|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod z epiduralno
18.11.2008 8:57:13   
lenika
Noseča sem drugič, zato ne bova šla več v materinsko šolo, šla pa bi na predavanje o epiduralni, pa me zanima, če je bila katera v Novem mestu? Kje se lahko naročiš in kdaj? Zanimajo pa me tudi izkušnje tistih, ki ste rodile z epiduralno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod z epiduralno
18.11.2008 9:14:46   
Anonimen
Pokliči v porodnišnico in ti povedo kdaj je.Ni se ti treba naročit.
Ko sem jaz šla je bila popoldan.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2008 9:57:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Zanimajo pa me tudi izkušnje tistih, ki ste rodile z epiduralno.

Super zadeva.user posted image Jaz sem kinkala na porodni (2 dni nič spala), dokler ni blo treba potisnit.user posted image

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2008 10:16:04   
Anonimen
Mi smo glih včeri v materinski šoli zvedli, da obstaja nekaj procentov, da lahko ohromiš....kot stranski učinek EA, če ti jo ne dajo točno na določeno mesto?

Ve katera kaj več o tem? Do sedaj sem bila skoraj 100%, da se bom zanjo odločila, a zdaj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2008 10:19:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mi smo glih včeri v materinski šoli zvedli, da obstaja nekaj procentov, da lahko ohromiš....kot stranski učinek EA, če ti jo ne dajo točno na določeno mesto?

Ve katera kaj več o tem? Do sedaj sem bila skoraj 100%, da se bom zanjo odločila, a zdaj user posted image user posted image user posted image

1 na 100.000 tisoč. Itak so tveganja, al kaj?user posted image Lahko boš med njimi, ali pa ne. Nikol ne moreš vedet. V Slo ni bilo še nobene ohromljene ženske pri porodnu z EA.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2008 10:24:59   
blaža

Ve katera kaj več o tem? Do sedaj sem bila skoraj 100%, da se bom zanjo odločila, a zdaj

Naš G. nam je povedal, ko smo imeli predavanje kako se bomo odločle za porod, nam je povedal , da je pri epiduralni 40% možnosti, da se porod konča z vakumom, ker ne moreš dovolj sodelovat pri porodu. zdej se bojo itak javle vse tiste, ki so z epiduralno rodile in rekle, da je ful dobro,...,,

No jaz pri svojih dveh nisem rodila z epiduralno in nikakor ne bi hotla tvegat, samo, da mene ne bi bolelo. No sej tudi to je res, da je večina vakumov ok, pa vseeno.

Po drugi strani pa sem brala, da samo še v nekaterih državah rojevajo brez anestetikov in da je brez epiduralne,..., to živalsko in zaostalo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2008 10:25:07   
dolenjka
Se strinjam, moj mož bi rekel: "Epiduralna je majka!" user posted image Kot da je on rodil user posted image
No, sam ima prav user posted image  user posted image  user posted image  Tako polna energije, kot sem bila jaz po porodu, se sploh ne spomnim kdaj sem bila user posted image  user posted image  user posted image  Pa nič utrujena od poroda, tako kot "kolegice" v porodnišnici, ki je niso vzele.

Kar se tiče rizika je pa tko, lahko ti pa pri čisto klasičnem porodu kaka žilica v glavi poči... ne razmišljaj o posledicah!! Prav je, da si z možnimi posledicami seznanjena, ne pa o tem razmišljat!! Pri vsaki najmanjši operaciji obstaja riziko za kak "stranski učinek"...

Odločitev pa je seveda tvoja! Želim ti najlepši porod user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2008 10:26:55   
dolenjka
o BLAŽA! user posted image  Tko je, ne sme biti premočna, še vedno moraš čutiti pritisk, drugače prosiš, da ti zmanjšajo user posted image  No, dr. Pleškotova v PO porodnišnici to obvlada in vse je šlo tak lepo in hitro user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2008 10:29:02   
Anonimen
Res je, EA ne sme biti premočna. sama sem imela na koncu vakum, ker se je mala ustavila, šlo se je za minuto ali dve, ker je utrip drastično padel. Ampak imam vseeno lepe spomine na porodno.user posted image

(odgovor članu dolenjka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.11.2008 10:29:29   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Tako polna energije, kot sem bila jaz po porodu, se sploh ne spomnim kdaj sem bila user posted image  user posted image  user posted image  Pa nič utrujena od poroda, tako kot "kolegice" v porodnišnici, ki je niso vzele.

Jaz nisem imela epiduralne, pa sem imela po porodu tolk energije, da še pol celo noč nisem skoraj nič spala. Še na fotografiji, ko me je mož slikal takoj po porodu sem nasmejana in sploh mi ni videt da sem rodila.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2008 11:17:38   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Tako polna energije, kot sem bila jaz po porodu, se sploh ne spomnim kdaj sem bila user posted image  user posted image  user posted image  Pa nič utrujena od poroda, tako kot "kolegice" v porodnišnici, ki je niso vzele.

Jaz nisem imela epiduralne, pa sem imela po porodu tolk energije, da še pol celo noč nisem skoraj nič spala. Še na fotografiji, ko me je mož slikal takoj po porodu sem nasmejana in sploh mi ni videt da sem rodila.

user posted image  user posted image  user posted image  fajn user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2008 11:36:49   
čipka
epiduralna je zakon! user posted image   Jes sem bla tut v dvomih...kaj pa če...    Ampak mi tut malo ni žal da sem se odločila zanjo. Rodila sem v Postonji pred 3 meseci.  Na oddleku smo se punce potem pogovarjale, da je EA najboljša stvar kar so jo lahko izumili.user posted image   To je isto, kot če greš k zobozdravniku, ti da inekcijo in ne čutiš nič, kar ti "brkla" po ustih in zobeh. user posted image  
Res, sem ful zadovoljna in če bom še kdaj noseča bom spet definitivno vzela EA. Sicer pa, v iskalniku poišči-porod z EA- ker je bilo že velikokrat povedanega v tem.
Srečno!

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.11.2008 11:44:07   
Piruri
Ja, kot je rekla že ena prej...na vsak način so stranski učinki...samo o tem pač ne smeš razmišljat...jaz sem imela super izkušnjo...in ko je prišlo do potiskanja, je še ena sestra pomagala tako, da je potiskala na trebuh in sem rodila brez vakuma...pa fajn je bilo, ker nisem nič čutila, ko me je šivala...

V drugo grem tudi na EA...

www.by-ab.si

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.11.2008 12:37:23   
Lunca1
jaz sem obakrat rodila z EA in nisem imela nobenih problemov. Jaz jo lahko samo pohvalim. Kar se ohromelosti oz. večjih zapletov tiče, pa so menda v večini primerov pri bolnikih, ki imajo EA vstavljeno dalj časa - npr. rakavi bolniki. EA je imel tudi moj pri operaciji pruha, tako da to ni povezno samo s porodi. Razlika je le v dozi. Jaz sem pri EA čutila, kako moram pritiskat. v bistvu ni bilo bolečine, pritisk pa je bil prisoten.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.11.2008 13:43:54   
lananai
Jst se tudi odločam za epiduralno. user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.11.2008 13:51:39   
Claudi
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Jst se tudi odločam za epiduralno. user posted image

enako

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.11.2008 15:46:56   
drugi
rodila sem z epiduralno in nebi nič drugega probala. sedaj sem drugič noseča in bom definitivno šla na enako kot privič, torej z epiduralno. res super.

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.11.2008 18:23:25   
clara23
meni epiduralna sploh ni prijelauser posted image user posted image

(odgovor članu drugi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.11.2008 8:31:20   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: clara23

meni epiduralna sploh ni prijelauser posted image user posted image

očitno kateter ni bil prav nastavljen user posted image  

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.11.2008 10:59:25   
MILU1
Odstotek je minimalen, tako, da ga skoraj ni. Ampak vsepovsod je neko tveganje, tudi pri naravnem porodu,.... da ne bom izpisala. Ne boj se , v Sloveniji ni hromih mamic zaradi EA.

Kar pogumno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.11.2008 11:09:27   
Anonimen
Hvala Milu1.Si me potolažila. Čeprav se odločam med EA in Ultivo, sem še res neodločena.

(odgovor članu MILU1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
19.11.2008 20:01:20   
frutka_
Prvič sem rodila z EA in je zakon. V drugo je porod tako hitro napredoval, da še EA ni prijela.user posted image Z EA je absolutno lažje.user posted image
Sta pa po porodu oba dobila oceno 10!user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?