Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 12:43:06
|
|
|
|
ksenjak
|
Mogoče bi naredili test za celiakijo. lp
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 12:54:21
|
|
|
|
janapan
|
ne vem sicer koliko je star in kaj že je...ma jaz bi pred sadjem ukinila kaj drugega, melko, jajca, bela moka.....
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 12:57:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Alergija na mleko
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 12:59:58
|
|
|
|
pikica*
|
Jaz bi tudi rekla, da bi znalo bit povezano z alergijo na mleko. Naš sine je imel podobne težave, kadar je pil mleko ali pa pojedel kakšno skuto ipd. Krči za umret, tekoče blato itd. Hec je bil pa v tem, da npr. po jogurtih teh težav ni imel. Ugotovili smo, da ne prenaša laktoze.
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 13:13:28
|
|
|
|
madela
|
Kot so ti že druge omenile obstaja možnost alergije,tako da prosi zdravnika za napotnico za alergološkega. Do takrat pa poskusi omejit mleko,jajca in morda res tudi sveže sadje. Poskrbi,da bo pa dobil dosti tekočine,amapk če ima mehko blato potem je ima zgleda dovolj. Razen tega pa je možno tudi,da se je kako črevo malo zapletlo,tako da bi bilo fajn tudi,da se mu opravi UZ trebuha. Ne se zadovoljit z diagnozo nepojasnjeni krči,sploh če mali tako trpi ob teh bolečinah.
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 13:17:12
|
|
|
|
pikecpokec
|
Laktozna intoleranca?
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 13:20:58
|
|
|
|
madela
|
Ravnokar gledam v Otroškega zdravnika(knjiga) in za zaporo črevesa so značilne hude bolečine v trebuhu,bruhanje,pri delni zapori pride do olajšanja ,če se blato sprosti,možnia pa je tudi krvavo obarvana želatinasta sluz na blatu in pa vročina,če se začne prepozno zdravit. Upam,da sem ti kaj pomagala,ti pa kar teži zdravniku,da se vse to pojasni.
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 14:20:01
|
|
|
|
KIKI****
|
Sin je dopolnil avgusta 6 let. Pri celiakiji, kolikor sem gledala, so simptomi kar hudi (napet trebušček, vitkost, suha koža,...) Naš je pa kr krepak in zelo vek fant. Mlečnih izdelkov mu zdaj tud ne bom en čas dajala. V kolikor se ponovi vsaj 2x gremo itak nazaj. Je še kaj možnega??
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 14:22:33
|
|
|
|
KIKI****
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Ravnokar gledam v Otroškega zdravnika(knjiga) in za zaporo črevesa so značilne hude bolečine v trebuhu,bruhanje,pri delni zapori pride do olajšanja ,če se blato sprosti,možnia pa je tudi krvavo obarvana želatinasta sluz na blatu in pa vročina,če se začne prepozno zdravit. Upam,da sem ti kaj pomagala,ti pa kar teži zdravniku,da se vse to pojasni. Hec je v tem, da se to ponovi vsake 2-3 dni in to samo 1x. Zdaj čakamo kako se bo razpletlo. So nam pa rekli, da ko ga zagrabi naj gremo takoj z njim k dežurnemu. Tole za zaporo črevesja morem pa še sama mal pogledat. Mi je tud mal sumljivo. Hvala!!!!!
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 14:44:07
|
|
|
|
Janya
|
Pri nas v vasi je bil tudi en fantek, ki je na par dni imel močne krče in pojavilo se je bruhanje. po kar nekaj preiskavah so našli en tujek v sluhovodu ga odstranili in je bilo dobro
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 16:07:17
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: KIKI**** IZVIRNO SPOROČILO: madela Ravnokar gledam v Otroškega zdravnika(knjiga) in za zaporo črevesa so značilne hude bolečine v trebuhu,bruhanje,pri delni zapori pride do olajšanja ,če se blato sprosti,možnia pa je tudi krvavo obarvana želatinasta sluz na blatu in pa vročina,če se začne prepozno zdravit. Upam,da sem ti kaj pomagala,ti pa kar teži zdravniku,da se vse to pojasni. Hec je v tem, da se to ponovi vsake 2-3 dni in to samo 1x. Zdaj čakamo kako se bo razpletlo. So nam pa rekli, da ko ga zagrabi naj gremo takoj z njim k dežurnemu. Tole za zaporo črevesja morem pa še sama mal pogledat. Mi je tud mal sumljivo. Hvala!!!!! Kako pa fant hodi na blato? Vsak dan ali takrat ko se pojavijo bolečine ali en dan kasneje. Ker bolečine nastajajo,ker je blato ujeto v črevesju in ne more normalno naprej. Če pa gre za delno zaporo pa blato gre naprej,vendar ne vsak dan in še takrat se črevesje ne izprazni popolnoma,kot bi se moralo..Lahko je tudi bolj mehko,kot običajno.
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 17:23:29
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikecpokec Laktozna intoleranca? SE STRINJAM. pri nas so se kazale neizmerne bolečine -krči ponoči. Je bil cel zašvican v glavo, ko je spal. Potem je bruhal, nič več na koncu ni jedel, skoz je tarnal, da ga boli trebušček, hujšal je... pri laktozni intoleranci moraš imeti vsaj 3 mesece strogo dieto, da se začne komaj izboljšanje kazati.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.9.2009 17:24:55 >
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 20:11:19
|
|
|
|
KIKI****
|
Madela- naš hodi redno na blato vsak dan brez težav, tko da v tem ne vidim težav. Bom pa to bolj redno in bogosteje kontrolirala, da vidim če je kakorkoli povezano. Paštetka-našega zagrabi tudi samo ponoči, ampak do zdaj v 1 tednu 3x. jamral je za trebušček in krčevito jokal, tud bolj moker je bil ampak 2 uri po tem je bil čist v redu. Je pa zelo malo. Bom ob prvi taki situaciji pediatru omenla še tole, če se slučajno ponovi. Jaz upam, da smo s tem zaključli, ampak kr tko nekak brez vsake diagnoze se mi zdi mal čudno da bi kr minilo, če ni virus. Hvala, ker delite z mano izkušnje in mi svetujete!
|
|
|
|
RE: Pomoč! Nepojasnjeni krči pri otroku??? 29.9.2009 20:21:54
|
|
|
|
madela
|
Kiki,jaz vam želim,da hitro ugotovite kaj je narobe ali pa še bolje,da se vse skupaj pomiri samo od sebe. Če hodi redno na blato,potem verjetno res ni zapora črevesa. Kak UZ bi vam verjetno veliko povedal,če se težave ne prenehajo in pa seveda pregled pri alergologu. Srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?