|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poročena s tujcem...
8.2.2008 13:39:17   
Skratek46
V bistvu bi bila zelo hvaležna,če bi mi kdorkoli lahko kaj povedal glede sledečega:
Avgusta se bom poročila s fantom,ki je italijan-preselila se bom v Trst in še naprej delala v Kopru.Zanima me če bom lahko obdržala slovensko državljanstvo še naprej(glede na to, da naša zakonodaja ne omogoča dvojnega-so mi rekli na upravni enoti)? A bom lahko še vedno tukaj hodila k zdravniku in imela slovenske registerske tablice na avtomobilu,čeprav bom imela stalno prebivališče v Italiji???Sej vem, da sem zdej zabluzila-sam bi bila res zelo hvaležna če bi mi kdo znal pomagat-ker sploh ne vem kako bo pol...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Za vsak odgovor-najlepša hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poročena s tujcem...
8.2.2008 14:17:15   
Anonimen
Ojla...

Seveda bos obdrzala tudi drzavljanstvo!! Vajini otroci bodo imeli dvojnega, ker jim pripada ti pa obdrzi slovenskega.Saj itak ni vec mej in ti ni treba kazati potnega lista...
Drzavljanstvo bos izgubila edino v primeru ce bos zelela imeti tudi italjanskega in se bos morala slovenskemu odpovedat... In zakaj bi to naredila?

Sama sem porocena z tujcem in zivim v tujini...V Sloveniji sem obdrzala stalno bivanje in absolutno mi ne pade na pamet da se kdaj koli odpovem slovenskemu drzavljanstvu. Najini otroci imajo oba drzavljanstva.
Ker zivim v tujini in se v Slovenijo ne vracam prav pogosto sem morala ob odhodu prijaviti na Upravni enoti odhod v tujino in sedaj ko sem prisla za par mesecev nazaj sem prijavila prihod..
Ce prav razumem bos ti delala se vedno v Sloveniji zato se pravi da se bos vsakodnevno vracala v Slovenijo in ti potemtakem to sploh ni potrebno opraviti...
Tudi zdravnike in vse lahko obdrzis seveda pa moras placevati zavarovanje..
Kar zopet ne bo problem saj ce si zaposlena ti ga itak placuje delodajalec ti pa lahko dodatno placujes preko trajnika...
Jaz si zavarovanje placujem sama in sicer preko trajnikov..V tujini pa uporabljam SKB-net... vendar po izkusnjah menim da je menda KLIK boljsi...

Evo sploh ne vem kaj naj ti se povem... Najboljse informacije za tocno tvoj primer pa bos dobila na Upravni Enoti..

Lep pozdrav in srecno.user posted image

(odgovor članu Skratek46)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2008 14:36:27   
Skratek46
Najlepša hvala-sploh pa sem te želela vprašat še nekaj-a ne bo problem če bom imela stalno prebivališče v Italiji?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2008 17:05:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Skratek46

Najlepša hvala-sploh pa sem te želela vprašat še nekaj-a ne bo problem če bom imela stalno prebivališče v Italiji?

Ves kaj ne vem... jaz sem stalno obdrzala v Sloveniji saj nicesar ne spremeni. V Egiptu imam dovoljenje za bivanje in to je to...
Mislim da je tvoj primer cisto drugacen... in selis se samo v drugo drzavo ki je tudi clanica Eu..
Najbolj ti bodo znali vse natancno povedati na Upravni Enoti...

Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2008 19:26:14   
mama54
Moj mož ima dvojno državljanstvo (nemško in slovensko)še iz časov Juge , pa mu ni še nihče  rekel, da se to nesme. Ima v obeh državah bivališče, le živi in dela v Slo.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2008 20:24:15   
bumerang
Saj ti na UE ni treba povedat, da imaš stalno bivališče tudi v Italiji. Na UE neseš prijavit samo mednarodni poročni list, da ti registrirajo poroko in to je to. Ne urejaš ničesar drugega. V Italiji pa teče drug postopek. Njim pa enostavno rečeš, da od poroke dalje živiš v Italiji in ne več v Sloveniji. Ne preverjajo.
Te pa v Italiji v zvezi s stalnim bivališčem in pridobivanjem državljanjstva čaka en kup poti.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2008 20:28:32   
babylove
Moj mož ima dvojno državljanstvo (nemško in slovensko)še iz časov Juge ,

Moj pa ima dvojno državljanstvo iz sodobnega časa user posted image , pa mu tudi ni nihče rekel, da se to ne sme.

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2008 20:35:38   
bumerang
V Sloveniji, kolikor vem, zahtevajo odpoved primarnemu državljanstvu samo tistim, ki so iz ex YU republik in prosijo za slovenskega.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2008 9:06:09   
Skratek46
Meni je ena na UE rekla, da če bom želela imet Italijansko drž.,se bom morala odpovedat slovenskemuuser posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2008 11:06:15   
malenaa
skratek - znanka ima poleg slovenskega se francosko državljanstvo, pa se tudi ni rabla nesmu odpovedat. Tak da, glede na to, da sta tako Italija kot Francija v EU se mi zdi malo cudno, da bi v franciji lahko imel oba, v italiji pa ne.

aja, pa stalno prebivalisce ima v franciji

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2008 11:19:27   
bumerang
Skratek, moja situacija je enaka tvoji. Imam obe državljanstvi in v obeh državah stalno bivališče. Tako da VEM kaj govorim.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2008 11:58:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Skratek46

Meni je ena na UE rekla, da če bom želela imet Italijansko drž.,se bom morala odpovedat slovenskemuuser posted image

In to je tudi res! Koliko casa velja ta zakon ne vem... vem pa da za pridobitev slovenskega drzavljanstva moras prinesti izpis iz knjige primarnega drzavljanstva..
Seveda se da tudi goljufati in se potem ko pridobis slovensko ponovno vpises spet v primarni drzavi toda res ne vem zakaj bi se clovek spuscal v to...
Moj ima v Sloveniji neomejeno dovoljenje za bivanje in vse pravice isto kot jaz..prav tako pa jaz pri njih...
Tako da res ne vem zakaj bi se clovek obremenjeval se s tem.
Sem pa slisala od znanke ki dela prav na drzavljanstvih da ima veliko ljudi dvojna drzavljanstav ker jim to pac omogoca primarna drzava...

Sicer pa...vprasaj punce ki imajo dvojna drzavljanstva v EU, kako so obsle zakon... Prav gotovo bstaja kaka luknja...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2008 12:03:24   
Anonimen
Aja stalno bivanje nima veze z drzavljanstvom... saj jaz mislim tako ker midva imava obadva stalno bivanje v Slo. in v Egiptu...Pa  nisva dvojna drzavljana...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2008 12:57:07   
bumerang
Ni res, da se moraš odpovedati državljanstvu Slovenije, če dobiš tudi tuje državljanstvo. Prav tako se tudi tujcem iz EU ni potrebno odpovedati lastnemu, če dobijo slovensko. Vem, ker sem še nedavno gledala pogoje za pridobitev za svojega moža.

Zakon o državljanstvu pravi takole:
Prenehanje državljanstva z odrekom
25. člen
Polnoletni državljan Republike Slovenije, ki je bil rojen v tujini in tam živi, pa ima tudi tuje državljanstvo, se lahko do dopolnjenega 25. leta starosti odreče državljanstvu Republike Slovenije.

3. Prenehanje državljanstva z odvzemom
26. člen
Državljanu Republike Slovenije, ki dejansko živi v tujini in ima tudi tuje državljanstvo, se lahko odvzame državljanstvo Republike Slovenije, če s svojim delom škoduje mednarodnim ali drugim interesom Republike Slovenije.

3. Pridobitev državljanstva z naturalizacijo
10. člen
Pristojni organ lahko osebo, ki prosi za naturalizacijo, po prostem preudarku sprejme v državljanstvo Republike Slovenije, če je to v skladu z nacionalnim interesom. Pri tem mora oseba izpolnjevati naslednje pogoje    
2. da ima odpust iz dosedanjega državljanstva ali da izkaže, da ga bo dobila, če bo sprejeta v državljanstvo Republike Slovenije;
...
Dokaza o izpolnjevanju 2. točke prvega odstavka tega člena ni treba predložiti državljanu države članice Evropske unije, če obstaja med državama vzajemnost.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?