste imele čas, preberite si teh par vrstic, in mi kaj napišite.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poroka
28.10.2004 14:30:04   
kimi
to je le enkart v življenju in je treba imeti vse popolno...če je poroka velika je tudi veliko dirkanja naokoli. Pa reči ji da ji želim dolg zakon;)

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poroka
28.10.2004 14:31:20   
Erdbeere
se mi zdi, da če ne zeliš cirkusa se poročiš v sredo ;) noja sej tud v soboto se lahko brez ceremonije, povabiš in poveš samo najožjim sorodnikom, se poročiš na svojem advčnem uradu, v cerkvi(če želiš seveda) in povabiš najožje člane družine na kosilo ALi pa večerjo pa je...čist simpel brez prevelike izpostavljenosti

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poroka
28.10.2004 14:33:14   
kimi
erdbeere da bi jaz ožje člane povanila bi nas bilo vsaj 50:)-

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poroka
28.10.2004 14:34:23   
TARA in MAJ
POROKA JE STVAR POSAMEZNIKA NEKDO IMA RAD RASKOŠJE DRUG SPET NE ZATO NAJ VSAK DELA KOT MU ODGOVARJA LE DA JE LJUBEZEN IN TO JE TO. PA NA JI BO SREČA NAKLONJENA . LP.IN LEPO:darilo: KUPI:)-

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poroka
28.10.2004 14:41:30   
Nogavička
Vsak po svoje.

Midva sva imela poroko v ožjem krogu družine - bilo nas je točno 13 (moja srečna številka). Poročila sva se cerkveno in civilno. Civilno na Bogenšperku. Cerkveni obred je bil lepši in bolj ganljiv kot civilni. Nato smo imeli kosilo na turistični kmetiji. Brez velikega rompompoma a lepo.

Tudi obleke nisem imela klasične poročne.

L.p.

Tea

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poroka
28.10.2004 14:41:55   
Anonimen
Ja, res je, če jima paše delati cirkus, naj ga kar delata. Poznam pa en slovemsko-nizozemski par, ki sta se po že več letih skupnega življenja poročila tukaj in na Nizozemskem. Ampak ona zna precej slovensko, on pa nizozemsko, tako da vsaj s prevodi ni bilo problemov. Pa tudi moj partner ima na Nizozemskem hčerko, tam je živel več let. Tako sem praktično v desetem kolenu tudi jaz Nizozemka... ha, ha. Kje bosta pa živela?

(odgovor članu Marči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poroka
28.10.2004 15:12:17   
atinav
Ojla!
Midva sva se poročila pred 2 leti...in moram rečt da sva imela kar veliko poroko 90 ljudi....počutila sva se enkratno ;), sigurno bi še enkrat ponovila v takem številu. Sama sem v pripravah zelo uživala ni se mi zdelo nič odveč narediti, čeprav moram priznati, bilo je ogromno dela...je pa res da sem si tako poroko vedno želela...bela obleka, velika torta, civilini -cerkveni obred, fešta do jutra :sloncek:
Ja, tudi jaz sem mnenja kakor ti paše eni smo pač za velike poroke, drugi pač samo v ožjem številu.

papa
:)

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poroka
28.10.2004 15:27:50   
Tina26
Hojla
Ne potrebujes veliko napora da uredis lepo sanjsko poroko z nekje do 30 ljudi. 9nebesa
Tako je imel moj brat in sicer: poroka ob 12h na gradu, potem smo sli price in onedva v Radovljico jest, potem pa za dve uri na Bled. No zvecer pa zurka na enem kmeckem turizmu do dveh. Mi pa ne bi bili mi, ce nebi sli potem se malo v Francija pogledat. :sloncek: In to vsi napedenani.
Moja poroka pa se je zgodila v Las Vegasu. Tam sva si kupila porocni obleki in cevlje, prstane pa sva nesla s sabo. Ker sva bila sama, sva seveda prico pobrala kar v hotelu. Drugace pa vse kot v filmu: limuzina s sampanjcem, veliko cvetja, jaz princeska on princ,...
Po poroki sva se takoj preoblekla, sla v restavracijo na bozanjsko vecerjo, potem pa v avtomat vrzt prvih in zadnjih deset dolarjev. :)-
Drugo jutro pa na avion in domov.
Zal mi je le da se nisva porocila en dan kasneje, ker potem bi imela obletnico na 29.02 - pa sva zal najino 14dnevno potepanje po Ameriki ravno tisti dan zakljucila.
Tako sanjska je bila moja poroka in je nebi zamenjala za nic na svetu 9nebesa
Aja, doma ni nihce vedel kaj bova uspicila, niti prijatelji zato je bilo kar veliko adrenalina v prvih dneh ko sva se vrnila v Slovenijo...
Upam da bos nasla resitev, ki bi ti ugajala. Jaz sem se svoje poroke bala (malo zaradi obveznosti, se vec pa zaradi pozornosti), zdaj pa sem zelo vesela ko bodocemu ocku lahko recem MOJ MOZEK :love:

Uf pa sem se razpisala :ups:
Tina in :duda::roza: 26(2/7)

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poroka
28.10.2004 17:19:27   
Pilar
Sama sem si želela intimno poroko, pa moj mož nikoli ni bil za. Na koncu sva imela 80 svatov, ampak verjemi, da ti ni mar za nikogar. Na svoj poročni dan vidiš samo svojega zakonca :love: in nikogar drugega. Vsaj pri meni je bilo tako. Res pa je to, kar pravič: enih ceromonij je ogromno, na koncu ima pa še vsak svojo željo, pa kaj še. To ni nič pomembno, takrat obstajata samo ti in on :love::love::love:!

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Poroka
28.10.2004 18:19:45   
Anonimen
Moja izkušnja:
Februarja je mojemu padlo na pamet, da bi bilo fajn, da se poročiva, čeprav sva bila skupaj že cca. 7 ali 8 let pa že kar neki časa sva živela skupi. Posledično je mene skoraj kap :zmeden:, da moški predlaga poroko:zmeden:. Pol pa akcija nekje maja.
Poročila sva se avgusta. Poroka, po mojem mnenju, je bila en super fajn žur. Na poroki je bilo cca. 75 ljudi, pa sploh ni bilo kravala, ker sva se izognila vsem fantovšnam in dekliščinam in vse prijatelje povabila na poroko, ki je bila organizirana bolj na self service varianto oz. na toplo hladni bife z zunanjim plesiščem, kjer je igral bend. Miz v stilu ameriških porok ni bilo, ker je vse skupaj zgledalo precej neformalno, tako, da so se vsi, v veliki večini, družili z vsemi. Obleka je bila narejena po meri, ker sem precej netipične postave in v nobenem butiku nisem najdla dovolj majhne obleke.
Za moj okus je bila najina poroka vsekakor zelo dober žur, precej nestresna zame :bravo:, najbolj so bile pod stresom obe mami:hudicek:, kar je pa popolnoma njuna stvar.

Fajn se mej in tudi poroka ni tolk stresen dogodek, če ga vzameš kot nekaj kar je po svoje samoumevno.

Joj sem zatežila soori.

Aja: na dan poroke sem si rekla: danes je moj dan in mi ga ne bo pokvarilo nič. In mi ga tudi ni. Niti raztrgana obleka, niti sršen med joški (pardon), niti 10 min. dežja in konec koncev niti dvignjen noht in posledično puljenje. To je bil moj dan in jaz sem uživala!! To pa je edino, kar šteje!!:bravo::bravo: .

(odgovor članu Marči)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Poroka
28.10.2004 19:37:37   
Marči
Moram povedati, da je vsaka ideja po svoje dobra.:) Mogoče bi ošpičila eno tako kot Tina26;), mogoče pa bi ala Bogenšperk ali Mokrice v ožjem družinskem krogu. Mi pa zadeva "pobegni in se poroči":bravo: sploh ne zdi slaba, še posebno ker sem tak človek, ki rad preseneča. Samo bi pa morala biti zraven najina princeska, ker brez nje ne bo nikakršnega slavja.:sloncek:
Lp vsem in še enkrat hvala.:rozica:

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Poroka
28.10.2004 19:57:47   
Anonimen
Se bom še sama dodala, sem šele zdaj prišla domov :).

Vsaka poroka je lepa, če je organizirana tako kot je všeč ženinu in nevesti. Ne organiziraj je za starše in sorodnike ampak zase in za svojo dušo /seveda skladno z moževimi željami/.

Tudi jaz sem si vedno predstavljala, da se bova enkrat nekam odpravila in se kar poročila. V Vegasu bi bilo kar fajn, sem že bila na tam na poroki. Fajn pa je tudi na kakem otoku, tudi to organizirajo agencije.
Potem pa poveš doma, ko prideš nazaj :)-.

Z nama je bilo takole. Odločila in organizirala sva v 10 dneh, s tem, da je bilo treba urejati še kup papirjev in letati od konzulata do konzulata, ker je mož tujec, pa tudi poroka je bila v tujini.
Povabila sva samo starše in brate. Zjutraj smo se dobili pri nama vsi skupaj, sledila je poroka na matičnem uradu, potem smo šli na blagoslov prstanov v cerkev /za starše je bilo to presenečenje in so ostali šokirani/, potem na kosilo, kjer je vsak naročil kar je hotel, po kosilu pa daljše slikanje in vrnili smo se na najin dom. Tam smo nazdravili s šampanjcem, razdelila sva konfete, rekli še dve besedi in še pred nočjo sva vse poslala domov - zvečer imava rada mir, ker nisva ravno nočni ptici.
Vse sva uredila sama - naročila sem nadstropno torto, ki jo je mož zjutraj, ko sem bila pri frizerki, nesel v restavracijo, obleki sva naročila preko kataloga in sta bili kot uliti, rezervirala fotografa za ves čas, prepričala župnika za obred, pecivo sem napekla sama,... imela sva celo pianista.
Nama je bilo super in če bi se še enkrat odločala, ne bi naredila drugače. Dvomim pa, da bi vse teklo tako kot takrat, če zdaj pogledam nazaj, sva imela veliko srečo.

Pa še malo za smeh. Ko sva začela urejati formalnosti, sva se zmenila, da staršem poveva le nekaj dni prej. Moji so namreč panični in bi začeli zagotovo 'pomagati'. Pa me je nekega dne, mislim, da je bilo 5 dni pred poroko, oče povabil na pijačo, da se 'nekaj pogovoriva'.
In pravi: 'Glede na to, da si noseča, sva se z mamo pogovarjala... sicer naju čisto nič ne briga... ampak,... želela bi, da se poročita...'. Pa mu povem in ga povabim na poroko čez par dni. Je ostal tako šokiran, da je kar nadaljeval: '... ja, bi bila zadovoljna, če se poročita, ker ...'.

(odgovor članu Marči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Poroka
28.10.2004 21:57:56   
Sarina
Na moji poroki je bilo 17 ljudi (najožjih družinskih članov) + 2 muzikanta:)- , pa je bilo super :). Jaz tudi nikoli nisem hotela imet velike ceremonije, ker ne maram bit v središču pozornosti med veliko, veliko družbo.
Fant (takrat še) me je odpeljal nekega poletnega dne v Izolo (ker obožujem morje) in me na skalah presenetil z zaročnim prstanom (nepozabno :love:). Potem pa sva za naslednje leto načrtovala poroko. (poročila sva se junija 2003). Medtem časom sem zanosila, tako da sem bila na poroki 4,5 m noseča. Nisem imela klasične poročne obleke,ampak čisto po svojem okusu (dala šivat, ker ne maram oblečt nekaj, kar je nekdo že nosil). Poročila sva se civilno in cerkveno, potem pa smo imeli v enem gostišču slavje.(kosilo, poročna torta, ples in vse kar sodi zraven) Skratka za naju je bil nepozaben in čudovit dan 9nebesa(skromno, pa iz srca) in to je najbolj pomembno.
Moževi starši - posebej oče še danes ne more preboleti, da sva to naredila :((je bolj starokopiten in je pričakoval čez 100 ljudi -samo, da se kaže na zunaj), moji pa so naju vseskozi podpirali v najini odločitvi - kakor se bosta vidva odločila. In mislim, da je najbolj prav tako kot čutita partnerja, ne da nekaj delaš pod prisilo.:)

(odgovor članu Marči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?