Anonimen
|
Danes sem dobila odgovor odvetnika dr. Petra Čeferina osebno, da on v svoji odvetniški družbi pokriva kazensko pravo, da pa ima zaposlenih 17 strokovnjakov za različna pravna področja in da torej ne bi bilo pošteno do njegovih zaposlenih, da jim on "krade" stranke, pri katerih so možni visoki zaslužki. Moja tožba proti Republiki Sloveniji ne spada pod kazensko pravo, ampak gre za (v osnovi) neke vrste tožbo za protiustavnost zakonov (in s tem posledice), glede na to pa mi lahko ponudi odvetnika, ki je zaposlen in se s tem ukvarja. 99%-no sem se odločila za Odvetniško družbo Čeferin, kar pomeni, da moram še letos priti k njim na prvi razgovor, kamor moram s sabo prinesti vse, kar je povezano z mojim primerom. Ker pa Čeferin ni poceni, je pametno, da čimveč naredim sama (in da torej čim manj naredi odvetnik), da bo tožba (ki zna biti dolgotrajna) čim cenejša. Zato vas enkrat za spremembo jaz prosim za pomoč. Večinoma punce tukaj na RR poznate moj primer: gre se za tožbo zaradi očetovstva (tiste, ki morda ne veste, pa bi mi pomagale - prosim, poiščite zadevo z iskalnikom, ker je res preveč, da bi pisala še enkrat). Prosim vas v bistvu za vse možne ideje, za kaj vse bi se dalo tožiti državo. Ne samo za protiustavnost zakona. Pomislite na vse možne posledice zame, za mojega dragega in za mojega otroka, ki bi se lahko zgodile zaradi napačnega zakona, in mi jih napišite. Kar se mene tiče, uporabite vso možno domišljijo za vse najslabše možne situacije, ki bi bile lahko posledica. In mi jih napišite. V kolikor dobim odškodninsko tožbo, obljubim nagrado vsem tistim, ki mi boste dale kakršenkoli uporaben nasvet, za kaj vse se da tožiti. Hvala. P.S./ Pa, prosim, kar tukaj, na javni RR - nikoli se ne ve, kdaj se bo našla še katera v podobni situaciji (če je pa še katera z enakim problemom, naj se mi pa javi na privat, zaradi možnosti skupinske tožbe).
|