Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ponovno testiranje ali ne? 22.11.2009 20:54:40
|
|
|
|
luza
|
Pozdtravljene! Moja hčerka ima alergijo na KM in arašide, to so pokazali kožni testi pred pol leta. Zdaj sma imeli kontrolo, je rekla, da je koža pač jeseni in pozimi pri AD vedno slabša in da je to normalno, da testiranja pri deklici več niso potrebna in da naj po 15. mesecu začnem dodajat mlečne izdelke in jo opazujem. A je to normalno, da več potem nič ne testirajo? Meni je malo čudno, glede na to da poznam primer, ko je šlo za sum alergije na KM in so otroka do 2 let vsakih 6 mesecev testirali pa vedno negativno . Po pravici povedano me je malo strah, da ne bi bilo kake močnejše reakcije, zato razmišljam o samoplačniškem testiranju. A je to smiselno, ali po nepotrebnem paničarim?
|
|
|
|
RE: Ponovno testiranje ali ne? 22.11.2009 21:23:58
|
|
|
|
miapia
|
Krvni test stane okrog 10 eur, zato ne vem, zakaj odlašaš, če te tako skrbi. Drugače mi je pa čudno, ker AD škodi vlaga in vročina in je slabše somladi in predvsem poleti.
|
|
RE: Ponovno testiranje ali ne? 23.11.2009 9:25:46
|
|
|
|
Natali07
|
Luza kdo ti je to rekel? Alergologinja? Kolikor vem in tako je tudi pri mojima malčkoma, da dokler imata potrjene alergije jih na vsake 6 mesecev testirajo kožno in krvno, potrjene in nove alergene. Ko sta oba testa negativna (kožni in krvni) pri mleku pa izvedejo provokacijo na mleko v bolnici. Prvič slišim, da pri pozitivnih testih na kravje mleko predlagajo, da sam probaš dodajati mleko čez določen čas.
|
|
|
|
RE: Ponovno testiranje ali ne? 24.11.2009 8:09:07
|
|
|
|
luza
|
Takšna navodila sem dobila od alergologa, ja. No sem se šla dalje pozanimat in alergikom pripada testiranje dokler niso vsi testi negativni. Ko sem to povedala P se je samo za glavo prijel, kakšna neumna navodila sem dobila. Tako da gre mala na ponovna testiranja in potem vidimo kako naprej. Miapia - baje da škodi suh zrak in debela plast oblačil, da bo spomladi bolje.
|
|
|
|
RE: Ponovno testiranje ali ne? 24.11.2009 8:12:09
|
|
|
|
ledenaa
|
luza kje si pa bila,če smem vprašati nas so naročevali na 4 -6 mesecev. Če imate alergije ti priporočam bioenergetika,tako smo se mi rešili alergije na jajca in LI
|
|
|
|
RE: Ponovno testiranje ali ne? 24.11.2009 9:17:21
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: luza Miapia - baje da škodi suh zrak in debela plast oblačil, da bo spomladi bolje. Sama imam AD in menda vem, kaj bolj škodi. Nasploh je vlaga v zraku večji problem, skupaj s toploto pa še bolj. Za vse stvari, ne samo za AD. Poleti je fantazija samo če imaš luskavico.
|
| Stran: [1] |
Koliko otrok?Jaka RRZa koliko otrok bi se odločila v idealnih razmerah?1 (
2%)
2 (
22%)
3 (
55%)
4 (
11%)
5 ali več (
10%)
Število vseh glasov: 492Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!