|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška in bolniška za drugega otroka
11.8.2006 14:02:19   
Sibil_
Mene zanima ena info, če ima kdo izkušnje.

Če je mama na porodniški za enega otroka, ta drugi pa zboli in ostane doma, ima očka pravico do bolniške za tega bolnega otroka?Ali mora mama skrbeti za oba al kako?user posted image

Ker jaz si ne predstavljam imeti doma novorojenčka in bolnega 2 in nekaj letnika?

Kako je v praksi?Kaj naredite mamice dveh v takem primeru?user posted image

LP,
Sibiluser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška in bolniška za drugega otroka
11.8.2006 14:08:03   
Jančika_
Pojma nimam, me isto zanimauser posted image . Meni se zdi logično, da dobi bolniško, konec koncev kako pa vejo, da je mama na porodniški, če oče sam pripelje otroka k zdravniku? Samo logika in zavarovalnica nimata veliko skupnega na žalostuser posted image . Pa čestitam, nisem vedela, da si spet nosečauser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2006 14:08:25   
polona3
Nisem 100%-na, ampak mislim, da v tem primeru oče ne dobi bolniške. Mora kar mama oba rihtat. Nimam pa praktične izkušnje, tako da se lahko motim.

lp

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2006 14:11:53   
sjug
Pri nas ni bilo šans, da bi imel moj bolniško zaradi obsega dela v službi. Tako da sem bila kar lepo sama z malima. Res pa je, da je imela samo noričke, ki jih je pol dobil seveda tudi bratec, zato ni bilo sile. Celo po vrtu je skakala, če je bilo dovolj toplo. Moj je vzel bolniško šele, ko je tudi sam obležal zaradi noric. No njega so precej bolj zdelale, kot hčerko in celo bolj kot našega user posted image .
Mislim pa, da mož lahko vzame bolniško, zakaj ne? Pri tem ne vidim težav.

LPSandra

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2006 14:31:08   
Sibil_
Jančika hvala za čestitke.user posted image

Ja za varianto ko je mama na porodniški za enega otroka, vem da ni šans za bolniško.Za to drugo pa mogoče je, ne vem.Ker če mama nima pomoči od nobenega in da mora sama oba imet-ne vem no?Zavod pa takoj izve, nič bat.Imajo vodeno kaj morajo plačat, ni šans da jih okrog preneseš.user posted image

Aja Jančika-kako pa kaj vam gre?Kako uspeš oba rihtat?Mene je že malo groza, ker je Patrik tak divjak da je neverjetno, pa ne vem kako bo furalo to z novorojenčkom.Poleg tega je pa tako močen da jaz sama Patriku še vročine ne morem izmerit, kje pa kaj drugega.Svečko mu komaj porinem v ritko.Si res tega ne predstavljam?user posted image

Saj v skrajni sili se da osebno zdravnico od moža prosit, da da njemu bolniško za njega (kot da je bolan), ampak to ni to.

No, če ima katera druga še kakšne izkušnje naj pove,user posted image
LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2006 14:38:12   
Ro-La
naš taveliki je bolan, pa nisem niti pomislila da bi lahko ati vzel bolniškouser posted image ... bom vprašala v ponedeljek ko imava kontrolo (če ne pristaneva čez vikend v bolnišniciuser posted image  )

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2006 15:41:07   
NinaŠ
Meni so rekli da to NE gre user posted image . ...edino če tako pomutiš, da oče vzame bolniško zase ali zate - za 2. otroka je pa ne more vzeti user posted image

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2006 15:56:43   
Anonimen
Ja sam to je pa butastuser posted image  Po kaki logiki mora bit pa nujno mamica doma z bolanim otrokom? Sej je lahko tut ocka, a neuser posted image  

A ce je mama na porodniski, mora imet pa se bolnico doma, al kako?user posted image

Obup ...

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.8.2006 18:55:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2006 20:01:21   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: sibil
Jančika-kako pa kaj vam gre?Kako uspeš oba rihtat?

Čuj, kar gre, moram reči. Edino zmatrana sem pa tako, kot še nikoli nisem bila, to pa res. Samo zdaj sem sama z obema večino dneva (Joe pride iz službe okoli 16.30), septembra gre pa Vasja v vrtec, pa bo malo lažje, upam. Večinoma je fajn, pride pa kak dan, mam resnično polno glavo vsega. Saj če bi bila naspana, bi bilo super, tako pa Kajetan včasih zaspi šele proti polnoči, ponoči se 2x doji, Vasja pa vstane ob sedmih...danes se mi kar temni pred očmi od neprespanosti. Ampak tudi to bo minilo,ko bo tamali dobil nek ritem.

Čez dan se pa probam nekako zorganizirat, malo se še lovim. To potem zgleda recimo tako, da sedim na tleh in dojim Kajetana, Vasja pa mi s fenom suši oprane laseuser posted image . Zjutraj traja dve uri, da se spokamo od doma in ko smo pred vrati, se oba posračkata, tako da spet traja pol ure, da oba previjemuser posted image . Po kosilu dam Vasjo spat in se zbudi Kajetan, po dveh urah končno mrkne še on, v istem trenutku je seveda Vasja že buden. Pestro.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2006 21:04:09   
Sibil_
Eh ja, kaj me še čaka..user posted image

Mene je pa glih strah da bo huje ko bo Patrik v vrtcu, ker zna bit dosti bolan in potem je šele pestro.Tega se pa jaz bojim, ker ne vem kako bi oba bolna sfolgala.user posted image

No, saj drugo pa pač nekako mora it, pa sej čas mine hitro in bosta tik-tak en za drugim laufala (no, tako se jaz tolažim, pa sem šele na začetku nosečnosti..).user posted image

LP na štajersko,
Sibiluser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2006 21:55:51   
Lumpi
Če je mati na porodniški in ji zboli drugi otrok, oče ne more dobiti nege za drugega otroka!!
Zakaj - mati ni bolna in lahko skrbi za oba.
V primeu, da bi bila mati bolna, pa lahko oče uveljavlja nego za bolnega otroka - še rajši pa dajo nego za mati. (na zzzs manj komplicirajo)

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?