|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:25:55   
malika
Zanima me nekaj!
Kako hitro so se vašim :duda: zacelili, ampak čisto zacelili popki? Nama je odpadel že tisti dan, ko sva prišla domov iz porodnišnice (se pravi tretji dan), potem smo ga pridno čistili par dni in je bil že čisto OK. Zdaj pa je malega Tomija par dni malo zvijalo(ampak res malo) in popek spet ni več čist. Sicer ni veliko tistih pikic strjene krvi, ampak ni čist in to pomeni da ni zaceljen.:(

Patronažna me tolaži, da še ima čas, hkrati pa v isti sapi pove, da ima zelo veliko takih primerov :zmeden2: .
Ja in če pri starosti 3 tednov ne bo čisto zaceljen morava v bolnico na kontrolo.

Se je kateri dogajalo kaj takega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:30:37   
Anonimen
Ja, meni. Nam so sicer popek v porodnišnici zamrznili, tako da je bil takoj na pogled čisto normalen popek. Le da je iz Tiborjevega teklo še zelo dolgo. Patronažna mi je dala neki prašek za posipat, pa ni pomagalo. Nato sva bila pri pediatrinji, ki je rekla, pri miru pustit, nič lepit, naj bo čimbolj zračno. Pa ni bilo bolje. Potem so mu popek žgali z nekim kamnom, ker je iz njega začelo rasti divje meso. No, in kmalu po tem je začelo sijati toplo sonce in sem mu oblekla kratke hlačke in majčko ter odkrila popek soncu, kot jer to priporočila zdravnica. In v dveh dneh je bilo dobro. Je pa to trajalo od rojstva, 20. marca, pa nekje do začetka maja.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:31:24   
Anonimen
Aja, pa še zdravnica je rekla, da to ni nič takega, da ima izgleda pač bolj tanko kožo.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:39:20   
malika
U madoniš. Samo nam pa ga niso nič zamrzovali, pa nič posipali,...
Joj upam, da hitro mine, še bolj pa upam, da bo kmalu sonček, da ga lahko posončim tako kot sta ga vidva :bravo:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:50:38   
superfly
Nam je popek odpadel že 3 dan v porodnišnici. Se je tud zelo lepo celil, pol pa je zaradi napenjanja postal spet malo vlažen, ampak do četrtega tedna je bil že čist ok. Predvsem ne več preveč drezat vanj, sam lepo okoli na rahlo odstrani strjeno kri, noter v popek pa ne. bolj boš krastico trgala, bolj bo nova nastajala. pusti, da sama odpade.

lps

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 22:57:42   
JASNA D
Malika - ne skrbi. Moja dva sta prvo kopanje doživela zelo pozno. Mislim, da sta bila oba stara okoli 4 tedne, ko je bil popek končno suh. Ta mala ni imela nikoli več probleme s popkom, Marko pa je imel že kot "velik fant" nekajkrat pordelega, pa sem mu z Bivacinom posipala in je bilo takoj O.K.

Jasna

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Popek pri novorojenčku
10.8.2005 23:08:11   
Divja vijolica
Predvsem pazi, da bo popek vedno suh. Po kopanju ga moraš dobro posušiti, enako med previjanjem poglej da ga ni polulal. Mi smo imeli take probleme; je bi že čisto O.k. potem pa kar naenkrat , ko je bil star že kakih 6-7 tednov je začel rositi. Morali so mu ga 3x žgati, ker mu je začelo rasti divje meso. Šele po 3 žganju je bilo v redu. Me je pa že tako skrbelo, če se sedaj spomnim za nazaj :(

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Popek pri novorojenčku
11.8.2005 8:24:50   
babylove
Našemu je odpadel komaj čez 1 mesec, in še to zaradi tega, ker sem ga namesto z antiseptikom začela čistit z etrom, da ga je posušilo.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Popek pri novorojenčku
11.8.2005 8:32:48   
špelin@
Moji mali je odpadel šele po treh tednih, pa še potem je malce "rosil". Ker me je skrbelo, sem se obrnila na pediatrinjo, ki mi je zagotovila, da je sve ok. Po petih tedni je bil popek ok.

:rozica:

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Popek pri novorojenčku
11.8.2005 9:33:24   
Anonimen
A ne obstajajo ene take pleničke, da je za popek narejen izrez? Tisto bi bilo gotovo v redu, če jih še nimaš. Bolj se zrači, bolje je.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Popek pri novorojenčku
11.8.2005 19:29:40   
Janika
JOJ, ne me spominjat na popek. Mojemu je odpadel naslednji dan ko sem odšla iz porodnišnice, pa nisem vedla kaj storit, ker ni čisto odpadel ampak se je za nitko držal pa se nisem upala odtrgat. Iz porodnišnice so me odpustili v petek tako da patronažne do ponedeljka ni bilo, in joj v nedeljo popoldne jok in stok tako je jokal, da sem ga peljala na Metelkovo ob 3 zjutraj in se je zgrozila nad dejanjem porodnišničnega osebja. Potem se je uredilo do ponedeljka popoldne ko je blagovolila prit patronažna.

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Katero ime vam je boj všeč?
pikica01



Martina (8%)

Mateja (6%)

Nika (28%)

Tina (15%)

Lana (43%)


Število vseh glasov: 516

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!