|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomagajte z nasveti glede goste hrane
12.10.2005 9:33:56   
Anonimen

Pozdravljene!

Mene zanima par stvari in sicer:

1.) Kako naredite juhico za svoje malčke?Malo me zanimajo recepti?!

2.) Kdaj pire in ali dodate kaj mleka ali kisle smetane?

3.) Katero meso prvič in kakšna količina?

4.) Kdaj kruh ali žemljica?

5.) Kaj ponudit otroku staremu 5 mescev?

6.) Kdaj alpsko mleko?Se mi zdi da nekatere dajete pri 6 mescih?

7.) HVALA!!

Stara sva 5 mescev!

< Sporočilo je popravil wahoo -- 12.10.2005 12:48:50 >
  Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomagajte z nasveti
12.10.2005 9:56:58   
Marogica
1. Juhico sem naredila iz različne zelenjave(korenček, cvetača, por, malo petršilja, zelja, bučke...) dam v ca 1dl vode in skuham, da je zelenjava mehka. Dodam čisto malo soli, na koncu malo masla ali parmezana(po okusu)
2.Jaz sem dodala pireju mleko in maslo-če govorimo o pireju(po 6 mes). Vendar pri 5 mes sem samo skuhala krompir in ga z vilico zmehčala
3. Kurjo ali teletino, pa čisto malo, bolj za okus. Dodala sem k juhici in vse zmiksala
4. Od nekje 7-8 mes
5. Od zelenjavnih obrokov predvsem juhice, krompir, špinačo..., goste sadne sokove, naribano sadje, mlečne kašice
6. Mi smo začeli pri dopolnjenjih 6 mes, po pogovoru s pediatrinjo

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomagajte z nasveti glede goste hrane
12.10.2005 15:33:09   
babylove
1. Juhe nisem nikdar kuhala, zmeraj je jedel zmiksano hrano (bolj podobno pireju kot juhi).

2. Pire krompir lahko daješ že na začetku uvajanja. Sprva ga pripravi z adaptiranim mlekom, kasneje z navadnim oz. kislo smetano, saj gre za minimalne količine.

3. Meso se začne uvajati po 5. mesecu oz. po uvedeni zelenjavi in sadju. Po 5. mesecu se ponudi belo, pusto meso (perutnina) ali šunka, po 10g (2 čajni žlički) v opoldanskem obroku. Količina se postopoma zvišuje tako, da pride do 20-30g med 7. in 12. mesecem. Ostalo meso se uvaja kasneje, po 7. mesecu starosti, ribe (puste) pa nazadnje, okoli 9. meseca.

4. Kruh ali žemljica po 6. mesecu (gluten), če ima otrok interes. Naš ga recimo pri 9 mesecih nima...

5. 5 mesecev star dojenček lahko je vso zelenjavo (razen špinače), sadje (razen agrumov in oreškov) in pusto meso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2005 17:44:24   
Anonimen
Babylove zakaj pa ne bi smel jesti špinače? Meni je pediatrinja rekla, da jo lahko in naj bi se le izogibali fižolu, grahu oz. takim stvarem, ki otroka  napenjajo.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2005 18:38:31   
marjanaR
1. Zelenjava (korenje, krompir, bučke, ohrovt, grah , malo čebule), žlička olivnega olja in žlička kisle smetane. Sol sem začela dajati pri osmih mesecih, pa še to zelo malo.
2. Pire pri šestih mesecih: kuhan krompir brez soli in materino mleko oz. adaptirano mleko. Pri sedmih mesecih sem začela dodajati 1 žlico (čajno) kisle smetane ali malo parmezana ter vodo, v kateri se je krompir kuhal.
3. Zajčje, piščančje ali puranje, cca. 20 gramov. Jaz sem ji dala prvič za eno žličko zajčjega, naslednjič več. Meso vedno kuham ob zelenjavi, ga ne pečem. Ga pa rahlo solim.
4. Kruh in ostale stvari z glutenom po 6. mesecu. Bodi previdna, da se otroku ne zaleti ...
5. Samo zizo.
6. Alpsko mleko po enem letu, prej vse delam z adaptiranim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.10.2005 22:29:43   
babylove
Špinače se dojenčku pred 6. mesecem starosti naj ne bi dajalo zaradi prevelike vsebnosti nitratov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?