|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porod
21.3.2005 10:36:47   
smrka
ko berem porodne izkusnje noseck se sprasujem, zakaj imajo ene hude porodne izkusnje, ene pa ravno nasprotno. Kaj je "recept" za hiter porod brez kakih komplikacij?
:kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Porod
21.3.2005 10:38:40   
Anonimen
Zato, ker smo si ljudje različni.
Recepta ni, pomagalo bo pa ziher, če boš mirna in čimbolj sproščena.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Porod
21.3.2005 10:41:00   
Anonimen
:zmeden2:Mislim, da ni recepta. Ženske smo si tako različne med seboje. Celo dva poroda pri isti ženski se zelo pogosto razlikujeta med seboj.
Pravijo, da se je fajn v nosečnosti velliko gibat. Sprehajat. Ne pretiravat, ampak vsakodnevno gibanje. Nosečnost ni bolezen, zato lahko skoraj vse normalno delaš...no, tiste, ki prestajajo nosečnost brez komplikacij. Veliko jih je, ki morajo počivat.
Jaz sem rodila v eni uri, veliko sem se gibala, sprehajal, nisem pa smela kaj dvigovat, perila obešat...torej sem se tudi pazila,zredila 20 kg...tako da...ni recepta po moje:zmeden2:

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Porod
21.3.2005 10:44:04   
Rozalija
Recepta ni!!! Ne moreš nič naresti da bi spremenila potek poroda. Ok lahko si fizično aktivna in s kondicijo ti je mogoče malenkost lažje, pa razne masaže presredka... čeprav je to kot s strijami.. a jih maš al ne... pa ok keglove vaje.

Bistvo je samo... da si do poroda čimbolj sproščena, da ne paničariš, da imaš pač optimističen pogled na porod. Da imaš podporo partnerja, da se skupaj lepo pripravita na to. Pa da ne pričakuješ preveč....

Tam pač moraš pustiti stvari babcam, saj so izkušene in ti bodo pomagale kakor bodo znale in mogle.... res so super in dejstvo je.... porod je tak kot če greš k zobarju... najprej te je strah, pol te boli, pol pa pozabiš nanj ob prvi tortici.... a to ti je isto.... boli mal dlje, ampak tortica ki te čaka je pa sladka in mehka in mnjami.

Pa še nekaj je.... moj porod, ki se meni ne zdi nič posebnega, bi morda kakšni bil ful kriza in ojoj.... pač smo različne.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Porod
21.3.2005 10:45:37   
Anonimen
Saj res, to o obešanju perila. Še nikjer nisem zasledila tega pri nosečnicah, pa toliko je kompliciranja. A niso nobeni rekli, da se tega ne sme početi, da se ne sme tako stegovati, ker nastane prostor, da s eotročku lahko popkovnica takrat navije okoli telesa. Meni so tako rekli.
Glede poroda pa po moje tudi ni pravila.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Porod
21.3.2005 10:57:03   
Anonimen
Jaz mislim, da če boš šla rodit z mislijo:joj kako me bo bolelo-te ziher bo!Mislim, da je najboljse cim bolj pozitivno mislit in studirat, še malo pa bo moj baby tu.V materinski soli so nam rekli-veseli se vsakega popadka posebej!Pravil pa ziher ni!:)

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Porod
21.3.2005 11:28:40   
petraCBU
Veliko mojih kolegic je že rodilo (nekatere celo že večkrat) in jaz (prvič noseča) sem jih seveda vse izprašala: kako, kaj, zakaj, je bilo hudo, ni bilo)...
Od sedmih kolegic so štiri rekle "no ja, saj je bolelo, ni pa bilo grozno", ena je rodila za šalo "pri zobarju je huje", dve sta pa skoraj zblazneli "od sedaj naprej seksamo le še z dvemi kondomi naenkrat" Pri vsem tem je hecno, ker sta se pritožili tisti dve, ki sta se skozi življenje zdeli najbolj "trdoživi", za šalo je pa rodila kolegica, ki so jo bolele že luknje v nogavicah in se je stalno pritoževala nad svojim zdravjem in bolečinami v delih telesa, za katere sploh ne veš da obstajajo!
Skratka, očitno res ni pravil!
Mene je na momente strah kot psa (kadar kaj neprijetnega slišim ali preberem), večino cajta si pa mislim " kaj če me bit strah, saj itak nimam pojma kako bo dejansko zgledalo!"
P.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Porod
21.3.2005 11:41:13   
Aly
Se strinjam, da smo si v prvi vrsti različne.....

Na drugo mesto pa bi vsekakor dala PSIHIČNO pripravo - priporočam knjigo IZZIV PORODA in od Ajre Miške - mislim da je naslov Devet stopnic...:)

LP

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Porod
21.3.2005 12:29:51   
TARA in MAJ
rodila sm trikrat porod je trajal vedno manj kot 10 min. in kadar sm šla v porodno zmeraj je bil strah zelo,zelo prisoten.
Danes pa lahko rečem da je rodit mala šala:)-

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Porod
21.3.2005 12:32:57   
Anonimen
Meni se zdi, da je bolje, da te je strah. Mene namreč ni bilo čisto nič, potem ko sem skoraj 3 dni preležala v porodni, se me je pa že panika lotevala. Pri meni je namreč vedno tako, da se zgodi prav nasprotno, kot pričakujem. Škoda, da me ni bilo strah...

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Porod
21.3.2005 14:39:37   
ribica.
Najbolje je biti potiziven in se nekako prepustiti, saj ko si enkrat noseč morš rodit, ni druge. Strah gor dol.Tudi jaz si nisem mogla predstavljat kako bom lahko dete spravla ven iz sebe. Bila sem celo nosečnost aktivna, tako kot vedno. Nisem imela nobenih problemov v nosečnosti. Vedela sem da, me bolečine ne spravi iz tira kar tako, tako da sem nekje globoko v sebi mislila, da ne bo take sile. Ampak tega ne moreš vedno izbrati.Včasih se pač zgodi, da ima otrok ovito popkovino. Zgodi se, da se porod ne sproži sam, pa če si še tako želiš. Zgodi se, da zelo težko rodiš. In zgodilo se mi je.
Ampak še vedno pa nekako živim v upanju, da se prihodnjič dete ne bo zataknilo. Da ne bo treba roditi tako na silo. Da se otrok ne bo pokakal v meni. In kljub mučenju ki sem ga dala skozi, mi je porod izziv.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Porod
21.3.2005 14:49:30   
Anonimen
Se strinjam s predhodnicami : pravil ni, pri vsaki je drugače, najbolj pomembna pa je psihična priprava na porod. Mene je bilo še pred nosečnostjo tako strah poroda, da sploh nisem vedela, če si res tako zelo želim otrok. No, želja je bila vedno večja, strah pa manjši.

Na porod sem bila naročena, tako da sem en teden vedela, kdaj bom rodila, tja sem šla nasmejana in dobre volje. Moj oče me je gledal češ " a ti sploh veš kaj se dogaja, da nisi malo zadeta?!"

Med porodom, ko je bilo hudo, me je pa med popadki gor držala misel, da mi je z vsakim popadkom, ki ga dm skozi do konca ostal eden manj.

Po porodu sem rekla, da bom še imela otroke!

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Porod
22.3.2005 10:08:39   
tinica
Joj kaj bi dale nosečke za en enostaven recept.
Na žalost pa ga ni!
Smo si različne in tudi različno rojevamo!

Lp

Tina:metulj:

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?