|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponoci joka. Menda ga bolijo noge?!?
18.5.2007 22:38:48   
Seven*
A je to mozno? Meni mama sicer razlaga, da lahko otroke bolijo noge od rasti, ampak takole jokat.. Sploh ga ne moremo potolazit. To se zgodi cca 1-2x na teden.

Ne vem no.. user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponoci joka. Menda ga bolijo noge?!?
18.5.2007 22:45:17   
Anonimen
Ja, Tibor je tudi že jokal, da ga bolijo noge. Čeprav po moje sta to dve bolečini. Mogoče združeni. Ena je tista ta resnična, ko menda res bolijo noge, ko rastejo, ena je pridružena skozi sanje o tem, ki jih ta bolečina poraja. In potem je, ko bi prilili olje na ogenj. Mi, ko se zbudimo, pač vemo, zakaj gre pri takih stvareh, Če se ti sanja nekaj, recimo da tečeš in tečeš lulat, ker te tako blazno tišči, pa nikjer WC-ja. Ko ga že vidiš za vogalom, pa pritečeš tja in ga ni, ali kaj podobnega. Mi vemo, da se nam to sanja zato, ker nas dejansko lulat tišči. Otroku je pa ob tem, ko o tej dejanski bočečini zraven še sanja o njej, še huje. Po moje je to.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2007 22:47:19   
mamči
Pri nas je podobno, občasno ponoči, bolj pogosto pa čez dan ob obremenitvah.

Baje, da so to bolečine rasti. Sama nisem imela ravno dobrega občutka ob taki razlagi. Sploh ponoči se mi zdi, kot da ga primejo krči, sploh v mečih in takrat najbolj pomaga, da mu nogice premasiram.

Mu pa dokaj redno dajem kalcij + vit. D, občasno tud malo magnezija in moram rečt, da se je stanje občutno izboljšalo. Se pa spomnim, da so me kot otoka ponoči strahotno bolela kolena in mi jih je mama pogosto masirala - in takrat so tud rekli, da je to "bolečina rasti".

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2007 22:57:14   
poška
jaz sem imela kot otrok prav čudne izkušnje. starosti se točno ne spomnem, ampak je bilo pred OŠ. nekako so sanje postale resničnost - ko sem gledala kakšno stvar (npr. svojo roko) se mi je zdela zelooo oddaljena ali zelooo blizu, ko sem se v spanju zbudila. dvomim tudi, da so starši razumeli kaj sem jim pripovedovala, seveda v joku. bilo je res grozljivo. zakaj in kako se mi je to dogajalo, sploh ne vem. s starostjo se je to končalo, samo enkrat se spomnim, da sem dobila enak občutek še po 20. letu, ampak takrat sem bila bolj presenečena, kot da sem spet otrok, nekako prijetno je bilo podoživeti. jaz nekako to povezujem z osamljenostjo in potrebo po ljubezni in delovanjem možganov. POmirila sem se, ko sem se čisto zbudila, občutek oddaljenosti je prešel, seveda pa sem hitro smuknila k staršem v posteljo

mogoče je to res to, kar pravi splišni, nekaj med resničnostjo in realnostjo

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2007 23:05:39   
Peli
kaj pa če ma krče?
Od kolegice fant jih je ful imu, sploh če se je zlo jagov. Sicer so kasnej ugotovil da ima pomankanje K.

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2007 0:01:37   
frutka_
Mojega bolijo zobki ko sedi v avtosedežuuser posted image .

Malo heca...hja, možno je.  Poznam primere, ko jih bolijo noge zaradi kolkov. Pri fantkih je to pogosto. Morda omeni na sistematskem. So vaju že klicali? Mi ga imamo v petek.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2007 14:13:18   
dory
tud moj neki jamra zadnje noci,da ga neki noge bolijo...pa mu zmer recem da mal pa morjo,k tolk hodi in potem takoj zaspi nazaj :)..sam nas res prehodi ful..zadnjic recmo 6km in vec , jst sem skor oblezala on pa veselo skakal daljeuser posted image user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2007 14:25:40   
Maxica
Jaz se spomnim, ko sem bila majhna, da so me ful ful bolele noge. Stara mama mi jih mazala z arniko. Ne vem, če je kaj pomagalo, ampak mi je tako fino dišalo.user posted image  Baje je to res od rasti.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2007 15:03:02   
Anonimen
JA je glih kolega rekel, da malega noge ponoči bolijo od rasti  in da mu jij mora včasih eno uro ponoči masirati. S čim ne vem. Je pa star 5 let

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 19.5.2007 15:05:04 >

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2007 22:53:51   
urskakr
tudi jaz ko sem bila otrok, so me vsako vecer bolele noge. Menda od rasti, je rekel zdravnik. Se spomnim, da sem vedno cutila nekaksen pritisk v nogah in ni mi odgovarjalo, ce sem bila pokrita niti odkrita, ce sem jih mela dvignjene ali.... saj mine je pa hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2007 19:31:57   
sasa78
Tudi mi smo imeli take probleme. Pa ne samo ponoči - tudi na sprehodu. Pa sem v začetko mislna da to dela iz ljubosumja - na malega ker se je on vozil v vozičku on pa ne - pa ni blo. Kar ustavil se je in ni več mogel hoditi. Tako da sem ga ponavadi nesla za vratom.  Zdravniki niso našli nič in kaj smo nareditli. Šli smo k bioenergetiku. Pa smo 14 dni dajali tople savske kamnčke na trebušček in mehur in od takrat imamo mir. Baje so ledvice in mehur povezane z nogicam in tako otroci reagirajo. Vnetje mehurja - a se na vodi ne pokaže nič user posted image user posted image   To je preizkušeno še na drugih otrocih. Otroka probajte segrevat - dodajat toploto in boste kmalu vidle razliko. Brez zamere. Mi imamo sedaj obred. Pripravi kamenčke - otrok si jih sam želi - oziroma si želi toplote!!!! Potrebuje toploto. A se hodi otrok k vam gret ali morate spati pri njem, da ga objamete in segrevate?  če je odgovor pritrdilen potem je to to. Saj pri nas je bilo

lep dan

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2007 20:08:57   
brina*
Jaz se pa še spomnim te bolečine. Trga te v nogah. Sploh ne veš, kje boli. Nikjer in vsepovsod. Zvečer sploh nisem mogla zaspati, ko se je začelo. Ponoči sem se zbujala v joku, pa sem bila in sem še velik zaspanec.
Najhuje je bilo pa to, da mi nihče ni prav verjel.

Spomnim se, da mi je pomagalo, če sem nogo pritisnila ob stranico postelje, ki je bila hladna. Ko sem našla primeren položaj sem zaspala.

Glede teh oddaljenih predmetov. Sem mislila, da se je dogajalo samo meni. Zgledalo je, da je omara oddaljena najmanj 10 metrov. bila je pa samo 3.
res grozna izkušnja.
Oboje se je dogalalo približno v istem obdobju. Nekje v začetku osnovne šole.

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?