|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška po 4 urnem delavniku
21.8.2006 21:07:18   
Evina
Živjo
Mene pa zanima, če ima katera izkušnjo, da je po prvem otroku šla delat za 4 ure, 4 ure pa ji je plačeval CSD.
Kako se potem računa porodniška. Ali dobiš samo za tiste 4 ure ali se ti prispevki od socialne tudi kako upoštevajo.
Hvala za odgovore
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška po 4 urnem delavniku
21.8.2006 21:15:06   
Anonimen
Jaz sem šla vprašat na socijalno,pa mi je približno zračunala.

(odgovor članu Evina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2006 7:56:39   
Olivija
Tudi prispevki se ti poznajo, ker ti oni plačujejo prispevke za štiri ure, sicer za minimalno plačo, ampak se še vseeno pozna. Jaz sem delala nekaj mesecev po 6 ur, potem sem zanosila in preklopila za 4 mesece na 8 ur, tako da so mi pri tistem povprečju 12 mesecev upoštevali tudi te prispevke in razlika je bila 15000 v mojo korist - vem, da ni veliko, samo ti še vseeno prav pride.

LP

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2006 8:25:19   
Evina
**** in Olivija hvala vama za tako hitre odgovore. Vseeno pa bi vaju, pa tudi ostale, prosila za konkretne številke (da bom tudi sama lahko izračunala).

Torej: Kakšna je osnova za izračun porodniške za tiste 4 ure, ko ti jih plača država (koliko neto in koliko bruto). Ali je to kaj odvisno od plače za ostale 4 ure, ali je to za vse enako?

Res bi rada izračunala, kaj se mi bolj izplača. Ali da se zaposlim za 8 ur pa sama plačam sedaj tiste prispevke (tako bi imela višjo plačo, pa verjetno tudi višjo porodniško), ali da mi plača pol država, zaposlim pa se za 4 ure.

Upam, da me razumete, kaj in zakaj želim to izvedeti.

Hvala vam in lp

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2006 8:40:07   
Olivija
Sicer nevem kakšno imaš bruto plačo, samo če imaš višjo od minimalne plače, potem se ti NE splača delati skrajšan delovni čas, če misliš kmalu spet na porodniško.  Minimalna plača trenutno je 122.600 SIT (mislim, da bruto) in kolker sem jaz razumela je ta vsota osnova za njihove prispevke.
Ti bo pa res najbolj znala pomagat kakšna iz CSD, ker jim je to bolj jasno.

Ni pa to nič odvisno od tvoje plače.

Upam, da sem ti še kaj pomagala user posted image

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2006 8:47:57   
MarijaPo
jaz sem delala 4 ure med nosecnostjo, pa mi zdaj csd placuje polno porodnisko, tko da to ni panike, vendar sem delala une 4 ure zaradi bolniske

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 22.8.2006 8:48:55 >

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2006 13:16:37   
Olivija
ja, samo kolker te razumem, si bila 4 ure na bolniški, kar pomeni 80% tvoje plače in od tega potem prispevki, kar je nekaj drugega.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2006 17:28:30   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: Evina

Ali je to kaj odvisno od plače za ostale 4 ure, ali je to za vse enako? To je za vse enako: prispevki od minimalne plače.

Res bi rada izračunala, kaj se mi bolj izplača. Ali da se zaposlim za 8 ur pa sama plačam sedaj tiste prispevke (tako bi imela višjo plačo, pa verjetno tudi višjo porodniško) - kako bi se zaposlila za 8 ur in sama plačala prispevke? Če delaš 8 ur si ne moreš nobenih prispevkov več plačevat, pač delaš 8 ur in prispevke imaš plačane na osnovi tvoje plače, ali da mi plača pol država, zaposlim pa se za 4 ure - ne vem sicer kako ti to misliš. Ampak fora je v tem, da si ti zaposlena za 8 ur s skrajšanim delovnim časom.

Upam, da me razumete, kaj in zakaj želim to izvedeti.

Hvala vam in lp

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Evina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?