Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 10:25:58
|
|
|
|
Paštetka
|
Rabim torej pomoč. Imam problem, ko mi je en zelo pomemben dokument izginl iz računalnika (v glavnem, ne morem ga več najti). Imam pa ta dokument sprintan, torej v tiskani obliki. Zdaj bi pa jaz ta dokument skenirala (ker se mi ga res ne ljubi vsega prepisovati), vendar ne vem, v kaj ga naj shranim, da bi potem lahko ta dokument "normalno urejala - torej dodajala besedilo, popravljala, brisala... A je to sploh možno? Imam na voljo: TIFF, PNG, JEPG, JEPG 2000, GIF, BMP, PDF ok, za PDF vem, da ne moreš nič, JEPG pa je format slike, in se prav tako lahko obrišem pod nosom. Kaj pa so ostali formati, oz. kako funkcionirajo? KAj mi torej še preostane...
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 10.10.2012 10:26:37 >
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 10:40:11
|
|
|
|
Luns
|
Vsi formati ki jih imaš tukaj PDF so slike, tako da si nimaš z njimi kaj pomagat. A ko skeniraš nimaš možnosti da ti prebere kot tekst in potem shraniš v word, OCR poglej če je kje.
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 11:30:30
|
|
|
|
mateyka
|
ja, to kar pravi Luns, obstaja neki kar ti lahko razbere txt in ga skuša textovno obnovit (to kar maš gor naštet so slike in ti definitivno ne pomagajo, razen če greš pretipkavat na roko) - torej OCR ali Optical Character Recognition comes to the rescue. pa en dober OCR software, da nimaš preveč popravljanja (ker se tud kaj zmoti). http://www.makeuseof.com/tag/top-5-free-ocr-software-tools-to-con_vert-your-images-into-text-nb/
< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.10.2012 11:31:33 >
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 12:37:04
|
|
|
|
Paštetka
|
Imam Mac-a. Tako, da bi ptem namesto kot word shanil pod Pages. Vendar nisemopazila te opcije. Ko dam skeniraj mi vrže ven zgoraj naštete opcije
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 12:46:24
|
|
|
|
mateyka
|
afaik boš morala kar inštalirat OCR program, da boš to lahko nardila (glej zgonji link)
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2012 12:51:21
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 10.10.2012 12:56:05
|
|
|
|
Paštetka
|
Ne, na to misijo se bom podala jutri, ker sem źe doma.
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 9:26:15
|
|
|
|
Paštetka
|
tale OCR program stane precej Imam pa PDF Editor, pa si ne znam z njim kaj početi. Po moje bi tukaj tudi moralo iti, samo kako?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.10.2012 9:33:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 11:32:07
|
|
|
|
Paštetka
|
saj Dokumente narejene na računalniku, mi uspe konventirat v tekst. problem so skenirani pdf-ji.
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 11:39:01
|
|
|
|
Luns
|
Nekateri programi za skeniranje imajo že funkcijo OCR, mogoče poglej če se ti kje skriva.
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 12:08:08
|
|
|
|
mateyka
|
a ni ta zastonj? http://solutions.weblite.ca/pdfocrx/ pravi: free community version (tukaj je velikost pdf-ja omejena). maš sicer še enterprise version, samo če razbiješ svoj pdf na manjše kose, lahko vse nardiš s free vezijo. imo anyway.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.10.2012 13:36:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 13:52:48
|
|
|
|
Paštetka
|
Ma naložila sem jih że malo morje. NIČ. NADA. ZERO. Saj lahko kateri pošljem pdf file, če bo tako prijazna in mi pomagala .
|
|
|
|
RE: Pomoč - Kaj je to za enih formatov? 11.10.2012 21:23:10
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
si zrihtala??
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?