petea
|
v splošnem dobre izkušnje, sploh z oddelčnimi sestrami, s porodnimi tako tako; nekatere, sploh mlajše, so bile super (samo kaj, ko so se vmes menjale), nekatere, praviloma starejše pa mene je motilo, da so brez moje vednosti, kaj šele soglasja predrle mehur (meni se je potem hiter in znosno boleč porod razvil v ekspresno hitrega in zelo bolečega), da so me brez razloga imele ves čas priklopljeno na CTG in posledično na postelji (če bi bila sedaj v tisti situaciji, bi ga sama snela, saj porod veliko lepše in lažje poteka, če se lahko gibaš in menjuješ položaje), da so želeli pri prvem porodu brez potrebe prerezati presredek in se metati po trebuhu (ker tega nisem pustila, pa so potem uspeli v nekaj minutah zvodit porod brez rezanja, raztrganin in šivanja, samo zdravnica je morala priti v sobo in z žogami narediti meni veliko udobnejši pokončni položaj (nisem bila v sobi 1)), da so nekatere babice brez posluha za potrebe in želje porodnice (da tebi bolj paše biti bolj v pokončnem položaju, ona pa pač lažje dela, če je tvoja rit višje od tvojega hrbta, da se nekatere pač ne moremo obračati po postelji po njihovih navodilih, pritiskati, ko nisi pripravljena in stiskati nog k prsim, ker enostavno med rojevanjem nimamo moči za to), da te po porodu 3 ure noben ne pogleda in vpraša, če si v redu in če kaj rabiš, četudi gre po hodniku sobi mimo vsaj ena oseba na minuto (še vedno mi je žal, da nisem glede tega naredila ''prave štale'' z vstajanjem in umazanjem cele porodne sobe, saj sem več kot 2 uri čakala, da sem lahko od ene strežnice, ki je slučajno vstopila v sobo, zahtevala, da naj mi že končno prinese kahlico) drugače pa: masaža križa med porodom je super, enako hoja in sedenje, če vztrajaš, bo porod bolj tebi prilagojen, v vseh porodnih sobah so pripomočki za udobnejšo namestitev, samo treba jih je zahtevati ne smeš se pustiti njihovim postopkom, ki so v nasprotju s tvojimi predstavami (ker so prilagojena za njihovo lažje delo, ne tvoje lažje rojevanje - samo kot prvorodka tega praviloma še ne veš oz. zaznaš ali ne upaš nasprotovati) prijetno porodno izkušnjo!
< Sporočilo je popravil petea -- 24.11.2011 9:55:53 >
|