KIKI****
|
Nečakinja je študentka v Mb, kjer je preko svojega fanta spoznala tega fanta Mateja Lednika iz Celja, ki je bil v času spoznanstva še kako zelo zdrav. Imel je hudo prometno nesrečo, v kateri je postal paraplegik. V kolikor bo kdorkoli karkoli doniral se mu zahvaljujem tudi jaz. Vse podatke imate spodaj. Matej Lednik Začret 60/a 3202 Ljubečna Gsm: 031/336-526 E-mail: matej.lednik@gmail.com Celje, 2.3.2008 Zadeva: PROŠNJA ZA DONACIJO Spoštovani! Moje ime je Matej, star sem 23 let in redni študent na Fakulteti za strojništvo v Mariboru. 25. avgusta 2007 sem se v prometni nesreči hudo poškodoval. Postal sem paraplegik. Poleg precej drugačnega pogleda na življenje, ki v trenutku lahko doleti vsakogar, počasi spoznavam tudi neskončne ovire, ki spremljajo življenje na vozičku. Vsak dan jih je na mojem seznamu več in za čim večjo samostojnost potrebujem pripomočke, ki pa so izredno dragi in si jih kot študent, čeprav s pomočjo staršev, težko privoščim. Prosim Vas, da mi pomagate premostiti nekaj ovir oz. pomagate pri odpravljanju le teh. Finančno pomoč potrebujem za nakup: - ročnega invalidskega vozička (preko 2000EUR), ki mi omogoča osnovno gibanje - prilagodljiva postelja (cca. 1400 EUR), omogoča samostojno oblačenje - deska za presedanje (cca. 30 EUR), olajša presedanje iz postelje na voziček ali v avto - blazina proti preležaninami- roho (cca. 400 EUR), pri daljšem sedenju na vozičku se lahko pojavijo rane - ureditev stanovanjskih razmer (dostopnost, klančina, kopalnica, prostori, dvigalo) - predelava avtomobila ter ostalih stroškov, ki me počasi dohitevajo. Pred nesrečo sem bil vedno športno aktiven (učitelj smučanja, jadralni pilot, ju-jitsu… ) in je tudi sedaj izredno pomembno ohranjati psihično in fizično aktivnost. Zato si želim v prihodnosti kupiti prilagojeno kolo, katerega namesto z nogami poganjam z rokami – handbike in prilagojeno opremo za smučanje – monoski. Vendar so to za enkrat samo še želje, saj vse te stvari stanejo več tisoč evrov (handbike – cca. 3000 EUR in monoski – cca. 4000 EUR). Vsaka, pa čeprav majhna donacija, mi pomeni velik optimizem za prihodnost. V primeru, da bi mi bili pripravljeni pomagati, lahko sredstva nakažete na račun Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske z dopisom »za Mateja Lednika«. Tako bodo sredstva namenjena meni in vsak dodaten evro mi bo olajšal težave. Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje DŠ: 47250488 MŠ: 5189411 TRR: 06000-0042940647 Telefon: 03/54-11-993, 041/495-521 E-mail: dce.paraplegik@guest.arnes.si, www.drustvo-para-ce.si Lepo se Vam zahvaljujem in Vas pozdravljam Matej Lednik
|