|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 10:20:15   
bambi
No, ko mislim, da me naša država s svojo socialno varnostjo ne more več presenetiti, doživim vedno znova kakšno novo razočaranje...... Doma imam 17 mesečno pupo in ker nam naša država omogoča tako velikodušno, da lahko 3 leta uveljavljamo delo s skrajšanim časom, sem jaz to pravico izkoristila in se zmenila, da bom delala 6 ur, 2 uri mi pa plača ZPIZ in sicer samo prispevke..... Plača je res četrtino manjša, ampak sem lahko več z mojo lubico. No, sedaj sem drugič noseča in me je zanimalo kako bo pa glede porodniške, torej nadomestila, kakšna bo torej osnova..... In me je znova kap! Za šest ur mi bojo plačali toliko koliko pač dobim, neto, za tisti dve uri, ki mi pa plačuje ZPIZ pa dobim samo osnovo od najnižje bruto plače, ki pa je 125.000,00 SIT (nekdanjih) in to ne glede na to, da imam 8. stopnjo izobrazbe, to bo potem nekje 20.000,00 SIT mesečno za ti dve uri. Tako bom dobila manjšo porodniško, ker sem uporabila pravice, ki jih tako velikodušno daje nam staršem naša država, sedaj ko pride drugi otrok bom pa to velikodušnost občutila na lastnem žepu. In potem se naj odločamo za otroke????? Katastrofa. In za konec vsega mi je referentka na CSD- ju svetovala, da naj prekinem pogodbo za krajši delovni čas in začnem delati s polnim, ker bom tako imela večjo porodniško..... Sedaj noseča naj torej začnem delat polnih 8 ur. Super, brez besed...user posted image user posted image user posted image

LP BAmbi

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška- katastrofa....
12.3.2007 10:24:13   
mala maja
dobrodošla v socialno urejeni državi. user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2007 10:24:19   
lex
men je že vse brezveze. Itak da bi radi dali neke "ugodnosti", ki te pa na koncu vedno kontra vsekajo.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2007 10:58:28   
Tia27
Jaz pa menim da porodniška je super plačana, glede na to da smo doma z našimi sončki, proti tistim ki garajo ko budale za tisto malo več, ga ni denarja, raje manj, pa da imam trenutke doma, sem bolj srečna, zdrava, brez  vsakdanjega službenega stresa in mukotrpne vožnje.Če primerjaš našo državo z drugimi ti zagotvo lahko potdim, da smo ena izmed zeeeeelo socialnih držav, če bi živela v kateri drugi evropski državi, bi se ti zgodilo da tud tako dolgo porodniško ne bi mogla imeti, kaj pa šele plačila, da ne govorim, zato bodimo kar vesele proti sodelavkam, ki garajo za tisti par tolarjev več.lp

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2007 10:59:57   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2007 11:03:18   
Olivija
ja res približno 20.000 nanese, samo meni se je zdel ok, nekaj pa je. Prekinila pa sem skrajšani delovni čas in šla na osem ur za 5 mesecev. Sem pa res za to foro že prej vedela, tako da me ni tako zelo prizadelo user posted image .

Se pa drugače strinjam s Tio27.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2007 11:09:14   
zrak
to je naša država: PESEK V OČI...P o eni strani ti nudi, po drugi pa si že vzame kar hoče.. še nikoli ni nekaj samo dala..

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2007 11:26:41   
srki
Po novem lahko koristiš krajši delavni čas do otrokovega 6. leta starosti.

Bodi srečna, da si si lahko privoščila krajši delovni čas, jaz si ga ne morem, ker bi dobesedno zastonj hodila v službo......

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2007 11:27:25   
bambi
No, če smo že pri primerjavi s evropskimi državami, pa vam žal moram povedati, da sem izkusila socialo v npr. Nemčiji in smo mi še vedno pravi balkan za njih, kar se tiče postrežbe v zdravstvu, prijaznosti, skratka karkoli..... Navsezadnje pa bi rada dala tudi to primerjavo, da imam v naši dragi Sloveniji, z visoko izobrazbo, takšno plačo kot imajo "evropske" čistilke.....

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2007 11:28:53   
anajmad
Me res ne vem,kje živiš???? Sej to je večni problem,odkar jst pomnim. Spominjam se,da že pred 13 leti,ko sem rodila Pio,si dobil porodniško,da bohpomagi. Toda,nimaš kej. Al z otrokom bit doma,al pa delat na polno.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2007 11:33:42   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: bambi

Navsezadnje pa bi rada dala tudi to primerjavo, da imam v naši dragi Sloveniji, z visoko izobrazbo, takšno plačo kot imajo "evropske" čistilke.....

Pod to se pa podpišem. Poznam punco, ki je delala v mesnici v Nemčiji. Plača 1000 eur. Skoraj enkrat več, kot jaz, z višjo izobrazbo in v pazi-državni službi.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2007 11:38:16   
Mina1
Srki, sva v isti službi torej.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.3.2007 11:42:11   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: zrak

to je naša država: PESEK V OČI...P o eni strani ti nudi, po drugi pa si že vzame kar hoče.. še nikoli ni nekaj samo dala..

Tule mi ni čisto jasno, kaj ti država vzame? Če delaš manj, plačuješ manj prispevkov in si upravičen do manjših nadomestil. To, da dobiš za tiste manjkajoče ure plačane prispevke je samo bonus.
Se popolnoma strinjam s Tio27, bambi pa bi opozorila še na nekja, da ne bo v prihodnosti doživljala še enega šoka (čeprav ne vem, zakaj šok, saj je popolnoma jasno, da je to tako); namreč tudi na "penziji", kolikor je sploh bomo nekoč imeli, se ti bo poznalo, da so imela manj plačanih prispevkov - pa še vedno več, kolikor si dejansko delala.

< Sporočilo je popravil sazi -- 12.3.2007 11:44:04 >

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.3.2007 12:10:31   
Blejka26
vem kako je to ko ti država nič ne pomaga.Ker sem brezposelna in zopet noseča me je zanimalo če lahko zaprosim za denarno pomoč in veš kaj so mi rekli-no najprej me je vprašala koliko partner zasluži in jaz povem da okoli 200 tisoč tolarjev,no pol pa mi gospodična odgovori,da:" tri članska družina lahko preživi z 96.000tolarji,vi pa tko rekoč celo enkrat to presegate!".Svašta in to je govorila v takenm tonu kako češ kaj sploh počneš tuki..user posted image ne vem no me se to ne zdi normalno.Pol se pa država sprašuje zakaj ni otrok..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2007 12:14:00   
tinaaja
Se moram pridruzit mnenju Tie27 in Sazi..
Ni mi cisto jasno, kaj si pricakovala, da bos dobila enko placano kot nekdo drug, ki dejansko dela 8 ur? Ker pol bi bilo najboljs, da delas 4 ure, pa gres na pordnisko in imas placano 8 ur user posted image Drzava ti omogoca, da v kolikor imas zeljo po skrajsanem delovnem casu, da tko tudi naredis. To pa za sabo seveda potegne manjse finance, tako pri placi, porodniski, bolniski,...
Socialna drzava - US 6 tednov porodniske, Fr - 3 mesece .. Hr - pol leta polne porodniseke, nasldenje pol, ce mama ostane doma mislim, da nekje polovica, da ne omenjam podatkov za SCG, Bolgarijo.. Sem slucajno delala nekaj na teh zadevah dve leti nazaj in sem imela konkretne podatke...  Nobena drzava ni idealna...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.3.2007 12:18:24   
srki
Ja, Mina1, očitno. Samo ne vem, kam spadašuser posted image .

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.3.2007 12:22:58   
skačica
se popolnoma strinjam s tinaajo. Slovenija je glede nekatrih stvari še zelo socialno naravnana država. Samo poglejte si višino porodniškega nadomestila in celo možnost,da delate skrajšani delovni čas do tretjega leta oz. sedaj do šestega. In kaj naj bi še država nudila?
Za določene stvari se je pa potrebno sam potruditi,ne pa čakat na državo,da nam bo na krožniku prinesla.
Tinaajine primerjave z drugimi državami povejo vse,kajne?

Pa še nekaj: tudi standard v državah,ki jih omenjate(kjer naj bi se cedil mleko in med) je višji,torej posledično tudi plače.
Res so nekatere plače v Sloveniji katastrofalno nizke,ni pa to kar splošno.
Pa še nekaj: odločiti se za otroka potem pa pričakovati pomoč od države,je meni neodgovorno dejanje. Naj prej je treba razmisliti o tem kako bomo otroka preživljali in s čim,potem pa otroka načrtovati.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.3.2007 12:25:54   
Solero
V fevdalizmu so bile desetine (tisti zgoraj ti je torej pobral od desetih vreč dobrot eno). Danes nam tisti zgoraj poberejo več kot polovico.
Samo v razmislek... 

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.3.2007 12:28:06   
TheAngel
Obračunali bodo porodniško od tvoje sedanje dejanske plače.
Od katere osnove naj bi jo pa po tvojem obračunali? Od povprečne Slovenske ali od česa?

Kar ti je svetovala gospa na CSD da se zaposli za 8 ur... To je res kar je rekla - ni ti pa povedala da je dovolj že en sam dan.
Torej če greš 10.8.07 na porodniško je dovolj če se za 8 ur zaposliš dan prej. Vednar pri tebi to kaj veliko ne spremeni, ker ti bodo že tako 125.050 upoštevali. Sicer ti to ne bi pripadalo, ker delaš po 6 ur.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.3.2007 12:48:59   
bambi
No, glede na to, da večina tako lepo zagovarja našo državo, češ kaj naj mi pa država da, če ne delam, bi pa vsem gospodičnam in gospem tukaj gori povedala to, da jaz že kar precej let delam in od moje plače mi naša (oprostite za to nesramnosti) GNILA država pobere mesečno več kot 100.000,00 SIT (če se pogovarjamo v SITih), za kar pa bi pri bogu od nje tudi lahko nekaj pričakovala... in ta denar služim sama, pa ji vseeno kar lep kupček na mesec odštejem, zato da si lahko kupuje oklepnike, orožje...... zato, da moj otrok nima potrebnega varovanja, zato, da plačam prav vsako zdravilo, ki ga potrebujem????? Zato, da je kup lepotic in alkoholikov na borzi in socialni podpori, ki nočejo delat....... pa se vse to podpira tudi iz moje plače.

Upam, da nisem katero s tem prizadela, ampak to je pač moje mnenje, kajti jaz do sedaj od države nisem dobila še niti ficka, rada pa bi dobila vsaj to, kar si zaslužim....

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.3.2007 13:07:30   
tinaaja
Pa saj bos dobila, kar si zasluzis - porodnisko nadomestilo in nadomestilo za nego in varstvo otroka obracunano glede na tvojo placo, ki je placa za 6 ur...
To da ti pobere vidis, tega, da ko gres v bolnico in imas brezplacen pregled, pa ne al kako? Da imajo tvoji otroci brezplacnega pediatra? ("brezplacen" = da s placo placujes to storitev).. Ce ze tok vidis kaj ti odvzema drzava - primieri naprej - Portugalska - se je clovek samo cudil, kaj vse nam pripada v casu nosecnosti v sklopu pregledov, da pri njih ali placas vs eposebej ali nimas, US - malo njihovo zdravstveno zavarovanje poglej, kaksna je situacija...
Ja drzava ti vzame, ker je sistem tak, pa ce se na glavo postavis. Dolocene zadeve, ki so pomembne za drzavo, tebi pac niso, ampak morda se zadeva malo sirsa kot tvoj problem, ce bi stanje, dogajanje in sitaucjo umestila v mednarodne odnose, bi morda malo drugace gledala na vse.
Ce pa se zapicis v en svoj problem, pol pa je res grda grda drzava...  Stvari je treba gledat sirse.. Ne pravim, da je vse urejeno, da gre vsem zmeraj vse na roko, veliko je treba narest, da bo in bi bilo ljudem boljse, ampak lepo te prosim...
Kot pa si sama napisala, da placujes(placujemo) za leptice in alkoholike na borzi - po tvoji logiki, naj bi potem mi ostali palcavali za tisti dve uri, ki jih ti ne delas user posted image V bistvu pol pades v isti kos z lepoticami in alkoholiki... In upam, da morda kdaj vidis, da si lahko srecna, da imas sluzbo in da lahko "das drzavi", ker mislim, da vecina lepotic in alkoholokov ni srecnih, da zivijo od podpore, predvsem upam,da nikoli ne izkusis, kako je, da nimas sluzbe in moras ziveti na racun drugih davkoplacevalcev.

Se vedno pa ti ostanejo zdruzeni arabski emirati, kjer ne placujes davkov, standard je super, brezposelnosti prakticno ni...

V vsakem odnosu obstajajo pravice in dolznosti, ampak najlazje je drugo spregledat in samo zahtevat, "kar ti pripada"

Pa brez zamere a ne

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.3.2007 13:18:37   
SaaS
Te razumem, da ti cifra ni všeč. Ampak, kaj nisi vedela, kaj pomeni ta 6 urni delavnik, ko si se odločila za to?

Za tisti dve manjkajoči uri, ti država plačuje prispevke, minimalne. Porodniška pa se izračuna glede na višino plačanih prispevkov. Torej za 6ur enako plači, ker so prispevki toliko višji, za te dve uri pa minimalno, kolikor pač država odšteje za prispevke. Se strinjam s Sazi, da je že to bonus, da ti prispeva vsaj nekaj..

Kaj pa bolniška? Nisi bila še nič ali nisi opazila? S tega naslova imaš tudi bolniško in nego za otroka nižjo.

Pozanimaj se, mogoče pa lahko nekaj mesecev sama doplačuješ prispevke in si s tem povečaš porodniško. 

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.3.2007 13:24:01   
TheAngel
Vse res Tinaaja.

Je pa dejstvo da večja ko je plača več daš državi davka. Jasno. Pravilno.
Jaz imam 135.000 starih SIT plače in dam manj državi kot nekdo ki ima 250.000 SIT.
Če tebi bambi od ene plače država vzame 100.000 SITov potem imaš kar lepo plačo. Bruto mislim...posledično seveda tudi neto.
Meni od mojih 135.000 bruto vzame "le" 39.000 SIT.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.3.2007 13:45:56   
srki
Tinaaja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.3.2007 13:47:54   
bambi
Še vedno vidim, da vas veliko ne razume našega nelogičnega sistema..... Jaz sem celo življenje sama plačevala svoj študij, delala kot norec do svojega 30 leta, nič mi ni bilo dano, sedaj pa imam OK po vaše "lepo plačo", ki je za mojo izobrazbo še vedno katastrofa, no in potem zapadem v vse višje plačilne razrede, plačujem državi, plačujem najdražji vrtec, višjo dohodnino...itd. Od plače mi potemtakem ostane 100.000,00 SIT za preživetje, enako kot eni trgovki, ki pač plačuje manj državi, manj vrteca.... Zakaj sem potem študirala???? No vidim, da so eni resnično skregani z logiko user posted image user posted image user posted image  

In tudi zares ne razumem zakaj država potrebuje oklepnike??? IN zakaj se tisočim s.p.-jem ki grejo v stečaj, se vozijo z Mercedesi, itd. odpisujejo dolgovi???? IN to milijonski. Veliko sem se ukvarjala s politiko naše države in gledam malo širše na vse skupaj, zato vam lahko zagotovim, da je naša država resnično gnila!

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?