|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popoldanski s.p. ali avtorska pogodba?
18.9.2009 13:48:45   
Metuljček Cekinček
Vsake toliko prevedem ali napišem kakšen članek in do zdaj so mi vedno plačevali preko avtorske pogodbe. Zdaj me pa vedno pogosteje sprašujejo, če mi lahko denar nakažejo preko s.p.

Tudi sama sem razmišljala o tem, da bi odprla s.p., vendar nisem čisto prepričana, kakšne so prednosti tega in kakšne stroške bi imela z odprtjem in vodenjem s.p.-ja.

Poleg tega tudi mož kar veliko dela opravlja preko avtorskih pogodb (je namreč IT-jevec) in bi mogoče lahko tudi njemu nakazovali denar preko mojega s.p.-ja ali pa meni preko njegovega.

Kakorkoli že, se mi splača odpreti s.p.? Kakšne so prednosti? Kakšni so stroški?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popoldanski s.p. ali avtorska pogodba?
18.9.2009 14:07:34   
Arwenko
S popoldanskim s.p. imaš stroškov 30 eur na mesec za prispevke, akontacijo za dohodnino poravnaš na 3 mesece 25% enako kot pri avtorski. Stroškov z računovodstvom jaz nimam, ker imam odločbo o normiranih stroških, se splača tam kjer ne moreš dokazat nekih stroškov dejanskih, pri meni je tudi šlo za prevajanje recimo. Če si normiranec namreč ne rabiš računovodstva, temveč lahko vodiš enostavno računovodstvo doma.

Mislim da ima pri avtorski še delodajalec posamezne dajatve in je zato zanj ugodneje preko s.p.-ja.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Popoldanski s.p. ali avtorska pogodba?
18.9.2009 14:11:31   
zmajaz
Prednost: uveljavljaš lahko 25% normirane (ali po želji dejanske) stroške, namesto 10-odstotnih, kot je to pri avtorski pogodbi.

Slabost: če si zaposlena za 40 ur ali več tedensko, plačaš 33,6 eur mesečno pavšalnih prispevkov, če pa si zaposlena za manj kot 40 ur tedensko pa 133,7 eur prispevkov mesečno.

pa če se slučajno odločiš za dejanske stroške, rabiš še knjigovodski servis (od 60 eur dalje mesečno).

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?