taška30
|
Glede folne kisline: glej, dejstvo je, da 10 let nazaj ni nihče govoril o folni, zdaj je pa trend, da se to jemlje, ampak če se ne motim se zapiranje nevralne cevi (za kar je potrebna zadostna količina folne) dogaja okoli 6.tedna, tako da je itak že mimo. Ne vem, jaz na to gledam tako, da neka povezava sicer je (dokazana), ampak če imaš ti neko normalno prehrano, sploh če nisi vegetarijanka ali veganka, imaš folne v telesu več kot zadost. Škodi pa seveda ne, če jo dodatno jemlješ, zato jo priporočajo. In sedaj pridemo do takih ekstremov (moram tole napisat ), kot se je zgodil meni, da me je ena dr. v porodnišnici nahrulila ko psa, ker sem rekla (med pogovorom), da sem folno jedla od pozitivnega Clear blue-ja naprej dva meseca. No, rekla je, da sem itak vse zamudila in da je to treba jest prej. Sem rekla, da pač nismo povsem planirali, pa je rekla da je to pa čist neodgovorno, da v tem primeru pač moraš jest folno cel čas . Potem sem rekla, da to pomeni, da mora vsaka ženska v rodnem obdobju jest folno non stop za vsak slučaj, pa pravi: ja, ali kontracepcija ali pa folna. Mislim, ej.... Železo pa jemlješ le, če ti ugotovijo slabokrvnost. Čimprej pojdi na pregled, magari samoplačniški. Sorry ker sem se tolk razpisala.
|