|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč otrok grize :(
5.6.2009 12:29:28   
Skye
Pozdravljene.

Prosila bi vas za pomoč, vas že bolj izkušene mamice...predvsem tiste, ki ste se srečale z podobnim problemom, kot zdaj jaz.
Namreč slab teden dni opažam, da je naša Lia začela gristi svojo sestrico in to do te mere, da jo je danes ugriznila v uho do krvi..si morate misliti, da sem bila kar šokirana. user posted image

Zdaj se pa sprašujem, kako pravilno...predvsem pa učinkovito odreagirati, da bo nehala s temuser posted image
Dosti sem brala o problemu grizenja v vrtcih in res ne bi bila rada ena od tistih mamic, ki ima doma "grizečo fračo".

Za pametne nasvete se vam že vnaprej zahvaljujemuser posted image

Lp
Skye

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč otrok grize :(
5.6.2009 14:40:12   
analucija
moj starejši sin me je enkrat ugriznil kar pecej. star je bil okrog 10m. sem ga ugriznila nazaj in me ni niloli več ugriznil.

res je grozno če to otrok dela sploh pa v vrtcu, pol pa znajo samo kritizirat pomagat pa ne., te vzojiteljice".
ponavadi so to krivi zobki, vidim tudi pri tamlajšemu ga tudi nekaj daje. tako če mebo ugriznil bo dobil vrnjeno.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.6.2009 14:55:27   
n.nati
Mene je moj mali tudi zadnje čase kr non stop grizo, zdaj sem ga pa začela nazaj in je mir.

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.6.2009 14:56:37   
mateyka
a osem kristalčkov pomeni, da je stara osem mesecev?

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2009 15:03:14   
angel_rebelde

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Saj piše kdaj sta rojeni, in če izračunaš, imata več od 8 mesecev, tak da so po mojem to zobki...

Moj včasih tudi ugrizne, predvsem ko se igrava, in se ne zaveda. Nič, rečem mu da to ni lepo, da to boli.

< Sporočilo je popravil angel_rebelde -- 5.6.2009 15:04:01 >

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.6.2009 17:19:09   
Skye

kristalčki so zobki pri nas user posted image

Saj jaz sem že tudi pomislila na to možnost, da bi jo ugriznila...ko bi jo dobila na mestu zločina (v tistem momentu, ko ugrizne sestrico). Samo na žalost ju ne morem imeti na očeh non stop in ponavadi se to zgodi v sekundi, ko je ne vidimuser posted image

Da bi jo pa posedla pred sebe in ji razložila, da se to ne počne pa mislim, da je še premala in dvomim da bi me dojelauser posted image

No je že imela fazo, ko se tepla sestrico...le to smo uspešno prebrodili....sem jo vsakič ko sem jo dobila pri dejanju po roki štrcnila in rekla jasno NE...in je nehala.

Upam, da bo ta faza tudi čim prej mimo.user posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2009 14:32:36   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Saj piše kdaj sta rojeni, in če izračunaš, imata več od 8 mesecev, tak da so po mojem to zobki...

Moj včasih tudi ugrizne, predvsem ko se igrava, in se ne zaveda. Nič, rečem mu da to ni lepo, da to boli.

pismu, čisto sem spregledala datum rojstva - prvo sem opazila tiste kristalčke in potem nisem brala kaj je zgoraj user posted image huda terminologija za zobe, kristalno jasna, ni kaj user posted image

se mi pa zdi (kot omenja že Skye), da je težje dopovedat da ne sme pri več otrocih (dvojčkih, siblings.. ipd) kot pri edincu. mene je namreč enkrat ugriznila in sem tok ven padla od bolečine (nisem gledala kaj dela dokler me ni že zagrabila), čist spontano zavpila in skočila, da se je še ona ustrašila in sploh ni več probala od takrat. zdaj, ker nima (še) bratcev ali sestric, je ugriznila mene. zelo verjetno pa bi enega od njih, če bi jih mela.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2009 22:47:04   
marelicaa
Našo punco, če grize dam v stajco ali pa ko vidim, da me želi ugriznit, jo primem in odstranim: jo nesem v dnevno sobo na tla ležat, za toliko časa, da ihta mine, in grem stran ali pa jo ignoriram. Je že veliko bolje.
Ne vem če bo pomagalo, če jo ti ugrizneš nazaj. Jaz mislim da ne.

< Sporočilo je popravil marelicaa -- 6.6.2009 22:48:50 >

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2009 18:03:55   
sabyina
jaz mislim,da se najbolj prav dela marelicaa,ko svojo puncko da na stran,ko hoce gristi.Jaz osebno sem tudi avtomatsko svojemu soncku vrnila ugriz...res da me ni vec ugriznil  je pa grizel v vrtcu...se pravi mene se je bal,ostale je pa veselo grizljal.Otrok pa grize po vsej verjetnosti,ker nekaj rabi,nekaj hoce...mogoce pozornost,mogoce je lacen al pa mu zobje rastejouser posted image .Zato mislim da je napaka ugrizniti nazaj...poves mu da to ne sme delat in ga das v stajico ali pa v drugo sobo kulirat....pol bo pa ze dojel da dela nekaj narobe.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2009 20:33:56   
sanja nk.
dokler ne bo dobila dveh ostrih  sekalcev in predvsem gledala proti vratu, ne vidim problema.

(odgovor članu sabyina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.6.2009 21:36:26   
Skye
hvala za nasvete user posted image

Sem pogruntala kdaj hoče ugrizniti...takrat ko ji sestrica vzame kakšno igračo in takrat ko ji je enostavno dolgčas user posted image
No sem se odločila, da problema ne bom reševala z ugrizom nazaj...saj navsezadnje ne grize mene, ampak ko jo dobim pri dejanju oz. poizkusu jo dvignem odnesem na drug konec sobe....posedem pred sebe in ji jasno in glasno rečem NE. Bomo videli ali bo kaj koristilo user posted image
Ta problem bi res rada rešila preden gresta v vrtec.

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.6.2009 21:38:11   
Skye
IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

dokler ne bo dobila dveh ostrih  sekalcev in predvsem gledala proti vratu, ne vidim problema.

še to mi treba ja...malega vampirja user posted image

ugrizne fajn že brez ostrih sekalcev..verjemi.

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2009 12:16:46   
zinkazi
Otrok se najprej zave svojih ust. V tej starosti z usti rešuje kadar se brani, kadar je jezen ali karkoli po njegovem ni v redu. Otroku moramo povedati, da to ni pravilno ravnanje. Tega se najbolj zave, kadar ga odmaknemo. Ker na ta način ne dobi pozornosti spoznava, da to ni prava pot. Ne pustite je pa dolgo odmaknjene, morda za minuto. Odločno ji tudi povejte naj tega ne dela. Čez čas ji pokažite kako se imate radi, kako se božate. Dobro je, da ugotovite zakaj grize. Če grize, ker želi igračko, ki jo ima sestrica, jo učite, da ne more dobiti tisto, kar ima nekdo drug, ponudite ji drugo. Kadar nekaj želi, jo učite, da naj prosi za igračko, starejši pa recite, naj ji posodi tisto kar si mlajša želi. Potrebno je najti in rešiti vzrok za ugriz.

< Sporočilo je popravil zinkazi -- 14.6.2009 12:23:51 >

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2009 14:13:39   
žetev
ugrizti nazaj ...zame to ni pravilno ravnanje..grizti ni prav in ni prav, da grizemo tudi starši...starši so vzorniki...kazen je bila in bo vzgojna...

kar seješ to žanješ

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.