|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
12.10.2009 22:34:57   
naja78
naš 3 letnik.user posted image
kot dojenček in malček in sedaj otrok je zelo svojeglav,trmast,živ in težko vodljiv karakter.nikoli se ni sam zaigral več kot 10 min,ko je bil npr.mlajši,sedaj tudi 1 min,ne.
ok,je bilo poletje,bili smo cele dneve zunaj(kolo,traktor,skiro,sprehodi,laufanje,...je kar šlo).sedaj kar na 1x notri.razumem,mora se malo navadit.hodi v vrtec,tam je priden nobenih problemov,le lani(letos še nisem bila)so me vzgojiteljice na govorilnih opozorile,da ima zelo nizko koncentracijo pri npr. pri neki stvari-risanje,ali pač igranje z eno stvarjo.
takoj se naveliča in konec.
veliko se ukvarjamo z njim,mu dajemo dosti topline,smo dosledni,..je zelo bister in pameten fantek.
zaradi te njegove živahnosti smo šli čist tako k psihologinji na posvet.ker me tole njegovo obnašanje skrbi.potrdila je moj sum,da ima pomanjkanje pozornosti-koncentracije na dol. stvar.
pa nočem delati prec panike.nekaj se zavedam,ker je bil že od dojenčka vedno zelo zvedav,firbčen,... je hitro potožil,če mu ni bilo kaj všeč,....ali da mu je bilo,...vem da je verjetno tudi v tem vzrok,da nas več potrebuje pri sebi.,ker smo se posledično zato ukvarjali z njim in vem,da to ni nič narobe,samo vseeno sem mnenja,da vsaj pol ure dop. in pol ure pop pa bi se lahko sam zamotil z kako igračo.

pardon besedi ampak njemu se dobesedno jebe za vse igrače.tudi ne pospravlja jih.tako da če je doma večino časa porabimo za pospravljanje.naredili smo tudi to,da nima vseh igrač na razpolago.in mu jih čez čas dam,ko se zopet tistih naveliča.a mislite da pali.???NE

npr.danes sva bila sama doma,ker je prehlajen,nič resnega,za v vrtec bi bil,a sem ga raje zadržala doma.
vstane ob 6.30,tam okoli.takoj so obvezno na sporedu risanke.ok mu pustim pol urice,se greva zrihtat,umit,na zajtrk.potem se jaz uredim.ves čas skače okoli,me nekaj sprašuje,navlači igrače v kopalnico,jih pusti in leti dol po štengah in nazaj gor.vse to v 15 min.vmes ga seveda strogo pogledano v oči,na njegovem nivoju-višini pogledam v oči in mu najmanj10x rečem naj jih pospravi in da mu jih bom jaz pomagala.NIČ ne jebe.v meni vre,se zadržim.
ker drugače ne gre,pospraviva igrače le tako da tekmujeva kdo bo prej.user posted image pa ne vem če je to glih ok???
tudi dela se da ne sliši.
no danes sva uspela iti celo ven na sprehod pred nevihto.bil je problem potem zopet notri.malo sva se poigrala,poskusila risat,igrat puzle,risanke mu nisem dala.NIČ vse je spet razmetal.jaz pa moram kuhat kosilo.user posted image do 11 se ni zamotil nič.NIČ SAM.
jaz sem bila že vsa hin,še noseča sem,zato toliko bolj.a skuhat je bilo treba.lepo sem mu razložila da sem do zdaj imela čas zanj,zdaj pa če se noče igrati,mi lahko pomaga kuhati(ponavadi,mi je olupil čebulo,vsaj leto nazaj jo jeuser posted image user posted image ,ali pač nekaj brska okoli in čebljava).
pa mi je samo nagajal in težil.poln kufer sem ga mela.pa sem le po pol ure,ko sem le na timer dala šla do njega.vem,bil je že zmatran,a žleht ne morem drugač napisat.user posted image igrač povsod polno.in sva šla spet pospravljat,trajalo je glih tok,da se je rižota skuhala.user posted image user posted image malo ga vzpodbujem,malo pomagam,vmes dela še polno drugih stvari.

kako bo,ko bomo imeli še enega user posted image si ne predstavljam.vem,lahko je obdobje.ko sem brala poste nazaj kako so 5 letniki,no moj 3 letnik ježe zdaj tak.ne bom še 1x opisovala za odgovarjanje,....grdo obnašanje.
nevem kaj jaz,mož delava narobe.pri psihologinji sva dobila nekaj navodil,tudi razumevajoča,ljubeča,sva.ne popuščava hitro.nobena kazen ne zaleže.nič.tudi če mu vse igrače vzamem,nič,ne jebe on nič.

mu pa grozno veliko pomeni družba vrstnikov.tudi zavedam se da se eni otroci igrajo zelo radi z igračami,eni so spet bolj vase zaprti,samotarji,drugi naspidirani,so različnega karakterja,naš je zelo odprt,čustven človek.a me skrbi to,da se popolnoma nič ne zamoti.kam to pelje???vse mu je brez veze,dolgčas,vse hitr pokapira in se mu ne da jovo-na novo delat iste stvari.tako da lahko v 15 min zamenja 3 različne stvari-igrače ali več.

ima katera podobne težave???kako ga naučit da se sam zamoti???vsaj pol ure na dan.
mogoče bo moje pismo zgledalo malo nametano a upam da sem bistvo zadela.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popolnoma nič,se sam ne zamoti....
13.10.2009 0:23:50   
mateyka
ne vem, jaz bi umaknila večino igrač v škatle za kak teden (mogoče za vikend, ko je mož doma?), če ne šljivi igrač. res. mogoče jih pa ima preveč in ga samo mešajo. mogoče zaradi preobilja?

pa splanirala bi kake kratke solo projekte (od 10-15 min), tako da ga vmes verbalno vodiš.
npr. za vikend - npr. v gozdu da nabere košek kostanjev. da poišče "kurjavo" za ogenj. najde dovolj velike palice za majhen vigvam/šotor. z možem pa vzameta tudi šotorsko krilo sabo in ga nato postavita. čimveč naj dela sam in naj bo verbalno voden. in vpisala bi ga v tabornike. tam bi se mu dogajalo 100 na uro in prijatelje/vrstnike bi imel tam. njihov kodeks je meni osebno zelo lep (spoštuj starše, ne laži, pomagaj pomoči potrebnim.. itd - se zdaj točno ne spomnim, samo je zelo pozitivno naravnano). in majo tudi za mlajše določene aktivnosti. jaz bi ga pobala počasi vključit v tabornike. pravzaprav čimveč. to bi potegnilo več vašega časa notri, samo mislim, da je vredno. user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2009 21:28:58   
naja78
čer.

hja,to z igračami delamo že 2 leti,ne pali.sploh se ne sekira ko jih nič nima.user posted image
pa taborniki so uredu zadeva,smo ga za 1x vpisali na telovadbo.je pa fajn ideja.bom kopirala post še na temo naprej.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2009 10:10:28   
Loni76
Živjo,
To z igračkami zna biti problem, naš malček je star 2 leti in je isti. Zdaj smo začeli prakticirati to, da če razmeče neko igračo, ne sme vzeti nič drugega dokler ne pospravi za seboj, tudi midva se ne igrava nič z njim dokler ne pospravi.
Kar pa se tiče tega, da se nič sam ne zamoti, pa je v glavnem problem v tem, da se starši non stop ukvarjamo z otroci. Že od takrat, ko se otrok rodi, ga je treba skoz nekaj zabavat, kasneje se z njim igrati, ga spodbujati, motivirati, učiti,... Otroci tako postanejo skrajno nesamostojni, vedno rabijo nekoga, ki se bo z njimi igral in ukvarjal tako ali drugače. Nič ne znajo oz. nočejo delati sami.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2009 7:46:01   
S@nta
Jaz te čisto razumem,ker je pri nas isti problem in se mi misli počasi že zmešat. Po moje je res krivo,da ima motnjo pozornosti. Včasih si mislim,da bo pomagalo,če se bom cel dopoldan igrala z njim,se mu 100%posvetila,pa je pol na koncu še hujše. Na koncu sem sama čisto izmozgana,pol pa pa še on nervozen ker se neham igrat z njim.Tudi pri nas so igrače njemu deveta vas,ko lahko drugega otroka podkupiš s sladkarijo ali igračo,pri nas ne pali drugega kot da mu rečeš,da se boš igral z njim. Pa to ne pomeni,da mu ne posvečamo dovolj pozornosti,ampak je hoče on vedno več.
Nostalgično se še spominjam časov,ko je sedel med igračkami in postavljal v kolono avtke ali kaj podobnega,tega zdaj več ne vidiš,zdaj ga je eno samo norenje po kavčih,skakanja čez ovire,v glavnem same akrobacije,ki jih moram non stop nadzorovat,ker je z njegovim karakterjem povezana tudi večja nagnjenost k nesrečam.
Če najdeš rešitev ali zdravilo, sem prva,ki bi rada vedla zanj.user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2009 8:33:40   
mateyka
ne vem no, naša je huda akrobatka, pa to ne pomeni, da ji diham za ovratnik. kdaj se mora pa tudi malo potolči, da dojame, da kaj ni pametno delat. sicer ma redno modrice po nogah, ko se zvira po stvareh in kdaj trdo tresne, samo jaz ne vidim problema. mora se sama naučit kaj je trdo, ne? user posted image pa tudi za hiperaktivnost to ne bi označila.
mogoče je povezano to s tem, da sem jaz našo od začetka trenirala, da se zna sama zaigrat, ker se zdaj zna. pa vseeno nori okoli in dela akrobacije, tako da mislim, da to dvoje ni ali/ali - divjanje je tudi normalna stvar user posted image

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2009 13:24:01   
Tisana
Če ne bi napisala mnenja psihologinje, bi definitivno rekla, da je pač čisto normalen živahen otrok. V njeno mnenje se ne bom vmešavala, ker niti ne poznam tvojega otroka, niti nisem psihologinja. Ampak, če lahko gleda risanke pol ure, potem je očitno, da ima čisto dovolj zmožnosti za koncentracijo, gre samo zato, da ga pač določene stvari bolj, druge spet manj zanimajo. Tudi ni pričakovati, da se bo otrok pri tej starosti pa kar pol ure nekaj sam igral. Koncentracija je sposobnost, ki se pridobiva s treningom.

Ob tvojem pisanju se mi je porodilo tudi vprašanje, v kolikšni meri tvoje stanje (nosečnost, hormoni, utrujenost in posledično nižja toleranca) vplivajo na takšno videnje situacije oz. na situacijo samo. Osebno, ko se slabo fizično počutim, ko imam manj energije, ko sem utrujena, se tudi mnogo manj tolerantna do obnašanja moje hčere. Ne zmorem ji kar naprej preusmerjati pozornosti, odgovarjati na 1001 vprašanje, se igrati z njo po njenih pravilih... v situacijah, ki jih sicer zvozim za 5, pogrnem na celi črti. Potem je seveda tu še občutek krivde, ker ne zmorem vsega, ker ne zmorem skuhati, vse pospraviti, pa še ustreči otroku 300%.

V konkretnem primeru pa menim, da je bila napaka že to, da si sicer zdravega otroka (praviš, da bi lahko šel v vrtec), obdržala doma, ko si vendar noseča in imaš druge stvari za delati, on pa je zelo živahen in te v tem obdobju zahteva samo zase.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2009 20:56:46   
naja78
živ.
definitivmno sem prišla do zaključka in nekaj je res,tako kot je napisala S@nta.
pomoje smo ga polomili že čisto na začetku.pa zdaj ko razmišljam se tudi jaz spomnim nečesa:ko je bil še dojenček je vedno rad gledal okoli,nas spremljal,ni ga pritegnilo nič.nobena igrača.jo je pogledal,zmučkal in čof na tla.govorim že o zelo malem dojenčku.je pa res bil že od malega žlobudrav,zvedav in se je videlo da mu ni smelo nič uiti.
kasneje v privat varstvu,od 1 leta do drugega se tudi spomnim varuškine besede: on se ne igra,samo tisto kar ga zanima,ga pa zanima kaj dela mož,kaj jaz kuham,užival je na sprehodu,...in blazno hitro se je določenih stvari naveličal(igra v peskovniku,ko je par lopatk zmetal,...konec,...)tako je pripovedovala.pa je bilo leto koli,je šel z 2 leti v vrtec,in so mi že na govor. urah omenile isto.ga zanima,ne vse in blazno hitro se naveliča.
zato smo obiskali nasvet psihologinje na pobudo pediat. v razvojni.tja sva hodila zaradi slabega tonusa v mišicah,nič resnega .sedaj je super motorično sposoben.
letost je malo boljše.
naj povem da že od malega pove kaj bi rad,govoril je pri letu,malo čez že v stavkih.praktično pri 2 letih vse.
sedaj smo stari 3 leta.januarja imava pri psih.kontrolo.
nekaj stvari smo se naučili vsi.
ampak on se še vedno NE IGRA NIČ SAM.vsaj 15 min na dan,ali pa ok pol ure.

tisana: ne vem a misliš name.
jaz sem noseča,večkrat ga pridem po kosilu iskat,ali je kak petek oz ponedeljek še doma.naš hodi v vrtec ,ja zato ni mi nerodno priznati,da lahko kaj nardim,in si tudi spočijem.ker popoldne je akcija.saj razumeš.

mah težko je to.sem pa spoznala da je pač tudi tak karakter.ni samotar,rad ima družbo,z vrstniki uživa in jih obožuje.je samostojen,se zna postavit zase.

sedaj hodimo na telovadbo in je super navdušen.itak pa z njegovim redom ni bilo nikoli problemov,bilo je samo to,da se nič sam ne zamoti-IGRA.

lp

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2009 15:58:03   
zinkazi
Tipičen otrok z močno osebnostjo. Morala bi razmišljati s katerimi igračami se rad igra, ko se igrata skupaj. Odstrani vse tisto, kar za daljši čas ne pritegne njegove pozornosti, ko se igrata skupaj. Na razpolago naj ima le dve do tri vrste igrač. Npr.: avtomobili in kocke. Kocke naj bodo takšne, da ko jih sestavi ostanejo skupaj, se ne podirajo že ob samem sestavljanju.
Igrajta se skupaj. Naj ima na razpolago samo ene igrače. Če želi druge naj te pospravi. Ti mu pri tem lahko pomagaš. Naj ve, da ti pomagaš njemu pospravljati. Običajno otrokom rečemo naj oni pomagajo nam. Otrok naj ve, da so igrače njegove, zato jih tudi pospravlja on. Ni pomembno, ali jih mi poberemo več kot on, ampak mi pomagamo njemu. Igrače pospravljamo sproti zato, da imamo prostor za igro. To mu povej. Še preden pa zaključita igro, ga poskusi napeljati tako, da igro podaljšata, ti prebudi njegovo vztrajnost. Ko se igrata, npr. z avtomobili, se igrajta tako, kot lahko vidi dogajanje okrog sebe. Avtomobili vozijo, parkirajo. Potem greš v trgovino, pospraviš v avto. Pelješ se na črpalko, natočiš bencin, pri tem lahko uporabiš njegovega medvedka, kot trgovca ali kot delavca na črpalki, ustaviš na prehodu, ker medvedek prečka cesto… Pri tem niti ne potrebuješ ceste, lahko uporabiš domišljijo. Na isti način se lahko igrata s kockami. Kocke naj on sestavlja po svoje, ni potrebno, da so kocke sestavljene po tvojih željah. Zgradita hišo, živalski vrt, igrišče itd… Če se med igro zaigra sam, ostani kjer si, pusti mu, da se igra sam. Tako se bo počasi lahko zaigral sam in igra bo vse daljša. Vse bolj se bo igral tudi z drugimi igračami. Predvsem pa ugotovi, kaj se najraje igra, ko se igrata skupaj.
Ob tvojem delu mu predlagaj igro, ali pa naj pomaga tebi.
Pohvali ga za igro, za pomoč. Ne vzgajaj s kaznijo. Išči pri njem tisto, kar lahko pohvališ.
V igro vkluči življenje. Uporabi domišlijo in ga na ta način vodi v igro.

< Sporočilo je popravil zinkazi -- 21.11.2009 16:01:24 >

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2009 22:13:32   
naja78
zinka!
res hvala.ja tipičen otrok z močno,premočno za 3 leta,...user posted image osebnostjo.šiša nas vse po vrsti.user posted image

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.