Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Porodniška ali starševski dodatek? 18.9.2007 16:35:07
|
|
|
|
Marina_
|
V zadnjih 18 mesecih mora imeti 1 leto delovne dobe(upam,da se nizsem zmotila :)).Jaz sem bila tudi zaposlena za polovični delovni čas in sem vseeno dobila zelo lepo porodniško.Tako je bilo lansko leto. kako pa je sedaj pa nimam pojma.
|
|
RE: Porodniška ali starševski dodatek? 18.9.2007 16:38:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Po preteku pogodbe ji pripada bolniška 30 dni s strani ZZZS. Naj ureja, če je na bolniški. En mesec, pa en mesec.
|
|
|
|
RE: Porodniška ali starševski dodatek? 18.9.2007 18:41:01
|
|
|
|
Naja30
|
Ko se ji bo končalo delovno razmerje, naj gre na ZZZS, kot ti je pred mano rekla. Ampak naj pazi, da bo to v roku 8 dni po prenehanju del.razmerja. Od tukaj dobi lep denar kot nadomestilo za bolniško. Potem pa na zavod. Za porodniško se šteje 12 mesečnih prilivov, tako da jaz mislim, da bo kar porodniška. Nisem sigurna, naj me katera popravi, če ni tako.
|
|
|
|
RE: Porodniška ali starševski dodatek? 18.9.2007 19:56:36
|
|
|
|
madela
|
Tole za ZZZS,da ti krije en mesec bolniške pa prvič slišim. Kam pa naj to sestro točno napotim in kaj sploh mora reči Res se mi niti malo ne svita kako to poteka,ker sama nisem bila na tem,da bi lahko to koristila. Drugače pa hvala za odgovore. Sicer sestrapravi,da verjetno ne bo dobila porodniške,ker tisto kar je delala v gostinstvu je dobila kao sam bivših 5 jurjuh plače,pa tud ni se plačevalo tisto za zpiz,pa zavarovanje... Tole pa se kljub temu splača it vprašat na ZZZS!
|
|
|
|
RE: Porodniška ali starševski dodatek? 18.9.2007 20:20:59
|
|
|
|
Blejka26
|
jaz sem bila sedaj 8mesecev brezposelnain mislim da gledajo za 3leta nazaj-moraš v zadnjih treh letih imeti vsaj eno leto delovne dobe.no men to piše na odločbi ki sem jo včeri dobila "ZSDP v drugem odstavku 39.člena določa,da imajo pravico do porodniškega nadomestila tudi osebe,ki nimajo pravice do porodniškega dopusta,če so bile zavarovane po tem zakonu najmanj 12mesecev v zadnjih treh letih pred uveljavljanjem pravice do starševskega nadomestila." upam da sem pomagala
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?