|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod stoje ali v stolčku
10.12.2006 14:01:51   
Anonimen
Je katera v LJ. porodnišnici rodila v stolčku ali stoje? Ali ste se prej kaj dogovarjale za to ali ste kar sproti povedale kaj bi rade? In kako je šlo?

Kako to sploh izgleda? Ko imaš popadke hodiš, ko pa se začne, te namestijo v ta stolček ali si že med popadki na njem? Mogoče malo trapasto sprašujem, ampak ker nisem še nikoli rodila, si vsega poteka ne predstavljam čisto dobro... 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porod stoje ali v stolčku
10.12.2006 14:59:09   
Gina
Veš, ženske različno intenzivno bolijo popadki. Mene je tako bolelo, da niti slučajno ne bi bila sposobna med tistimi popadki med 4. in 10 prstom odprtosti stati ali hoditi okrog. Bi jim menda brezpogojno skup padla. Pa načeloma dobro prenašam bolečino niti se nikoli nisem poroda bala niti nisem stiskala kakih mišic vmes ali delala kaj napačno. In kakor sem brala in se pogovarjala, je nekako več kot pol žensk v podobni situaciji, kot sem bila jaz. obstajajo pa nekatere izjeme, ki jih odpiranje materničnega vratu ne boli toliko, ker pač tistega dela nimajo toliko oživčenega ali ker imajo toliko elastično tisto tkivo, da se brez težav in zelo hitro raztegne (odpre). Če si med njimi, najbrž zdaj ne moreš vedeti.
Drugače pa lahko hodiš med popadki, če spadaš med tiste druge, o katerih sem pisala. Nekatere res pravijo, da jim je lažje, če so pokonci. Šele na koncu greš na pručko ali karkoli pač se že odločiš.  Nisem pa seznanjena, a to v lj. delajo, ker sem bila nazadnje v Po. Tam delajo vse sorte, menda tudi to. Po moje je najboljše, da jih pokličeš v lj. in vprašaš. Lahko vprašaš tudi v materinski šoli, pa ti bodo povedali, na koga se moraš obrnit. Najbrž ti prej kaj razložijo, vsaj v Po. vem, da imajo pred vsemi alternativnimi porodi en pogovor o tem, kako to izgleda.

Jaz ti pa povem, po treh porodih - ni šanse, da bi šla rodit stoje. Naj bo še tako naravno - v starih časih so ženske že rojevale naravno, samo so zraven tudi naravno umirale, pa otroci so umirali in podobno. Pa tudi drugo konstitucijo so imele - tiste, ki niso mogle naravno rodit, so večinoma izumrle, niso imele kaj dosti potomcev, če so na prvem porodu umrle. Zato so ostale samo take, ki so gensko ustrezale rojevanju. Dandanes so se celo geni sfuzlali, ker praktično ni več umrljivosti med porodnicami. Če ne gre naravno, ti delajo CR. Pa še če ne gre, ti nekako pomagajo. Jaz bi po 2. in 3. porodu ne ostala čisto zihr živa v starih, "naravnih" časih, zdaj pa ni bilo posebnih težav.

Pa še to, če se že tako ali tako nič kaj ne matraš na porodu, mislim če se hitro odpiraš, potem itak v pol ure ali uri rodiš brez kakih posebnih bolečin - stoje ali leže. Če pa nisi take sorte, potem pa ti je roditi čepe itak zaradi bolečine fizično neizvedljivo.
Upam da te nisem zamorila, ampak moje izkušnje so take. Pa saj ti bo še kaka s kako tretjo izkušnjo kaj napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Porod stoje ali v stolčku
10.12.2006 17:51:03   
SašaR
Mislim, da v Lj niso tako zelo navdušeni nad pručko. Zelo neradi izvedejo porod, ker je kar težko loviti otroka. Kako pa je s porodom stoje pa nimam pojma.
Jaz sem upala  da bom lahko enega izmed teh oblik sprobala, pa mi ni uspelo, ker mi je prej voda odtekla, in sem morala ležati ves čas. Sem pa imela posteljo z naklonom, tako da sem rodila sede. Glede na vse probleme in zaplete, ki sem jih imela med porodom, ti ne vem povedati kako je, saj sem samo upala da pride bebica zdrava na svet.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?