Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 10:36:21
|
|
|
|
total
|
Najprej čestitke za nosečnost . Čist nič se preveč ne obremenjuj stem,delaj vse normalno kot prej,sam ne pretitavaj z kašnimi težkimi stvarmi,jej normalno,pij veliko,gibljaj se normalno in uživaj. Mogoče se boš srečala z slabostjo,bruhanjem,slabim počutjem,ampak to vse mine tam nekje po 3 mesecu.Sej ti bo G. dal vse potrebne informacije o tem.Srečno nosečnost
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 10:48:19
|
|
|
|
ikajug
|
Najprej čestitke !! Ne skrbi, nosečnost ni bolezen, ampak stanje v katerem moraš uživati vsak trenutek!Lahko da ti bo slabo, ampak poskusi jesti večkat na dan v malih količinah, in bo minilo.Še hitreje pa mine, če sploh ne misliš na to!Bodi čim bolj sproščena in se veseli , ki ti bo življenje obrnil na glavo. Aja, pa jej veliko zelenjave in sadja ter jedi, ki vsebujejo železo (rdeča pesa, suhe slive...)! Uživaj maksimalno!
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 11:42:03
|
|
|
|
Teja N
|
Pa v lekarno pojdi poTifol tabletke, se dobijo brez recepta, vsebujejo folno kislino, ki pomaga proti nepravilnostimv razvoju. Ješ jih lahko prve tri mesece ali pa celo nosečnost, če želiš.
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 11:44:29
|
|
|
|
Teja N
|
Pa v lekarno pojdi po Tifol tabletke (folna kislina) in jih jemnji prve tri mesece, če želiš, pa lahko tudi celo nosečnost. Poskrbijo, da se pri zarodku lepo zapre hrbtenična zev .
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 12:12:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Cestitke za nosecnost! Se strinjam z napisanim. Tifol tabletke (folna kislina) je edina taka stvar, ki je ne pocnes obicajno. Sicer se pa sprosti, malo pazi, da ne dvigujes tezkih stvari, malo pazi na prehrano, upaj, da bos ena tistih nosecnic, ki jim ne bo slabo... in zacni prebirati nosecniski forum. Videla bos, da je vecina stvari, ki te bo doletela, povsem normalna za nosecnost (slabost, krvavitve iz nosu, krci v nogah,...) Pa naj te ne bo strah se vprasati, ce ti kaj ne bo jasno!
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 13:03:25
|
|
|
|
mtina
|
Tifol si kupi, kot so že povedale. drugače daj pa normalno živet naprej - svoje telo poslušaj ... ti bo samo povedalo kaj želi. Če ti le ne bo slabo .. . UŽIVAJ, to je moj nasvet. Lp
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 13:38:07
|
|
|
|
blue sky
|
Jaz ti lahko samo še čestitam , saj so že vse opisale druge punce. Želim ti lepo in brezskrbno !
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 13:58:25
|
|
|
|
Pinkyca
|
Hvala za odgovore, ste me pomirile. Paniko zganjam brez veze, saj to mi je jasno. Tifolček me spremlja že od septembra in trenutno se počutim fantastično!!! hihihi .... to mi je še vse tako novo ... Kaj je pa s pitjem kave in pravih čajev ali čajev iz vrečk?
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 15:31:01
|
|
|
|
Pupa*
|
Pinkyca, tole je en link... http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1020428 Jaz vsak dan zjutraj spijem najprej belo kavico (tko kot sem jo vedno), čez nekaj časa pa še en čajček... to je v službi... mi zaenkrat še zelo paše...
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 22.11.2006 16:22:31
|
|
|
|
draja
|
Čestitke Mogoče še edino tole: izogibaj se potepuškim mačkam in predvsem mačjim iztrebkom, pa surovemu oz. termično neobdelanemu mesu in surovim jajcem (zaradi toksoplazmoze). Sicer pa čim bolj uživaj in držim pesti, da se izogneš slabostim, ki so mene doletele (če pa te slučajno doletijo pa ne skrbi, ker definitivno minejo - jaz namreč nisem verjela, da mi bo sploh kdaj nehalo biti slabo, pa mi je v 14. tednu kot odrezano prenehalo). Aja, pa zdravil tudi ne jemlji brez predhodnega posvetovanja z zdravnikom, razen Lekadola. Durgih omejitev pa praktično ni.
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 10:27:40
|
|
|
|
Pinkyca
|
Pupa hvala, sem spila jutranjo kavico brez slabe vesti!
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 10:55:21
|
|
|
|
LuLu
|
Ojla Pinkyca! Čestitke prvo Jaz že celo nosečnost malo pošpegam na ta link, tako lepo po tednih je napisano za vsako tromesečje kaj se dogaja s tabo in z bebico. http://www.bambino.si/?d=clanek&id=62 Prava kava in čaj v meji normale, dve mali dozi na dan... tak so meni povedali, čaj iz vrečke pa koliko hočem, če pa je nesladkan, pa toliko boljše. Če se ti le ne zagabi kaj O toksoplazmozi si malo preberi, pa ne paničarit, no saj jaz sem tudi na začetku. Če imaš muce doma, to povej g. in greš na test, če je neg. pa v 6 mesecu še enkrat. Hoja je najboljša telovadba za Vprašanj boš verjetno imela še ogromno, malo prebrskaj po forumu in boš vse odgovore našla. Ti pa, če le ni potrebno, priporočam, da ne bereš tem o spontanih splavih, raznih boleznih pri plodu,... sem zasledila, da nas je to dosti delalo na začetku in smo brezveze skrbele in imele neprespane noči. Boš pa itak celo nosečnost razmišljala o zdravju otroka. Čim manj stresa. To pa res škodi bebici. Pa lepo nosečnost naprej, pa pripravi dragega, da bodo tu pa tam mogoče hormoni po svoje delali LP
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 10:59:26
|
|
|
|
Katrin
|
Naj ti najprej čestitam in želim čimlepšo nosečnost! Punce so to že veliko napisale, jaz pa dodajam: čim manj komliciraj, misli pozitivno in vse bo v najlepšem redu! Srečno! lp, katrin
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 11:03:35
|
|
|
|
Jelenche
|
jaz se tudi pridružujem čestitkam samo sprosti se lepo nosečnost in čim manj slabosti ti želim
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 16:55:56
|
|
|
|
smotka lonib
|
Pinkyca! Tudi jaz ti čestitam . Želim ti lepo nosečnost in nobene slabosti. Lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki 23.11.2006 17:19:41
|
|
|
|
frufru
|
novopečena nosečka. Želim ti čim lepšo nosečnost. Jaz sem bila prve tri mesece ene velik zaspane z nizkim pritiskom, potem je bilo pa vse OK do 8 meseca, ko se je pojavila zgaga in krčne žile (te mamo v familiji). Drugače ti pa priporočam revijo Nosečnica. Meni je prišla zelo prav, jo še zdaj prelistam. Če je ne najdeš pa sporoči po ZP in ti jo lahko odstopim, ker naše dete pride decembra, to je pa čez en teden. Čas pa res hitro beži Aja še to, meni je bolj odgovarjal Centramed mami, ki ima folno kislino in vse vitamine prilagojene potrebam nosečnice.
< Sporočilo je popravil frufru -- 23.11.2006 17:22:31 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?