rija
|
Drage mamice, očki.... Prejšnji teden sem doživela nekaj najbolj strašnega v življenju doslej in posledično pristala na pediatričnem oddelku MS bolnišnice. Ko sem prebrodila prvi šok ob bolezni mojega mladička, sem doživljala šok za šokom..... Cele dneve sem poslušala jok malih sončkov, ki jih nihče ni prišel pogledat, nihče ni prišel potolažit, nihče jih ni dvignil k sebi in objel. Dve medicinski sestri, ki sta bili v smeni, verjamem, tudi nista mogli potolažiti vseh neutolažljivih bitjec, nista jim mogli ponuditi niti poštene igračke, da bi jih malo zamotile, da bi priklicale iskrice v oči teh malih bolančkov. Najbolj si bom zapomnila Saro, ki je celih 10 dni nihče ni prišel pogledat in zapomnila si bom njen nasmešek, ko sem ji podarila našo igračo.....in srečo v očeh sestre, da je otrok nehal jokat. Da ji je morala ob desetih zvečer vzeti igračo, ker se je tako zaigrala. Po pogovoru s sestrami smo ugotovile, da jim manjka kar nekaj stvari, za katere ni zdravstvenega tolarja.....ja, vem, jaz sem tudi klela x krat, koliko plačujemo za zdravstvo, pa nam ničesar ne nudijo. Vendar sem med bivanjem v bolnišnici ugotovila, da ne gre za to, koliko jaz plačam, koliko plačate vi, da gre predvsem za to, da lahko z malenkostmi prikličemo iskrice v oči tem malim sončkom, ki jih lastni starši tako zanemarjajo. Torej: PROSIM vas, če imate doma kakšnekoli igrače, ki ste jih že zdavnaj odnesli na podstrešje, v klet jih skratka ne rabite, če imate kakšne stare nogavičke, copatke, ni pomembno, če so zmuckani, malo razhojeni.......če imate kakšen star voziček, važno je, da ima kolesa in sedalni del......če imate kakšen stolček za hranjenje.......cela bolnišnica namreč premore enega samega......če imate kakšne stare knjigice, ki so jih vaši otroci prerasli......ali pa kakšen tolar, da kupimo nekaj stolčkov za hranjenje.....ikea varianta.....seveda.... Prosim, podarite tem sončkom lepši dan, nasmeh na usteca. Vsi, ki ste pripravljeni na kakršenkoli način pomagati, me lahko kontaktirate na ZS.
< Sporočilo je popravil wahoo -- 11.1.2007 8:00:49 >