Night
|
Hej, z veseljem pomagam, vem, koliko pomeni kakršna koli pomoč in podpora v takem času. Če si imela ovulacijo na 15. dan, potem si po moje prehitro vzela tableto. Kako veš, da si imela ovulacijo, si meriš T, delaš teste? Jaz sem si vedno merila bt, ker sem imela vsak mesec lepe vzorce, enkrat sem pa tud ovulacijski test nardila, pa mi je isto pokazal. Šele ko si zanesljivo prepričana v ovulacijo, lahko vzameš progesteron, ampak ne na isti dan, drugače lahko ovira oz. prepreči O. Jaz sem ravno zaradi tega začela 3. dan po O, da ne bi kaj zafrknila. Testirala sem potem čez 10 dni in ko je bil rezultat negativen, sem prekinila terapijo in dobila M. Jaz sem Utrogestan jemala več ciklusov, ne vem niti koliko (mogoče 6?) Zadnji ciklus sem imela vsega dovolj, ker se mi je tudi zdelo, da imam obupen PMS na njih, tako da jih nisem jemala, pa sem izcedek vseeno dobila tako kot vedno prej, ampak se je ta pred M prenehal in tako sem posumila, da bi to lahko bilo to. Potem sem imela pa v 5. in 6. tednu rahle izcedke, pa sem na priporočilo ginekologinje spet začela jemati in mi je zelo pomagalo, zdaj v 13. tednu pa se počasi odvajam Pri meni je skoraj zagotovo šlo za popuščanje rumenega telesca, imam endometriozo in za sabo dve operaciji, tako da moji jajčniki niso v odlični formi, tako kot tudi ne rumeno telesce. Sicer pa sem morala najti samoplačniško ginekologinjo, da sem to uredila, ker se moji stalni ti izcedki ne zdijo problematični. Če se tudi tebi to vedno ponavlja, potem velja poskusiti s terapijo, če se ti pa zgodi samo parkrat, pa po moje nima smisla. Kakorkoli že, srečno!
|