|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poročena študentka in zavarovanje
30.9.2007 12:39:07   
mišk
Pozdravljene!

Rabim vašo pomoč, oziroma nasvet.
Prejšnjo soboto sem se poročila in obenem tudi spremenila priimek in stalno prebivališče. Prej sem bila zavarovana prek staršev, dodatnega zavarovanja mi pač ni bilo treba plačevati, ker sem imela status študenta.
Za šolsko leto 2007/08 so mi podaljšali absolventa in ko sem na ZZZS nesla novo potrdilo o šolanju, mi je uslužbenka rekla, da ne morem biti več zavarovana prek staršev (ker sem poročena), ampak prek moža in da si moram kljub statusu študenta sama plačevati dodatno zavarovanje.
Ali je to res? O.K., se bom pač zavarovala prek moža, ki se bo jutri 1.10. redno zaposlil. Ampak, a moram res plačevati dodatno zavarovanje, če pa sem študentka?! Sicer grem jutr spet na ZZZS, ampak če mi katera lahko že danes da kako informacijo, bom zelo vesela.
Čez šest dni imam PDP in ne bi si poroda rada plačevala sama po kaki neumnosti!
Pa še to. Če moram slučajno res sama plačevat dodatno zavarovanje in ga jutri plačam- kdaj mi začne veljati?
Vnaprej hvala za odgovore!!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poročena študentka in zavarovanje
30.9.2007 13:12:16   
2 Sraki
Tudi jaz sem se poročila kot študentka in ker mož ni bil zaposlen, sem bila lahko še vedno zavarovana preko staršev. Nevem kaj ti komplicirajo. Sicer pa si res lahko preko moža, vendar dodatnega ti ne bi bilo treba plačevati. Če pa slučajno se je kaj spremenilo, potem pa moraš resnično takoj se zavarovati dodatno, ker če preteče več kot teden dni (če se ne motim) potem imaš tiste 3 glupe mesece status čakanja pri zavarovalnici in si še vedno zavarovana samo osnovno.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2007 13:16:49   
sazi
o tem, kako je z zavarovanji, ne vem
lahko pa te pomirim le toliko, da ti povem, da gre vse, kar je v zvezi z nosečnostjo in porodom na strošek osnovnega in NE dodatnega zavarovanja, tako da se ne sekiraj glede tega, uredi pa le vse čimprje, tako, kot ti bodo naročili (za naprej) - kot rečeno, poroda ti pa ne bo treba plačat

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2007 20:09:35   
Anonimen
Men so na ZZZS rekl lih obratno. Poročena študentka mora bit še vedno zavarovana po starših. Prek moža ne more bit. Poročila sem se pa aprila letos, pa sem tud mislila, da se bom zavarovala po možu.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.9.2007 21:00:42   
mišk
Cali, pa si ti tudi spremenila priimek in naslov?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.9.2007 21:23:37   
Anonimen
No, jaz imam malo drugačno zgodbo. Se poročila, se hotela zavarovati preko moža, ampak so mi rekli, da kot študentka NE morem biti zavarovana po možu, ampak preko svojih staršev, ker sem pač še študentka. Tako, da sem zavarovana preko svojega očeta. Kje je tu logika pa ne vem. Dobro, da je lahko najin sin zavarovan po možu in ne po starem očetu!

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
30.9.2007 21:24:45   
Anonimen
Aja, sprmenila pa sem naslov in priimek, ampak to ne igra nobene vloge pri zavarovanju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2007 10:32:43   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: cali

Men so na ZZZS rekl lih obratno. Poročena študentka mora bit še vedno zavarovana po starših. Prek moža ne more bit. Poročila sem se pa aprila letos, pa sem tud mislila, da se bom zavarovala po možu.

Jaz se stem ne strinjam.
Sem tudi sama poročena in študentka s statusom ampak zavarovana po možu, dodatno zavarovanje si plačujem pa sama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2007 11:51:11   
mišk
Joooj, sam to ga res serjejo!!!user posted image
No, v glavnem, danes sem vse uredila! To kar sem zadnjič napisala so mi rekli v Krškem. Danes sem šla na ZZZS v Novo mesto in so rekli, da bom kljub vsem spremembam zavarovana še naprej po očetu. Tak, da vse ostane isto, razen spremembe naslova in priimka! Oddala sem tud potrdilo o šolanju, samoplačniškega dodatnega zavarovanja ni nihče omenjal. Tak da zdej mende štima!
Punce, najlepša hvala za vse vaše odgovore!user posted image  

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2007 12:35:58   
Tejcha
Punce, če ste študentke, vam dodatnega zavarovanja ni potrebno plačevati. Preverjeno. Ker so tudi meni na ZZZS težili o obratnem, in sem nato dodatno zavarovanje sklenila, nato pa naletela na reklamo: "Če si brez statusa, ni panike".. al nekaj podobnega in znorela!!!
Napisala sem pritožbo in zahtevek za vrnitev vseh plačanih premij. Dopisala sem, da sem od zavarovalnice pričakovala strokovnost in usposobljenost tudi pri malo drugačnih primerih kot so vsakdanji... Štempelj gor, pa končano. Na zavarovalnici sem namreč posebej poudarila, da sem študentka in tudi priložila potrdilo o šolanju, za vsak slučaj, pa so vseeno sklenili polico...

Ko sem ugotovila, da so me dobesedno nate*****, pa se nisem pustila.

V roku dveh dni sem imela ves znesek nazaj. Če bi bila pasja, bi verjetno lahko zahtevala tudi povračilo obresti.

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2007 14:43:30   
mišk
Shit, ne?! Ne moreš verjet!!!!

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2007 22:49:16   
Anonimen
A to da ne rabiš plaševat dodatnega zavarovanja pomeni samo za redne študente al tudi za izredne?!?! Ve mogoče katera kaj o tem?

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2007 23:13:42   
Anonimen
Tejcha  a mi prosim poveš koliko časa si bila zavarovana ko si ugotovila da brezzveze plačuješ.

Pri meni je bilo tako. Leta 2000 sem končala SŠ. Za eno leto sem se zaposlila in takrat sem sklenila dodatno zavarovanje. Ko sem ga po enem letu, ko sem pridobila status študentke hotela spremenit oziroma prekinit s plačevanjem so mi rekli da to ni možno. Ker takrat tega nisem vedela (tudi sama sem jim pokazala potrdilo o šolanju) sem se obrnila in šla. Tako sem tri leta po neumnosti brezzveze plačevala. Pa so mi rekli naj jih pokličem in povem da to ni bilo prav. Pa kaj so mi že po telefonu povedali da brezzveze da se nekaj bunim, ker to so težke procedure. Zdaj pa mene zanima če lahko še vedno vložim kakšno pritožbo glede tega, čeprav pa je od takrat mimo že tri leta.
POMOČ prosim !!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2007 17:36:28   
Tejcha
Nogica, mislim, da sem dobila vrnjenih 5 ali 6 premij.

Napiši pritožbo in navedi vse relevantne zadeve, predvsem to, da si od njih pričakovala in zaupala v njihovo strokovnost. Predložila si jih vse potrebno, da bi ti lahko na podlagi tega pravilno svetovali. Bila si v zmoti in so ti zato dolžni povrniti zneske, ki so jih zahtevali od tebe (seveda, če si imela ves čas status).

Tudi meni so prijazne gospe zatrjevale, da se lahko na vračilo premij samo požvižgam... pa se nisem. Gre za neupravičeno obogatitev na tvoj račun. Napiši, da si študentka, da ti ti zneski precej pomenijo.

"Zagrozi", da se boš v primeru negativnega odgovora obrnila na odvetnika... In to tudi stori, če zadeva ne bi šla skozi...

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2007 19:50:24   
sazi
nogica, ti želim, da dobiš denar nazaj, ampak vseeno preveri, kaj ti piše v pogodbi
namreč ti si za 1 leto potrebovala zavarovanje, ker nisi bila študentka (če sem prav razumela), ta zavarovanja se pa ponavadi sklepajo za neko minimalno obdobje - torej preveriti je treba, če kje piše o kakšnem mirovanju, ko spet dobiš status ali kaj podobnega

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......