|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popoldansko spanje
3.1.2009 8:07:13   
Pikapolonica_
Kdaj so vaši otroci prenehali spati popoldne? Ker mi smo imeli totalne borbe za spanje ob 13h (zbudil se je ob 7h), tut po eno uro uspavanja, petja, branja, joka in potem ob 20h zopet, se je zavleklo kar do 21.30h, 22h, da je mulči sploh zaspal. Sedaj nekje 14dni prakticiramo to, da popoldne ne gre spat, razen, če gremo na plavanje, aktualno sankanje itd, da je res utrujen. Pa zelo lepo funkcioniramo. Jakob spi zjutraj nekje do 8h (sedaj še spi) in gre spat ob 19h, kar se meni zdi super in po skupnem seštevku spi več, kot pa prej, ko sem ga silila v pop.spanje.
Me pa še vseeno grize, ali mogoče ni premajhen, večinoma otroci, jih vidim v vrtcu, spijo pop. tja nekje do 5leta. Našega jemljem iz vrtca ob 12h, tako da tam ne spi.

Menda bomo zibali...drugič ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popoldansko spanje
3.1.2009 8:10:43   
Naja31
Koliko je pa star?

Moj starejši sin se je poleti (star je bil 3 leta in 4 mesece) odločil, da ne bo več spal. Oz. je trajalo celo večnost, da je zaspal, in sem jaz imela tega dovolj in ga nisem več dajala spat. Včasih, ampak zelo redko v vrtcu zaspi, ampak potem je še bolj tečen. Zdaj je cele dneve v pogonu od zjutraj do zvečer in je zvečer tako utrujen, da zaspi v 10 ih minutah in je pred 20h ponavadi že mir.

Če gremo po kosilu kam z avtom pa ga obvezno zmanjka.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 3.1.2009 8:11:14 >

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.1.2009 8:12:10   
Pikapolonica_
2 leti in 2meseca

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.1.2009 8:14:30   
Naja31
Mogoče res malo prezgodaj.
Saj boš videla. Če bo v popoldanskih urah postal zelo tečen in utrujen, potem rabi spanec.

PRi nas je tudi imel pri tej starosti neko idejo da ne bi spal, pa sem mu od takrat za popoldansko spanje delala temo in je potem lepo spal. 

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.1.2009 9:06:38   
ANITA D.
Tudi jaz imam tak problem,zdaj ko je doma jo sploh ne dajem več pop. spat.V vrtcu je spala pol zvečer doma pa borba hodila je spat okrog 22.00 ure.Zdaj hodi spat ob 19.00 pa spi do 7.30.Po mojem to ni nič narobe. 

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.1.2009 10:44:32   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Sedaj nekje 14dni prakticiramo to, da popoldne ne gre spat, razen, če gremo na plavanje, aktualno sankanje itd, da je res utrujen. Pa zelo lepo funkcioniramo. Jakob spi zjutraj nekje do 8h (sedaj še spi) in gre spat ob 19h, kar se meni zdi super in po skupnem seštevku spi več, kot pa prej, ko sem ga silila v pop.spanje.

Ja, če vama paše, potem ga ne sili. Naš je še do pred kratkim hodil spat, pa je star 4 leta in pol. Če ne drugega, meni manjka tista ura ali dve miru user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 6
3.1.2009 12:40:30   
Jančika_
Naš tavečji je doma nehal spat čez dan pri slabih dveh letih, v vrtcu je potem še pol leta spal po kosilu, torej do dveh let in pol, potem pa tudi tam ne več. Tamali je star 2,5 in še nujno rabi opoldansko spanje. Različno je to.

Bi mi ful pasalo, da bi tavečji še kdaj zalegnil čez dan, ker zjutraj ne zna potegnit in mu kdaj zmanjka kaka ura spanja. Zvečer ga pa že težko dam kaj prej spat (spat hodita med sedmo in pol osmo). Niti v avtu ne zaspi - letos, pardon, lani, mu je to uspelo točno 3x, in to takrat, ko je bil res že napol mrtev od zaspanosti. 

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2009 16:36:43   
mukicamu
Naš fantek je star 21 mesecev in še vedno spi popoldne (oz. od 10.00), nekje 3-4 ure (4 samo pri babici v varstvu). Vstane pa ob 6.30, spat pa gre okoli 20.00. Pomoje ga nima smisla silit spat, če noče, moji nečaki niso nikoli, tudi kot dojenčki spali popoldne, taki otroci pač. Mogoče ga pa kaj matra, bolezen, kakšna sprememba v družini, novo varstvo, karkoli lahko vpliva na psiho tako malega otroka.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.1.2009 21:19:41   
maya2
točno s tem se trenutno ukvarjamo pri nas. Spat hodi že dva meseca tam nekje od 22 23 zvečer včasih zaspi celo ob 23:30user posted image , pa sva jo dajala prej ne zaspi pa pika. Vstane ob 6:30 zjutraj, popoldan pa je spala tam nekje od 2-3 urce. Včeraj in danes je nisem dala spat, za probo.... včeraj je lepo zdržala, danes je od 17 - 17:30 mela krizo je neki jokcala pa mal se potiškala, potem je bila pa spet stara je divjala po stanovanju ko nova user posted image user posted image user posted image Tako da zdaj tudi jaz razmišljam ali je čas, da ukinemo popoldansko spanjeuser posted image Stara je 32 mesecev. In zdajle že od osmih spiuser posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu mukicamu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2009 21:46:09   
hubi
Obupali smo pri 2,5 letih. Zdaj spi od 7 do 7.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2009 21:54:16   
maya2
ja vidim da niti nismo tako 'zgodnji'user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

ali ste prevarali svojega partnerja
Spark

da (17%)

ne (61%)

to je nekaj najgršega (6%)

nikoli ne bi to naredil (14%)

razmišljam o tem (2%)

Število vseh glasov: 355

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!