|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomagajte mi!
13.2.2008 18:52:22   
Virtualna
Ojla punce!
Najprej bi vas vse lepo pozdravila in pohvalila vse, ki redno prebirate forum in pridno odgovarjate na podlagi svojih izkusenj...Zdaj pa k mojemu "problemu": sem v desetem tednu nosecnosti in se vedno nisem bila na prvem ginekoloskem pregledu user posted image  , prebiram Vas forum...veliko punc omenja da pije folno kislino...zelezo...in razne druge vitamincke... Mislite, da obstaja moznost kake "okvare" pri plodu, ce se folna kislina pravocasno ne jemlje user posted image  ???
Moj problem je namrec v tem, da sem se iz Slo preselila k fantu v Nemcijo in da se vedno nimam urejenega zdravstvenega zavarovanja (tukajsnjega)...traja celo vecnost in srcno upam da se bodo do naslednjega tedna podvizali na tukajsnjem Zavodu za zdravst. zavarovanje...
Skrbi me, kaj ce user posted image  kaj manjka oz. se bodo posledice mojega "nepitja folne kisline in zeleza" pokazale na plodu user posted image  ... obupana sem in ne vem kaj storiti.
Omenim naj, da se v 10.tednu nosecnosti zelo dobro pocutim, nebruham, nic me ne boli, le malo bolj sem utrujena in stalno spim....pa se to - razni vonji mi dvigujejo zelodec user posted image
Prosim, naj mi katera od punc poskusa odgovoriti, kajti Vasa podpora in Vasi odgovori bi mi bili v veliko pomoc!

16.6.2009 dobili prvi zobek ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomagajte mi!
13.2.2008 18:56:45   
maja24
Ni nujno da ješ folno kislino in zaradi tega tut s plodom ne bo nič narobe,je pa fajn da jo ješ.

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2008 18:56:46   
mala maja
folno kislino se tudi pri nas ne dobi na recept. Kupiš v lekarni in prav tako verjetno v Nemčiji. enako velja za vitamine. tako da jutri kar brž v lekarno ali pa pošlji fanta ponje.

Upam, pa da hitro prideš na vrsto za zdravstveno zavarovanje, drugače pa pojdi na samoplačniški pregled. verjetno ni nič dražji kot pa pri nas in saj veš vse za naše zdravje. Jaz bi sigurno že šla.

aja pa čestitke za nosečnostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2008 19:03:23   
tominikapiki
Na Finskem ali pa v Afriki je niti ginekoligi posebej ne priporočajo, tako da... po mojem kar brez skrbi. Lahko jo veliko dobiš že z zeleno solato, ali paradižniki, špinačo (tudi železo, ki je mimogrede v rdeči pesi, pa koprivnem čaju)... Pa kot je že rečeno - tudi pri nas moraš vse te dodatke sama kupit v lekarni ...  

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2008 19:05:45   
J.L.
Za folno kislino in druge vitaminske pripravke ne rabiš nobenega zavarovanja, ker se itak plača. Je pa fajn, da jo jemlješ, sploh če ne zaužiješ zadostno količino vitaminov + mineralov. Pa čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2008 19:06:39   
Pia77
Ni panike! user posted image

(odgovor članu tominikapiki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2008 19:07:18   
taška30
Glede folne kisline: glej, dejstvo je, da 10 let nazaj ni nihče govoril o folni, zdaj je pa trend, da se to jemlje, ampak če se ne motim se zapiranje nevralne cevi (za kar je potrebna zadostna količina folne) dogaja okoli 6.tedna, tako da je itak že mimo. Ne vem, jaz na to gledam tako, da neka povezava sicer je (dokazana), ampak če imaš ti neko normalno prehrano, sploh če nisi vegetarijanka ali veganka, imaš folne v telesu več kot zadost. Škodi pa seveda ne, če jo dodatno jemlješ, zato jo priporočajo.
In sedaj pridemo do takih ekstremov (moram tole napisatuser posted image ), kot se je zgodil meni, da me je ena dr. v porodnišnici nahrulila ko psa, ker sem rekla (med pogovorom), da sem folno jedla od pozitivnega Clear blue-ja naprej dva meseca. No, rekla je, da sem itak vse zamudila in da je to treba jest prej. Sem rekla, da pač nismo povsem planirali, pa je rekla da je to pa čist neodgovorno, da v tem primeru pač moraš jest folno cel časuser posted image . Potem sem rekla, da to pomeni, da mora vsaka ženska v rodnem obdobju jest folno non stop za vsak slučaj, pa pravi: ja, ali kontracepcija ali pa folna. Mislim, ej....user posted image

Železo pa jemlješ le, če ti ugotovijo slabokrvnost.

Čimprej pojdi na pregled, magari samoplačniški.

Sorry ker sem se tolk razpisala.

Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2008 19:07:51   
Virtualna
Punce, sto krat hvala ... user posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2008 19:27:55   
Taula
Čestitke za user posted image user posted image
Ko so rekle..folna je samoplačniška, sirupe za železo se dobi na recept po potrebi...jaz sem jih začela piti v drugi polovici nosečnosti.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2008 19:40:49   
Naja30
Sirup za železo se pije, če si slabokrvna, tako da na to še počakaj. Glede folne pa kot so ti že punce napisale, ni panike.
Prvi pregled sem jaz imela tudi pozno, v 11t tako da za to se ne mudi. Ne vem pa kako je v Nemčiji z NS, ali boš šla ali ne. To se dela pa med 11-14t in je fajn, da se prej naročiš.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2008 19:52:30   
mateyka
kako to misliš, da traja zdr. zavarovanje uredit? jaz sem to mela en, dva tri.. kaj pa moraš tok čakat?
a "tukajšnje" pomeni nemško al slovensko zz? user posted image pa sej ti lahko modra EU kartica velja te mesece, ko nemci kvačkajo..

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2008 19:55:13   
anny1
Pozdravljeni Virtualna
naj te malo pomirim jaz sem bila prvič pri G šele v 16t-prej nisem vedela da sem noseča oz. da se bolje izrazim sem mislila da sem komaj 12t noseča kar je pomenilo še da je čas- ugotovili so da sem že 16t... naj ne nakladam- skratka nisem jemala ne folne,ne železa... nič v prvih mesecih, 16 dni nazaj rodila skoraj na rok-3 dni pred- zelo zdravo živahno in veliko kakor tudi precej težko punco. Priporočljivo je vendar stvar lahko nadoknadiš po porodu jaz sedaj jemljem folno in jo otrok isto zaužije-preventiva ker mi je HB padel na 83. Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2008 21:31:53   
deja27
jaz nisem nič med nosečnostjo jemala,ker sem mela zlo dobro kri,niti gin.,mi jo ni  omenil kaj šele svetoval,jedla sem vse,zdravo-nezdravo hrano,pa bejbku ni nč mankal.ZD.zavarovaje pa le zrihtaj,pa na pregled pejt tud kamal.

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2008 22:09:14   
lelaval
Ko sem bila 1. in 2. noseča, se ni predpisaovalo in priporočalo nobene folne kisline in ničesar, pa je z obema vse vredu. Pri 3. pa sem jo začela jest okrog 10. tedna. Tako, da brez skrbi - ti le uživaj v user posted image .

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
13.2.2008 22:13:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu deja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2008 7:14:43   
*talcy*
ne obremenjuj se včasih pojma niso imeli kaj je to folna kislina... kot so že punce napisale to je trend ... danes pojdi lepo v lekarno in kupi da boš bolj pomirjena ... pa srečno .... aja pa čestitke za user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2008 7:52:56   
anju
folne je dosti v brstičnem ohrovtu, no - ohrovtu, brokoliju, še kje... železa v rdeči pesi, rdečem mesu, suhih slivah, fižolu...
glede pregleda: otrok se bo razvijal neodvisno od njega user posted image boš videla, da bo vse prav. mi vsi smo zrasli brez današnjih standardov.
pa naj bo čimprej vseeno!

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2008 12:38:00   
Virtualna
Vsem, ki ste mi odgovorile, se srcno zahvaljujem user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?