silvy
|
Jaz sem bila tudi za vse sama, a sem se spametovala. Zdaj pričakujemo še enega dojenčka (ob 2,5 letniku). Poiskala sem si čistilko za 1x na teden, kosilo sem začela nosit iz službe (šole). Mož itak dela od jutra do sutra, ne vedno. Za gospodinjska opravila ni kaj preveč, se pa ukvarja z otrokom ali ga kam odpelje, ko jaz likam, delam priprave za šolo, sem na službenih sestankih, konferencah. Biti učiteljica in mama hkrati ni enostavno, ker te še doma čaka delo. Sicer pa je letos malo lažje, ker nisem razrednik in imam podaljšano bivanje. Sem pa full hvaležna moji mami, ko popazi na sina (če moža še ni doma) in jaz moram popoldne na govorilne, sestanke ipd. Drugače pa se ob sobotah zvečer tast in tašča pogostokrat javita, če rabimo varstvo in greva midva kam pohajat ali pa se razvajat (savna, bazen, žuranje). Kapo dol vsem štirim. Drugače pa je tamali v vrtcu in ne obremenjujem mojih z vrastvom. Moja mama bi sicer lahko čuvala, a vem, da je ne morem toliko obremenjevat. Kar se pa tiče čiščenja pa mi niti na pamet ne pride, da bi jo vprašala, če mi pride čistit. Glede na leta je še bolj zdelana kot jaz. Vse se da, samo organizirat se je treba. Problem je v tem, da nekateri niti vprašajo ne za pomoč in samo jamrajo.
|