biga
|
pajkica, predvsem se zavedaj, da nista dva otroka enaka. Lahko da je tvoj prvi prespal vso noč pri 10. mesecih, drugi pač tega ne zmore. Mi imamo podobne težave oz. nespanje, pa bo moja hči 9.9. stara leto in pol. Pred par meseci smo že dobro spali, se je zbudila enkrat ali dvakrat na noč, popila malo vode in zaspala takoj nazaj. Zadnje tedne pa se zbuja veliko več, predvsem v joku, se usede in čaka, da ji damo piti vodo. Sama je ne vzame, tudi če ji jo damo v posteljico. Včasih ko zajoka, samo rečeva "ati tukaj" ali "mami tukaj", "spimo", pa zaleže. Zadnje dni pa še to ne. Ta noč je bila spet katastrofalna. Poleg joka na vsakih nekaj ur je začela še klicati naglas "ata" in se pogovarjat. Zjutraj, ko s sinom odideva v vrtec, bi pa spala in potegne do osmih ali dlje. Ne vem, kako bo od ponedeljka naprej funkcionirala, ko gre v vrtec, pa bo vstajala ob šestih. Jaz se tolažim, da bo minilo. Kaj pa naj? Pri meni tudi sin ni dolgo prespal noči, zdaj pa nekje od 2,5 leta spi lepo. Zadnje leto le izjemoma kdaj ponoči pokliče, če ga recimo zebe, ali je bolan. Po moje mali otročki ponoči premlevajo dogodke dneva, ali kaj sanjajo (zato si predstavljam, da tako zajoka), ali pa so krivi zobki. Pri nas sem skoraj prepričana, da je tudi slednje, ker ji rastejo štirice in je takrat vselej sitna tudi podnevi. Morda poskušaš ukiniti pitje ponoči, če bo kaj pomagalo. Jaz ne bom, ker imamo tako suh zrak v stanovanju, da verjamem, da je otrok žejen, zato ji dam vodo. Srečno.
|