srki
|
Te zgodbe z vnetij ušes so mi poznane. Tudi naš Aljaž je imel neprestana vnetja. Začelo se je z 11 meseci, končalo pa se je po 7 mesecih, vsaj upam, da ne bo več problemov. Mi smo bili tudi skozi na antibiotikih, ne vem koliko vrst smo jih zamenjali. Na srečo jih je sprejemal dobro, brez reakcij, samo mi je šlo že pošteno vse na jetra, tako majhen, pa toliko zdravil! Naš zdravnik ni ukrepal, dokler nisem šla do ene druge zdravnice, ki mi je takoj dala napotnico za ORL, tam so ugotovili, da ima povečano žrelnico. Po pričevanjih drugih, naj bi se stanje po operaciji umirilo, vendar pri vseh ni tako. No, mi smo prvi datum, 1.2.2006 preskočili, ker je bil mali bolan, drugi datum smo imeli pa ta ponedeljek, vendar ga spet niso sprejeli, ker je imel drisko. Tako da imamo zdaj še tretji datum, 6. junij, upam, da bo takrat vse OK in da že to opravimo. Mogoče je pa še boljše tako, da skozi prestavljamo, saj se mu od decembra lani vnetje ni ponovilo, vendar pravijo zdravniki, da se še vedno to lahko ponavlja in da je potrebna odstranitev. Ali je tvoj zdravnik tebi to v zvezi z žrelnico kaj omenil? Mnenja zdravnikov se zelo delijo. Jaz bi rajši videla, da operacije ne damo skozi, samo kaj, ko človek nikdar ne ve in se mu bo spet pričelo ponavljat.... Za tisto rastlino pa še nisem slišala oz. mogoče je to "ušesnik", tako rečemo pri nas. To so eni zeleni, mesnati listi, iz katerih izstisneš sok, ga malo pogreješ in daš otroku v uho. Mi ga nismo kaj dosti prakticirali, ni palilo. Upam, da se bo pri vas to uredilo in da ne bo kakšnih posledic. Srečno!
|