dskubin
|
Joj, najbrž te ne bom potolažila, jaz sem vsake tolko krvavela iz bradavic do ene 6 mesecev. So me tako bolele, da sem lahko dojila samo ene 4 do 5x na dan, ostalo sem si načrpala. Sem pa to delala zelo počasi (tudi 1 uro), ker mi je kri če ne vn špricala tudi med črpanjem. Pomagal mi je Lanolin (ni ga treba spirat, medtem, ko moraš Bepanthen pred vsakim dojenjem oporat - to pa ni dobro, ker že sama razmočiš bradavice, da so pol še bolj občutljive)), pa tudi dojk ni priporočljivo prevečkrat prat in brisat, še posebej, če imaš take težave. Sej ne vem, al so moje res takoooooooooo občutljive al je naš mali tko neumno al premočno sesal. Seveda sem imela tudi nastavke, brez teh sploh ne bi blo nič, pa mu je tudi skozi te uspelo kri zvlečt vn Patronažna je rekla, da kaj tazga še nikol ni vidla (stalno sem bla krvava, grintava,..). No, pa sem potrpela in dojila 9 mesecev (jaz bi še kakšnega več, ker se mi je stanje glih umirilo - seveda, ker ni bilo več potrebno dojenje na 2 uri mapak smo že vse začeli jest, ampak se je mali odločil, da ne bi več). Patronažna je rekla, da ni nič narobe, če pride malo krvi v mleko vsake tolko. Ampak če se to redno dogaja in zelo krvavijo dojke, pa je bolje izčrpat, saj dojenček nima nič od tega, če popito zbruha. Nevarno pa menda drugače ni.
|