|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod v vodi - dodatni izvidi
27.7.2008 12:20:07   
Medeja75
Pozdravljene,

prejsnji teden sem bila v Postojni na pogovoru o porodu v vodi. Vse smo se lepo zmenili. Moram reci, da so bili res prijazni. Narediti moram seveda se dodatni krvni preiskavi - HIV in hepatitis C. Tukaj se mi pa malo zatakne. Ne ginekologinja, ne osebna zdravnica mi ne dasta napotnico za ti preiskavi, ces, da moram to opraviti samoplacnisko. To pa ogromno nanese. HIV se ni tako problematicen in stane cca 15 evrov, hepatitis C pa cca 85 evrov (bila sem v ZD Domzale). Ce pristejes se porod v vodi, ki je 170 evrov, smo na tam nekaj 300 evrov. To se mi zdi pa ogromno in ze zdavnaj presega zmoznosti mojega budgeta.
Poleg tega niti ne morem imeti celega poroda v vodi, ker bojda v tem primeru ne morejo zagotoviti, da bodo pravilno vzeli popkovno kri za Neocelico (no, kaksni so tam stroski, pa tako vsi vemo!!). user posted image
Ali mi lahko mogoce katera svetuje, kako priti do cenejsih (predvsem kje) krvnih preiskav oz. kaksno je vase mnenje, glede na zgoraj napisano. Ali je sploh se kje smisel tega poroda v vodi?? Samo toliko - seveda se ne stejem med tiste, ki so zadeli na lotu in sem ze v takem minusu na TRR-ju, da ne boli samo glava, ampak se kaj drugega. Pa tako sem si ga zelela tak porod.  :(( Predvsem zato, ker je naraven, jaz kemijo zelo slabo prenasam. Ravno tako pa tudi bolecine. In zato se mi je zdela voda idealna resitev.
Hvala vsem in lep dan!

Medeja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod v vodi - dodatni izvidi
27.7.2008 13:01:40   
Felicita
povprašaj na infekcijski kliniki ali na zavodu za transfuzijo krvi - vem da tam opravljajo te raziskave, morda so kej cenejše...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2008 13:52:17   
skuštrana
Jaz sem nameravala drugega otroka rodit v vodi, ampak sem si premislila ker v Postojni nisi v vodi celo porodno obdobje, ampak te dajo za iztis na mizo.Moja prva izbira je bila Rijekaker tukaj tudi živim), tam so full naklonjeni in educirani glede teh t.i. alternativnih porodov..Žal se je nekaj zakompliciralo okoli dokumentov, tako da mi je ostala Postojna in čisto navaden poroduser posted image

Meni bi moja g dala napotnice za ta testiranja brez problema...user posted image Probaj vprašati osebnega zdravnika, če bi te on poslal?

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2008 14:14:02   
Majuska
Uh ja, tudi moj plan je bil roditi v vodi, ampak ko sem videla kakšne stroške to potegne za sabo, sem si premislila. Žal denarja ravno ne pobiramo po cesti, tako da bomo šli rodit po klasični poti.

Upam da boš našla čim cenejšo varianto, Medeja user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2008 16:52:07   
Naja30
Za HIV delajo brezplačna testiranja v Lj na infekcijski kliniki vsak teden en dan, ampak sem pozabila, kateri. Za hepatitis pa ne vem.

Ne morem verjet, da je treba porod v vodi plačat in da je tako drago! user posted image

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2008 17:05:55   
Naja31
ker v Postojni nisi v vodi celo porodno obdobje, ampak te dajo za iztis na mizo.

V čem je potem point, da te na koncu dajo na mizo?user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2008 17:07:16   
Felicita
Naja, ob ponedeljkih, rezultati so znani v četrtek.
za hep. pa tudi mislim da delajo, samo ni zastonj...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2008 19:59:22   
Anonimen
Porod v vodi izvajajo tudi v MS. Probaj se tam pozanimat, kaj rabiš in kake so cene, če ti pride v poštev.

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2008 20:15:30   
Medeja75
Ze vmes hvala za vasa mnenja. Naj samo se to povem, da menda iztis ni obvezen na postelji. O tem se po forumih veliko pise, pa vendar so me vprasali, ce zelim biti v vodi do konca. Torej, iztis v vodi naj bi bil mozen. Seveda, ce vse poteka bp. Lahko pa oni vsak trenutek ocenijo, da je bolje, da te potegnejo na suho in potem nimas kaj. No, vprasanje pa je res, kako gre zadeva v praksi. Koliko jih je treba potegnit na suho in kolikim dovolijo res roditi v vodi. user posted image Torej, pri meni se je zakompliciralo predvsem zato, ker bi shranila popkovno kri.
Kar se tice moje ginekologinje in osebne zdravnice -> obe sta rekli, da moram izvide placat. No, toliko o solidarnosti. Se jezim ze cele tri dni.
Na infekcijski je pa zastonj HIV, ki napram hepatitisu sploh ni drag. Stane cca. 15 evrov. Se pravi, da je hepatitis tisti, ki nas udari najbolj po zepu. :(
In, ce sem malo zleht, recem se tole. Ne vem, zakaj presneto stane tak porod sam po sebi 170 evrov. Banja je normalna, se voda je iz pipe. Si ne predstavljam cisto tocno, kaj bi naj tukaj toliko stalo. user posted image  Mogoce bi prevec po tleh polivala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.7.2008 9:09:59   
Medeja75
Za vse tiste, ki se boste morda srecale s podobnim problemom, kot sem se jaz. Zgoraj omenjeni preiskavi sta v Adria Lab v LJ vsaka po 25 evrov, na ZTK pa vsaka po cca. 17 evrov. Evo, to je to... Jaz bi pa prvotno morala placati cca 100 evrov, ce bi to naredila v Domzalah. Oh ja...

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.7.2008 11:45:51   
Katjusa
Ja pr nas se porod v vodi plača pa še to je možnost mislim da samo v postojni v tujini so taki porodi samoumevni.... sestrična je rodila 4 otroke v vodi in ko sem ji povedala da sem jst rodila kr tko me je začudeno pogledala..... sicer mi ni nič manjkalo sej koncev koncev ljudje nismo vodna bitja sam za relaksacijo pa pravijo da je boljše in lažje v vodi ravno zato k si bolj sproščenuser posted image user posted image user posted image user posted image no mi bomo tud v drugo rodili na mizi, ampak če bi bla možnost pa bi poskusla v vodi sam do postojne mam mal dolgo pot.....

Medeja75 hvala za podatke mogoče bo pa katera res potrebovala.... in kake razlike v ceni.... katastrofa taka mala država pa ponekod tako oderuška.... sam da si našla in da si zrihtala.... kdaj pa maš porod? pa dej nam javi koko je blo?

(odgovor članu Medeja75)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Pašteta, salame
dejzi

Kdaj ste svojim malčkom ponudile pašteto ali salamo? (kakšno?)

prej (14%)

10m (10%)

11m (4%)

12m (16%)

13m (9%)

kasneje (48%)

Število vseh glasov: 338

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!