|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška da ali ne?
17.11.2007 11:47:16   
Soncnica Sandra ***
Pozdravljene punce!
Imam sledeči problem. Delam prek javnih del in sicer od 1.2.-31.12.2007, sedaj pa upam, da mi bodo pogodbo podaljšali še za en mesec, da bom imela 12 mesecev delovne dobe v zadnjih treh letih. Torej bi delala do 31.01.2008, PDP pa imam 4.5.08. Mi lahko katera razloži, ali mi pripada porodniška ali ne?
Ali se potem, ko mi po potekla pogodba lahko prijavim na Zavodu za zaposlovanje in mi 3 mesece pripada nadomestilo (torej do aprila), potem pa nastopim porodniško ali kako?
Mi lahko katera prosim kaj napiše o tem?

Hvala in lep dan še naprej vsem!!!

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška da ali ne?
17.11.2007 12:02:58   
benika
Če boš z dnem nastopom porodniške imela 1 leto delovne dobe v zadnjih 3 letih ti pripada porodniška. Sicer bo zelo nizka, ampak vseeno.

Po končanih javnih delih se vsekakor prijavi na Zavod za zaposlovanje in izkoristi nadomestilo, če ti pripada.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2007 12:34:30   
Naja30
Če delaš preko javnih del, ti nadomestilo žal ne pripada. Vsekakor pa se poskusi zmenit, da ti podaljšajo za ta mesec, da boš imela porodniško. Meni je na socialni razložila, da če delaš 12 mesecev v zadnjih 3 letih, ti pripada porodniška, ki se izračuna tako, da se najnižji plači v Sloveniji dodajajo še neki procenti od vsakega delovnega meseca. Upam, da sem razumljivo napisala. Pojdi še sama na socialno in ti bodo lepo razložili.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2007 13:37:58   
Anonimen
Če v zadnjih 3 letih nisi bila zaposlena 12 mesecev, potem porodniške ne dobiš. Tudi nadomestilo iz zavoda ne dobiš, če nisi zaposlena 12 zaporednih mesecev. Pa še to dobiš za 3 mesece 70%.
V tvojem primeru ti niti tisti 1 mesec ne pomaga nič.Lahko pa potem, ko se ti pogodba konča, koristiš še 30 dni bolniške iz strani ZZZS. Potem pa na zavod. Ko se tja prijaviš, dobiš na CSD-ju socialno pomoč, pa še tone takoj naslednji mesec, komaj čez 2 meseca.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2007 14:20:21   
Beti S
jaz sem se zaposlila z oktobrom, rok sem pa imela aprila. Na center sem nesla svoje plače, se reče za 6 mesecev, za ostale mesece ko nisem bila zaposlena se pa šteje "zajamčen dohodek" nekaj takega (cca.200 €). Seštevek vseh teh zneskov deli z 12 in dobiš porodniško.
Drugače pa pokliči na CSS in ti bodo vse razložili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2007 19:55:41   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Beti S

jaz sem se zaposlila z oktobrom, rok sem pa imela aprila. Na center sem nesla svoje plače, se reče za 6 mesecev, za ostale mesece ko nisem bila zaposlena se pa šteje "zajamčen dohodek" nekaj takega (cca.200 €). Seštevek vseh teh zneskov deli z 12 in dobiš porodniško.
Drugače pa pokliči na CSS in ti bodo vse razložili.

ja, to velja, če je zaposlena na dan nastopa porodniške, njej pa pogodba poteče prej - v tem primeru bi morala imeti 12 mesecev delovne dobe v zadnjih treh letih

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?