|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč - vodene koze
3.6.2007 14:04:11   
sky
Prosim, da mi pomagate malo razjasniti zadeve, ker sem vsa prestrašena.
Danes sem izvedela, da ima nečakinja vodene koze oz. norice. Od zjutraj ima tudi vročino, tako da so se ji najbrž razvile danes ali včeraj (čeprav sem svakinjo že v četrtek opozorila, da ima na enem stegnu čudne pikice, pa se nisva spuščali v podrobnosti).
Moja hčerka je na morju, nazadnje sta bili v stiku v sredo popoldan in ker se nečakinja dosti slini in smrka, me kar skrbi, da se bo stvar razvila tudi pri nas. Kakšne so možnosti in na kaj moram biti pozorna? Ali ljudje, ki so jih že preboleli, lahko prenašajo bolezen. Sem že danes poslušala, kako jo bo v četrtek in petek pazila tašča, ki pa naj bi potem v ponedeljek prevzela našo (ker pride z morja). Drugi četrtek (14. junija) pa naj bi šle obedve skupaj na morje.
Vem, da sem "naložila", ampak me resnično skrbi, ker sem laik na tem področju, otrokovo zdravje pa mi je na prvem mestu. Nasveti dobrodošli in hvala!
LP, saša

BK.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč - vodene koze
3.6.2007 14:08:41   
Anonimen
A to potem pride z morja naslednji ponedeljek? Jutri teden? Hm, nekako se mi zdi, da bo prišla prej.

Sicer pa norice niso neka huda bolezen, sploh pri otrocih je ponavadi v milejši oblike. Redko se zgodi, da se morda pike zagnojijo, ampak pri res veliiiiki večini se ne. Edino na soncu pa seveda otrok ne sme biti, že zaradi vroine. Ni pa to res nič hudega, ni noč za skrbet. Razen morje možno, da bo imela nekoliko krajše. Enkrat je treba dati to skozi in veliko bolje je, če jih tvoja hčerka preboli zdaj kot pa takrat, ko bo odrasla. Takrat pa zna biti resnično hudo.

(odgovor članu sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.6.2007 14:29:05   
Tiki
Kot pravi Splišni je vodene koze bolje prej preboleti kot kasneje, izogniti se jih je pa res težko. Prenašajo se že 5 dni pred vidnim pojavom bolezni... Pri nas se je mož pred tremi leti nalezel od tamale in je bil 3 tedne na bolniški čist bogi, pa še sedaj se mu brazgotinice poznajo. Zdaj jih čakamo pri pobalinčku ker jih je imela ena punčka v vrtcu. Inkubacijska doba je 3 tedne.
Če ste se nalezli vam želim čim milejšo obliko in naj hitro mine.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2007 14:33:04   
cmokec
Tudi pri nas imamo norice. Za Saro je 3 dan, tamala pa veselo lazi naokoli. Prej, kot jih bomo preboleli, prej bo to zanami. Otroka ne moraš izolirati, zato se raje prepusti. Prej kot otrok preboli, milejša oblika naj bi bila. Pri Sari smo prvi in drugi dan zaradi srbenja vzeli po 1 žličko Claritina, danes ga pa še ni vzela, ker nič ne pojamra, da bi kaj srbelo.

Je zoprna bolezen, na srečo le enkrat v življenju.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.6.2007 14:34:34   
cmokec
Še to: neglede na to, koliko se otrok slini in kiha: nalezeš se lahko samo z dihanjem istega zraka, ker je bolezen zelo nalezljiva. Izbruhne lahko tud šele 10 dni od stika s obolelim otrokom.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2007 14:35:09   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

. Enkrat je treba dati to skozi in veliko bolje je, če jih tvoja hčerka preboli zdaj kot pa takrat, ko bo odrasla. Takrat pa zna biti resnično hudo.

Se strinjam. Moj otrok ni mel nobene user posted image  otroške bolezni. Nič. Samo prehladi. Pa je hodil v vrtec in vse. In mi gre prav na živce, ker res bi rada, da preboli te bolezni zdaj, ko je še otrok. Ker videla sem, kaj delajo npr. vodene koze odraslemu. Katastrofa. Kolegica je imela vodene koze, pa dva tedna ni mogla iz postelje. Prava muka. In potem je še tri tedne hodila okrog kot živ mrlič. Otrok pa hitro preboli in predvsem v dositi lažji obliki.

Pri tebi je edini šit to, da je nevarost te bolezni glih v času dopustov. Ta pa ni glih fajna.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2007 15:32:32   
sky
Hvala vsem za odgovore. Torej gremo po sistemu, "kar bo pa bo", pa "mati umiri živce".
Jaz sicer ne vem, kdaj sem jih prebolela. Mislim, da še zelo majhna, ampak imam kar nekaj brazgotin (eno celo nad zgornjo ustnico), tako zna biti hudo. Poleg tega je hčerka malo alergična, saj se ji občasno na eni nogi pojavlja srbečica, da o reakciji po cepljenju ne pišem.

BK.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2007 21:46:51   
Jančika_
Pri nas ravno dajemo skoz drugo rundo; tamali je zbolel točno 14 dni za tavečjim. Kaj pa vem, ni ekstra hudo. Ok, ni fajn, pa zgleda grozljivo, ampak smo že kaj hujšega dali skoz.

O poteku in prenašanju smo se pošteno pozanimali, ker je moja prijateljica tik pred rokom, pa da se ne bi okužila njena hčerka in potem okužila novorojenčka. Torej, osebe, ki so norice že prebolele, jih ne prenašajo (razen, če bi se direkt dotaknila mehurčka in potem takoj druge osebe). Prenašajo pa jih tisti, ki so bili cepljeni (samo to so ful redki, se mi zdi; po moje večina ljudi sploh ne ve, da se lahko daš cepiti, samoplačniško seveda).

Inkubacijska doba je 10-23 (ponekod piše 21) dni, v povprečju zbolijo 14.-17. dan po stiku z okuženim. Bolnik je kužen še dva dni pred pojavom izpuščajev in še 5 dni po zadnjem zagonu. Ko ima po telesu kraste in ne več vodenih mehurčkov, ni več kužen. Slike pa zdajle ne morem prilepit, ker shrani.si ne dela.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2007 9:49:53   
NIN@
MOj Bor jih je prebolel lani , ko jih je imela cela ampak res usi v skupini!!! Men se zdi da je šlo kr po abecedi, kej taga pravi vzgojiteljica pa še ne. Jz sm takoj ko sem opazila mehurčke, oz. vodene mozolje šla v lekarno v Avstijo, gor sem kupila kremico, ki nam je kozice pocelila oz posušila v 5 dnehuser posted image .

Pri nas res ni bilo panike, je super prenašal kar nisem prišakvala, ker se ne posti mazat z kremami!!!!!

lp
nin@

Pa kopala sem ga v sodi vsak dan, to je tud bombastično za kožo

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2007 9:58:16   
Anonimen
Jaz sem tudi za to,da prej ko se da otroške bolezni čez,bolje je,Hudo je,ko je otrok bolan,ampak čez to fazo se mora.Moji trije so vsi že koze dali čez,ni rečeno,da jih ne bo tudi tamali,ker je vrtcu.

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2007 19:39:38   
sky
Pa kopala sem ga v sodi vsak dan, to je tud bombastično za kožo

Mogoče bedasto, ampak rajši vprašam, kot da kakšne bedarije delamuser posted image . Kako pa to izgleda? Kupiš kar navadno sodo bikarbono? Koliko pa je daš na koliko vode?
Hvala in LP, Saša

BK.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.6.2007 20:10:51   
katjandraž
Hej, Saša! Če ne bi bila ti, najbrž ne bi tega zdele pisalauser posted image , smo namreč vsi 4 skupaj (končno!).

Andraž je pred 4 tedni dobil norice in je bil v 1 tednu že v krastah, Ana jih je dobila 15 dni kasneje in je tudi že ok, razen na ritki še ni krastic, ker je pač še v pleničkah. Pri nas ni bilo čisto nič grozno, Andraža je 2 dni srbelo, drugače je bil ok, Ana je nekaj dni zvečer dobila Claritine, pa mislim, da je ni nič srbelo. Tko da upam, da vidve tudi prideta tako dobro čez!

Drugače pa kopanja ne priporočajo, ker naj bi bile noričke na suhem, da se hitreje posušijo, vendar pa tuširanje večkrat na dan pomirja kožo. Tako je vsaj pisalo v zgibanki o noricah iz infekcijske klinike. A, ja, pa naša Ana je tudi malo alergična (penicilin), reakcijo na cepljenje je pa fasala tik pred noricami, en dan je imela še pikice od cepljenja, naslednji dan pa že norice, pa je bilo vseeno ok. Tako da nič bat!

Srečno, Katja

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.6.2007 21:11:12   
sky
Ej, hvala za toleuser posted image . Sem malo spremljala na tvojem forumu, kaj se je pri vas dogajalo, ja. Nisem pa niti pomislila, da bomo tudi mi prišli do tega.
Kočno uživajte v družinskem življenju!!!! Ste si že pošteno zaslužiliuser posted image user posted image user posted image .

BK.

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?