|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodnišnica
18.6.2005 10:55:24   
CIPRESA
No takole da začnem, danes zjutraj sva se z možem odpravila v Kranj, ker sva imela tam nekaj opravkov in med drugim sem mu pač rekla naj me pelje še pogledat KR porodnišnico, da bo potem ko bo šlo zares potekalo vse tako kot mora in ......

....najprej sploh nisva našla vhoda??? Po dolgem iskanju in vožnji tam okrog sva zavila kar iz glavne ceste tam kjer sicer piše da je dovoljeno le za zaposlene. Hvala bogu je bila rampa odprta. Potem pa vprašava gospo ki je šla mimo kje za :hudicek: je vhod pa pokaže na ... nevem kaj naj napišem ampak mene tisti vhod prav nič ne spominja na porodnišnico pa še stavba zraven kot bi bila pripravljena na rušenje. Tko da sem malo razočarana vsaj kar se zunanjosti tiče. Notr pa seveda nisva mogla, ker je ena gospa ko sva pozvonila tam pri vratih rekla da vratar pride šele ob pol devetih ura je bila pa že skoraj devet.

Nevem kaj bi bilo če bi mogla rodit??
No saj mogoče malo pretiravam ampak sem mogla to napisat ker me je kar malo zmrazila zunanjost porodnišnice. Zdej me pa zanima tiste ki ste že tam rodile in ki poznate to porodnišnico če me lahko potolažite da je notranjost lepša in boljša??? Od zunaj se vidi vse tako starinsko ali je notranjost tudi takšna pa postelje pa vse to?????
Pa še nadstandard sem hotela vzeti ker mi to ful paše zdej se pa bojim da bom mogla jit kar v LJ pa tako sem si želela rodit v KR

LP CIPRESA :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodnišnica
18.6.2005 11:24:03   
Anonimen
Notranjost je vsaj taka kot zunanjost, če ne še bolj čudna.
En del oddelkov, za otročnice (to so tiste, ki so že rodile), je sicer prenovljen ali pa je še celo nov prizidek, ne vem točno. Tam je lepo, sobe so luštne, kombinirane z roza. Pa tudi po dve sta v sobi, kjer je tudi previjalna miza in lijak, tako da ni take gužve. Une druge, tastare sobe, so za tri mamice z otročki, previjat jih morajo pa vozit v previjalnico. Tudi nadstandardne sobe so, samo tam pa ne vem, kako je. Vprašanje tudi, če so takrat, ko rodiš, proste. Ampak tako je povsod.
Porodne so tudi precej v slabem stanju, razen tiste nove z moderno posteljo, glasbo in ne vem čim še. Jaz sem bila notri, pa me ni nič zanimalo, kaj se tam še dogaja, poleg tega, da bi rada čimprej rodila. Verjetno je drugače, če je ob trebi partner. Ne vem, če nisem nekje brala, da imajo sedaj sdve taki sobi, lahko pa, da se motim. Sicer je pa ena porodna soba se mi zdi, da za tri porodnice, vmes so samo pregrader. Potem je vmes en steklen prostor, na drugi strani pa spet tri postelje. Ni prijetno poslušat "sosede", kako rojeva. Mene je postalo zelo strah.
Drugače so pa tudi aparature v slabem stanju. CTG-ji nagajajo, premalo jih je, pri sodelavčevi ženi so potrebovali neke elektrode za pripeti otroku na glavico med porodom, pa so bile v tako slabem stanju, da so skozi padale dol...
Ja, res je bolj revščina. Mogoče je že kaj bolje, taklo je bilo pred tremi leti. Ampak se mi zdi, da ne, saj bi kaj brala o tem, ker profesionalno moram, pa še zanima me. Sicer pa ne vem, kako je drugje. Glede na stanje v našem zdravstvu, se mi nekako zdi, da ni dosti bolje. No, bodo punce napisale.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodnišnica
18.6.2005 11:30:44   
Anonimen
Na zunaj je res poden. Notri je pa tako. En del porodnišnice je prenovljen en del pa ne. tako imaš porodni blok obnovljen ali pa ne. ena je alternativna soba, ki jo dobiš ali pa ne. Odvisno če je prosta. Mene je blo kar groza, da je ne bi dobila, tega me je blo najbolj strah.
No, potem je res nisem, ker je bla že ena notri. In ti povem, ko sem rojevala mi je blo prav en drek vseen, tut če bi me dal na tla na hodnik.

Jaz ti priporočam nadstandardno sobo, ker je lepša, pa tudi večja in meni je blo najbolj važno to, da sem imela svojo kopalnico, pa previjalno, pa tudi da sem sama lahko delala kar sem hotela. Večkrat sem že slišala, kako je, ko sta dve ali tri v eni sobi, pa je ena sitna, p ne pusti zluftat. Podn.

Skratka jaz ti kar se prijaznosti tiče in vsega Kranj priporočam, bila sem zelo zadovoljan in bom še šla. Imajo pa nekater punce slabe izkušnje ampak mislim da večinoma na ginekološkem oddelku, ne pa pri porodnicah.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodnišnica
18.6.2005 11:38:19   
CIPRESA
Alja in Lea malo si me pa res pomirila!!!!
Saj se mi je zdelo da nebi smel biti tak poden ker drugače bi jo pomoje že zaprli. Vsaj kar se higijene tiče je pomojem vse O.K.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodnišnica
18.6.2005 11:40:36   
Anonimen
Kar se prijaznosti tiče, bi tudi lahko še kaj napisala, pa ne bom, ker vidim, da nima smisla. Bolje pisati lepo.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodnišnica
18.6.2005 11:48:55   
CIPRESA
Ja Splišni saj te razumem mene je postalo strah že samo ko sem bila zunaj in sem rekla da vas moram vprašat kakšna je notranjost.

Samo zelo zelo si želim nadstandardne sobe oz enoposteljno sobo. Te menda dobiš v KR lažje kot v LJ ker jih je v LJ manj.
Bomo pa vse videli 26.07. od blizu.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodnišnica
18.6.2005 11:53:22   
Anonimen
Cipresa v Kranju imajo mislim da le dve sobi ampak sta redko obe zasedeni, tako da večinoma res ni problema.

Če prav vem mislim da so zdaj neke nove porodne bloke naredili, tko da ne vem, če se tiste ta stare sploh še uporablja. Saj boš videla v materinski ampak res verjemi, takrat ti bo prav vseeno.

Za sobo pa definitivno nadstandard, da ne dobiš kakšne čudne v sobo!

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodnišnica
18.6.2005 11:55:24   
Anonimen
Meni je bilo pa prv fino, ko sva bili dve v sobi. Nekaj časa sem bila sama, pa sem bila že čisto depresivna. Še sestre so opazile in so mi hitro eno pripeljale. Lahko pa, da sem imela srečo, to pa čisto možno.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodnišnica
18.6.2005 11:55:52   
Anonimen
Še to.

V Kranju nimajo nič omejeno, koliko vložkov ali tistih hlačk ti djo.

Jaz esm jih dobila vsak dan novo zalogo, tko da vseh sploh nisem mogla porabit. Tko da svojih nisem rabla vložkov, ne gat, ničesar. No, le nekaj za umivat. Tko da pakiraj minimalno, jaz sem si vzela res en veliiiiik ruzak stvari s sabo, pa potem sploh nič nisem rabla.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodnišnica
18.6.2005 12:07:03   
Carovnica Mica
Bila 3x v kranju pa je blo zmeraj super-ne sodi zunanjosti po vsem ostalem...Priporocam kranj!!:metulj::metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodnišnica
18.6.2005 13:20:11   
cmokec
Jaz sem tudi 4 leta nazaj rodila v KR. Vesela sem bila, da sem že v materinski šoli videla porodni oddelek. Ker če bi ga takrat prvič bi bila zelo razočarana. To je ena velika soba, ki je razdeljena s pregradnimi stenami. Na stenah so ploščice do polovice v vsakem prostoru je ena postelja. Vse skupaj mi je delovalo kot klavnica. Pa nikjer nobenih aparatur, mizic. Sem preveč filme gledala in RTL od porodov. Ko pa se je začelo, tega nisem več vidla. Spomnim se samo prijaznega osebja, sploh neke sestre, ki mi je skočila na trebuh. Sem se jo kar ustrašla, danes se temu smejim.

Pri otročnicah sem imela pa srečo, da so naju dali v prenovljeni del stavbe. V sobi je bila še ena, ki je rodila isti dan, kot jaz. Brez nje bi mi bilo dolgčas, čeprav sem imela sama s sabo in Saro dovolj dela, predvsem z dojenjem. Če je v sobi še nekdo, pač nisi sam.

Spomini so pa taki, da grem sigurno tudi tokrat rodit v KR. Vesela bi bila prenove, ampak osebje je zame pomembnejše in jaz imam dobre izkušnje.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodnišnica
18.6.2005 19:14:18   
Lunca1
Splišni s pomankanjem si me spomnila na to, da ko sem hodila na CTG, sem enkrat morala z rokam tiste kovine držat, ker jim je zmanjkalo elastik. Halooo! Meni tudi ni všeč, da je toliko postelj v enem prostoru, ker mene poslušanje drugih močno demotivira. Jaz sem sicer rodila na Jesenicah, kjer je prostor mogoče še za stopnjo bolj zastarel, ampak sva bili v sobi vsaj samo dve, pa še ta je dosti hitro rodila, da sem bila potem sama. Je pa ena moja prijateljica prišla rodit v Kranj, pa so ji rekli, ja kam naj vas pa damo. Sem čisto brez komentarja.:hudicek:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porodnišnica
18.6.2005 19:21:32   
Anonimen
Splišni je napisala prav vse, kar sem hotela tudi jaz. Pa še to dodam k Lunčinemu zadnjemu stavku, da so mene kobajagi spustili domov 1 dan predčasno (v bistvu 2. dan), ker dobesedno ni bilo več prostora na oddelku in so punce po 8 ur čakale v porodni :zmeden:

Sicer mi je bila pa notranjost čisto OK, pa sem bila v starem, neprenovljenem delu. Res pa je, da jaz prej nisem nobene bolnišnice še od znotraj videla :ups:

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?