|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki
22.11.2006 10:19:15   
Pinkyca
Pozdravljene user posted image ,
preselila sem se na vaš forum iz sosednjega, ker sem v ponedeljek izvedela, da sem user posted image  in
ker se po začetnem šoku in veselju o nosečnosti kmalu soočiš, da sploh ne moreš do G na pogovor vas lepo naprošam, da mi sporočite svoje izkušnje prvega tromesečja. Katere znake lahko pričakujem? Ali moram zdaj kaj spremeniti v prehrani, gibanju, ...? Nimam nobenih izkušen, ker je to moja prav nosečnost in ker nosečnost še nisva razglasila (čakava na praznike) ne morem nobene še nič konkretnega vprašat. Hvala za vsak vaš nasvet ali odgovor!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč neizkušeni novopečeni nosečki
22.11.2006 10:36:21   
total
Najprej čestitke za nosečnostuser posted image . Čist nič se preveč ne obremenjuj stem,delaj vse normalno kot prej,sam ne pretitavaj z kašnimi težkimi stvarmi,jej normalno,pij veliko,gibljaj se normalno in uživaj. Mogoče se boš srečala z slabostjo,bruhanjem,slabim počutjem,ampak to vse mine tam nekje po 3 mesecu.Sej ti bo G. dal vse potrebne informacije o tem.Srečno nosečnost

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2006 10:48:19   
ikajug
Najprej čestitkeuser posted image !!
Ne skrbi, nosečnost ni bolezen, ampak stanje v katerem moraš uživati vsak trenutek!Lahko da ti bo slabo, ampak poskusi jesti večkat na dan v malih količinah, in bo minilo.Še hitreje pa mine, če sploh ne misliš na to!Bodi čim bolj sproščena in se veseliuser posted image , ki ti bo življenje obrnil na glavo. Aja, pa jej veliko zelenjave in sadja ter jedi, ki vsebujejo železo (rdeča pesa, suhe slive...)!
Uživaj maksimalno!

Caecus ne iudicet de colore.

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2006 11:42:03   
Teja N
Pa v lekarno pojdi poTifol tabletke, se dobijo brez recepta, vsebujejo folno kislino, ki pomaga proti nepravilnostimv razvoju.
Ješ jih lahko prve tri mesece ali pa celo nosečnost, če želiš.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2006 11:44:29   
Teja N
Pa v lekarno pojdi po Tifol tabletke (folna kislina) in jih jemnji prve tri mesece, če želiš, pa lahko tudi celo nosečnost.
Poskrbijo, da se pri zarodku lepo zapre hrbtenična zev .

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2006 12:12:51   
Anonimen
Cestitke za nosecnost!

Se strinjam z napisanim. Tifol tabletke (folna kislina) je edina taka stvar, ki je ne pocnes obicajno.
Sicer se pa sprosti, malo pazi, da ne dvigujes tezkih stvari, malo pazi na prehrano, upaj, da bos ena tistih nosecnic, ki jim ne bo slabo... in zacni prebirati nosecniski forum. Videla bos, da je vecina stvari, ki te bo doletela, povsem normalna za nosecnost (slabost, krvavitve iz nosu, krci v nogah,...) Pa naj te ne bo strah se vprasati, ce ti kaj ne bo jasno!

(odgovor članu Teja N)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2006 13:03:25   
mtina
user posted image   user posted image    user posted image    user posted image

Tifol si kupi, kot so že povedale. drugače daj pa normalno živet naprej - svoje telo poslušaj ... ti bo samo povedalo kaj želi. Če ti le ne bo slabo .. user posted image .

UŽIVAJ, to je moj nasvet.

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2006 13:38:07   
blue sky
Jaz ti lahko samo še čestitam user posted image user posted image user posted image , saj so že vse opisale druge punce. Želim ti lepo in brezskrbno user posted image !

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2006 13:58:25   
Pinkyca
Hvala za odgovore, ste me pomirile. Paniko zganjam brez veze, saj to mi je jasno. Tifolček me spremlja že od septembra in trenutno se počutim fantastično!!!user posted image  hihihi .... to mi je še vse tako novo ... Kaj je pa s pitjem kave in pravih čajev ali čajev iz vrečk?

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2006 15:31:01   
Pupa*
Pinkyca, tole je en link... http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1020428

Jaz vsak dan zjutraj spijem najprej belo kavico (tko kot sem jo vedno), čez nekaj časa pa še en čajček... to je v službi... mi zaenkrat še zelo paše...

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2006 16:22:31   
draja
Čestitke user posted image user posted image user posted image

Mogoče še edino tole: izogibaj se potepuškim mačkam in predvsem mačjim iztrebkom, pa surovemu oz. termično neobdelanemu mesu in surovim jajcem (zaradi toksoplazmoze). Sicer pa čim bolj uživaj in držim pesti, da se izogneš slabostim, ki so mene doletele (če pa te slučajno doletijo pa ne skrbi, ker definitivno minejo - jaz namreč nisem verjela, da mi bo sploh kdaj nehalo biti slabo, pa mi je v 14. tednu kot odrezano prenehalo).
Aja, pa zdravil tudi ne jemlji brez predhodnega posvetovanja z zdravnikom, razen Lekadola. Durgih omejitev pa praktično ni.

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2006 10:27:40   
Pinkyca
Pupa hvala, sem spila jutranjo kavico brez slabe vesti!user posted image

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2006 10:55:21   
LuLu
Ojla Pinkyca!
Čestitke prvo user posted image
Jaz že celo nosečnost malo pošpegam na ta link, tako lepo po tednih je napisano za vsako tromesečje kaj se dogaja s tabo in z bebico.

http://www.bambino.si/?d=clanek&id=62

Prava kava in čaj v meji normale, dve mali dozi na dan... tak so meni povedali, čaj iz vrečke pa koliko hočem, če pa je nesladkan, pa toliko boljše. Če se ti le ne zagabi kaj user posted image
O toksoplazmozi si malo preberi, pa ne paničarit, no saj jaz sem tudi na začetku. Če imaš muce doma, to povej g. in greš na test, če je neg. pa v 6 mesecu še enkrat.
Hoja je najboljša telovadba za user posted image
Vprašanj boš verjetno imela še ogromno, malo prebrskaj po forumu in boš vse odgovore našla. Ti pa, če le ni potrebno, priporočam, da ne bereš tem o spontanih splavih, raznih boleznih pri plodu,... sem zasledila, da nas je to dosti delalo na začetku in smo brezveze skrbele in imele neprespane noči. Boš pa itak celo nosečnost razmišljala o zdravju otroka.
Čim manj stresa. To pa res škodi bebici. Pa lepo nosečnost naprej, pa pripravi dragega, da bodo tu pa tam mogoče hormoni po svoje delali user posted image
LP

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2006 10:59:26   
Katrin
user posted image  Naj ti najprej čestitam in želim čimlepšo nosečnost!

Punce so to že veliko napisale, jaz pa dodajam: čim manj komliciraj, misli pozitivno in vse bo v najlepšem redu!

Srečno! user posted image

lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.11.2006 11:03:35   
Jelenche
jaz se tudi pridružujem čestitkam

samo sprosti se

lepo nosečnost in čim manj slabosti ti želim

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.11.2006 16:55:56   
smotka lonib
Pinkyca! Tudi jaz ti čestitam user posted image user posted image user posted image user posted image . Želim ti lepo nosečnost in nobene slabosti.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.11.2006 17:19:41   
frufru
user posted image novopečena nosečka. Želim ti čim lepšo nosečnost. Jaz sem bila prve tri mesece ene velik zaspane z nizkim pritiskom, potem je bilo pa vse OK do 8 meseca, ko se je pojavila zgaga in krčne žile (te mamo v familiji). Drugače ti pa priporočam revijo Nosečnica. Meni je prišla zelo prav, jo še zdaj prelistam. Če je ne najdeš pa sporoči po ZP in ti jo lahko odstopim, ker naše dete pride decembra, to je pa čez en teden. user posted image  Čas pa res hitro bežiuser posted image user posted image user posted image
Aja še to, meni je bolj odgovarjal Centramed mami, ki ima folno kislino in vse vitamine prilagojene potrebam nosečnice.

< Sporočilo je popravil frufru -- 23.11.2006 17:22:31 >

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2006 15:07:00   
lunca2
Vse potrebno so ti že napisale. Pojdi po tablete tifol, jej kot ponavadi le večkrat na dan po malem. Jesti moraš tudi kaj sadja in zelenjave, da pridobiš kakšne vitamine in potrebno, pa veliko pij. Izogibaj se psom in mačkam najbolj pa njihovim iztrebkom.
Glavno je, da misliš pozitivno in si sproščena. Mogoče boš iemla kekšne jutranje slabosti, kar pa ni nujno, bolj si lahko utrujena, večkrat greš na wc,...
Aja pa pusti se razvajatiuser posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?