MELANIA
|
Pa moja izkušnja z Ljubljansko porodnišnico! Naj kot prvo povem, da sem rodila dvojčici, zato sem dobila ob porodu taveliko dvoposteljno sobo. S porodnim osebjem sem bila res zelo zadovoljna, saj mi je z njihovo dobro voljo in razumevanjem uspelo na svet spraviti zdravi deklici brez posebnih zapletov. Kar se mi je pa dogajalo potem na oddelku pa je bila nočna mora. Ko sem prišla v troposteljno sobo je bila le ta še prazna, zato je sestra dovolila ( ura je bila osem zvečer ), da je mož lahko še kakšnih deset minut pri meni. Hvalabogu bi rekla, saj sem na poti iz vc- ja omedlela in kljub temu, da me je mož držal padla po tleh. Mož me je spravil v posteljo ter o dogodku obvestil sestro, ki je na to najprej rekla: " Ja in? " Potem je prišla in rekla naj jo pokličem če jo bom potrebovala. Ko sem nato ostala sama z otrokoma sem spet poklicala, da grem na stranišče. Na vsak način je hotela da bi vstala, a meni se je takoj začelo temniti in komaj sem jo prepričala, da jaz tega dogodka še ne zmorem. Nato mi je neprijazno prinesla kahlico, mene pa je poteba po lulanju blisovito minila in je najbrž mislila, da norce iz nje brijem, zato sem šla na potrebo raje šele pozneje, ko sem dobila sostanovalko. No in prva sostanovalka je prišla okrog štirih zjutraj, na žalost se je njen otrok skozi jokal zato jaz nisem zatisnila očesa. Čez dan mi je bilo tudi nemogoče spati, saj sem imela delo s svojima otrokoma, pa obiski ob katerih mi je bilo slabo zaradi slabega zraka, da sem bila čisto zelena. Sostanovalki ( dobili sva še eno okrog šestih zjutraj ) sta imeli takoj polno obiskov, ena jih je imela celo 8 naenkrat, duga pa pet. K meni je prišel samo mož, ki je bil nato vse dni po 2 uri pri meni res zelo pomagal, saj sta nato moji deklici vse naslednje 4 dni v porodnišnici neprestano ponoči jokali. Komaj sem osebju pojasnila, da imam mogoče premalo mleka, da so mi dajali dodatek. Joj kako težko mi je bilo sredi noči pritiskati na ta rdeči gumbek, da sem dobila dodatek, saj so bile v nočni izmeni najbolj tečne sestre, ki so me na momente grdo gledale, ker sem jih res veliko klicala. ( normalno saj komaj se je en otrok najedel, je bi čez pol ure na vrsti drugi za dodatek) Tako vseh svoji 5 dni bivanja v porodnišnici nisem spala 8 ur. Bila sem poplnoma izmučena zato mi je bilo neprestano slabo in ko sem ponoči nosila enkrat eno, enkrat drugo deklico sem molila, da ne bom omedlela in se bo otroku kaj zgodilo!!! V glavnem morala bi dobiti sobo zase, saj ko sem imela vsaj kako priložnost čez dan , da bi zaspala se je jokal kateri od otrok sostanovalke. Pa ne vem kdo jo dobi v Ljubljanski porodnišnici?? Samo tisti z vezami bo pravilni odgovor in najbrž redko tisti, ki jo resnično potrebuje!! Pa saj vem, da nisem prišla spat v porodnišnico, vendar bi se me lahko s kakšno rešitvijo usmilili, tako pa so moje slabo počutje pripisovali temu, da sem pač naenkrat dobila kar dva otroka ( to sta moja prva otroka) in da me psiha zaradi tega daje!!! Ob vsem tem sem imela čez dan 2 prijazni sestri, ki sta mi nekoliko olajšali moje bivanje. Lahko bi res še veliko napisala pa mislim, da bom predolga. Ko sem odšla domov sem jokala od sreče, da bom prišla v varno zavetje, kjer mi bodo nesebično pomagali!!!
|