|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:25:21   
Pia73
Dober večer!

Čeprav sem noseča šele 24t 1/7 sem že pomalem začela razmišlati o porodniški. Trebuh imam namreč ogromen in me že vsi sprašujejo kako in kaj tako, da je razmišljanje samoumevno.

Sedaj pa me nekaj zanima; mi dobimo v podjetju 13. plačo, sedaj po novem tudi 14. plačo, če se doseže plan, za lani nam je to uspelo, sedaj nam itak ne bo, ker so plane navili do neskončnosti. Mene pa zanima, če gresta ti dve dodatni plači tudi v tisto sumo, ki služi za podlago za izračun porodniške. Naši gospe v kadrovski se namreč ne da razmišljat o tem in sem edina nosečka v firmi pa pravi, da to verjetno ne gre v izračun,. Meni pa bi se to kar poznalo. Za regres mi je nekak jasno, da ne gre, samo tole pa bi po moji logiki lahko šlo.

A mi lahko katera, ki ima s tem izkušnje ali dela na takem delovnem mestu, pomaga? Za vsako informacijo bom zelo hvaležna, za kakšen link s kakim členom zakona o tem pa še bolj.

Hvala in lep vikend!

LP Pia73
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:29:05   
Anonimen
Kje delaš, da napišem prošnjo:)-:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:30:14   
Pia73
Pa sedaj bojo rabili zame zamenjavo,.... :)-:)-:)-

sam so pa plače za :((:((:((

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:32:36   
pika74
Pia73:love::love:,

ti morm sam neki povedat;)

men se zdi, da maš ti čokolado v kaslcu:)-:)-:)-

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:34:47   
Pia73
Pa saj ne morem verjeti, ti si bila, pa a si me klicala,....... :((:((:((:((:((:((:((:((:((

Sem imela telefon doma, pa saj veš nov telefon, ki ni več nov, pa nisem bila sigurna, da si klicala,... :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

Zdaj sem pa tako žalostna,... :((:((:((:((:((:((:((

Jaz sem bila pa v Tušu, 3 min od doma,... :((:((:((:((:((

Zakaj nisi prej javila,... :((:((:((:((:((

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:34:59   
Anonimen
Da vidim, če sem se prav naučila narediti link ;):

http://www.sigov.si/mddsz/?PID=-1&CID=173&L=sl&PHPSESSID=87c8ab79590224d835690eca1e2aa6fe#3.%20DRUŽINA

Tu si lahko prebereš vse, kar želiš vedeti. Jaz sem se morala iz tega tudi sama učiti, ker mi v službi niso hoteli priznati nadur. Res je, da jih nekoč niso, od julija 2004 pa so nastale spremembe zakona in sedaj ti morajo upoštevati 20 nadur na mesec, kolikor je dovoljeno po zakonu. Sem jih pa jaz nekaj novega naučila. Daj jih še ti!

Bye,

Blacky :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:35:17   
Pia73
Sosed je pa rekel, da je bila sestra pri meni,.... pa ni priznala, sem jo skoraj prisilila,........

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:37:58   
pika74
Pia73:metulj:,

ne :((. Pojej čokoladke, ti bo boljš:)-:)-:)-.

A veš, da sm čist po naklučju najdla tvojo ulco8). Sva šla njegovo žlahto obiskat, pa sva se mim pelala in hop sm ga pocukala za rokav - klele pa kr levo zavij8)8)8).

Pa čist na hitr sva se odločla, da greva z motorjem en giro8)8).

Sej bova še pršla, zdej pa sploh, k vem na pamet, kje si:bravo::bravo::bravo::bravo:.

Sm kr ponosna nase, da mi klikerji tok dobr delajo8)8).

Lp,
Pika74
:metulj:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:39:59   
ZARA
A lahko mal resnosti,prosm...nosecnica je v tezavah...

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:42:03   
pika74
sej sm ji čokoladko prnesla:bravo::bravo::bravo::bravo: (prva pomoč)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:43:09   
Pia73
Blacky najlepša hvala! :rozica: Se meni tudi zdi, da jih bom morala sama naučiti,si bom tole malo sprintala in preučila, če kaj piše o tem.

Pika74 ti, ti si,.... No, saj bosta ponovila,... Poklič saj pol ure prej, da svinarijo čez okna zmečem,.. :)-

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:44:21   
pika74
Pia73, sm te hotla presenetit 8)8) s čelado:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:44:41   
ZARA
Pika sej ji ni cukr padu,sam zasluzla bi vec rada 8)!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 19:46:16   
pika74
ja zaslužla bi rada več, da bi si lohk kupla več čokoladk:)-:)-:)-

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:01:42   
JASNA D
Iz prve roke ti lahko potrdim, da gre v izračun vse, razen regresa - tudi 13. plača, božičnica, izplačila zaradi dobička.....

1000000%

Jasna

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:03:19   
Pia73
O, Jasna SUPER SI. Kje pa to najdem črno na belem? Tistega linka še nisem preštudirala, samo moram pa naši gospe pokazat črno na belem, ker ona bi to naredila po liniji najmanjšega odpora.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:05:34   
ZARA
Pia,sam ti ne mors iz svoje koze,prov mas!!!
Razkrinkej jo!!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:07:52   
Pia73
Ja, taka sem,.......

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:16:05   
JASNA D
41. člen

(osnova za izračun starševskega nadomestila)

Osnova za posamezno vrsto starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom tega zakona v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust.
Za izračun osnove za posamezno vrsto starševskega nadomestila se ne glede na obračunane prispevke, ne štejejo:
– prejemki za delo, ki ga je delavec opravil zunaj okvira rednega dela (na primer delo preko polnega delovnega časa, ki presega omejitve, določene z zakonom, sodelovanje v izpitni komisiji, predavanja izven redne zaposlitve);
– prejemki, ki pomenijo povračilo materialnih stroškov (na primer dnevnice, kilometrine, terenski dodatki, dodatek za ločeno življenje, dodatek za prehrano, potni stroški, prevoz na delo);
– regres za letni dopust;
– nagrade ob delovnih jubilejih;
– prejemki v naravi, razen kadar pomenijo sestavni del plače po pogodbi o zaposlitvi in so od njih plačani prispevki;
– odpravnine, prejemki zaradi upokojitve ali priprave na upokojitev;
– prejemki v obliki delnic, obveznic in drugih vrednostnih papirjev;
– drugi prejemki, ki so bili delavcu izplačani poleg plače.
Če so bili za zavarovanca obračunani prispevki za starševsko varstvo za krajše obdobje kot je to določeno v prvem odstavku tega člena, se mu za manjkajoče mesece kot osnova upošteva 55% minimalne plače.
Za zavarovanca iz drugega odstavka 39. člena tega zakona se kot osnova upošteva 55% minimalne plače. Tako določena osnova se za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo, ki ga je imel v zadnjih treh letih pred nastopom posamezne vrste starševskega dopusta, poveča za 2% minimalne plače, vendar največ za 50% minimalne plače.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 20:17:50   
JASNA D
Z A K O N
O STARŠEVSKEM VARSTVU IN DRUŽINSKIH PREJEMKIH
uradno prečiščeno besedilo
(ZSDP-UPB1)

Se pravi - poglej na plačilne listke - če so pri 13. plači in ostalih "izvenserijskih" plačah bili obračunani prispevki za starševsko varsvo, se šteje v osnovo za izračun "porodniške"

Jasna

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Porodniška - pomoč
1.4.2005 21:13:37   
Pia73
Hvala ti Jasna,... :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......