Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 9:35:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Po moje da ti do otrokovega tretjega leta teče polna delovna doba, država plača tudi prispevke za ostale 4 ure, le plače je le za 4 ure.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 13:31:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni treba, da doplačuješ, tako je, kot je zapisala Splišni. Razliko do polne delovne dobe časti država. Plača pa neto ni polovica prejšnje ampak pride nekoliko več zaradi nižjih davčnih razredov.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 13:34:41
|
|
|
|
Anonimen
|
A pa je treba posebej v pogodbi napisat, da je to polovični delovni čas ali jaz to potem sama naknadno na CSD urejam al kako? Hvala
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 13:43:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Kot prvo svetujem, da podpišeš aneks k obstoječi pogodbi in ne nove pogodbe (nimam še nobenega primera, ker sama tega še nisem urejala). V aneksu natančno določita, koliko časa na dan boš delala (ni nujno, da je polovični čas, lahko delaš tudi nekaj ur manj) in koliko časa bo trajalo (ni nujno, da je do otrokovega tretjega leta, lahko tudi manj). Pa ne pozabi dodati, da po preteku obdobja stopi v veljavo prejšnja pogodba. Potem pa ta aneks neseš na CSD in tam izpolniš še neki drugi obrazec. Glede postopka na CSD je najbolje, da kar telefoniraš in vprašaš, da ne boš večkrat hodila.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 13:47:10
|
|
|
|
ZARA
|
no jst imam to varianto,ki si jo opisala z doplacilom cca 6500 sit mesecno - tud med porodnisko... in ja tece ti polovicna del.doba,ce ne doplacujes...
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 13:56:08
|
|
|
|
Anonimen
|
S polovičnim delovnim časom lahko delaš kadarkoli in kolikor let želiš, seveda ti teče tudi polovična delovna doba, če si je ne doplačuješ. Plača je nekaj več kot polovična. Če pa govorimo o zakonu, ki materam do otrokove starosti treh let omogoča polovično delovno dobo, potem drugo polovico delovne dobe krije država preko CSD, plača pa je nekaj več kot polovična (enaka kot v zgornjem primeru). Delovne dobe po tem zakonu ni potrebno doplačevati.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 14:45:09
|
|
|
|
ZARA
|
Selena... a potlej men zdej ko mi porodniska potece ni treba teh prispevkov placevat do Zarinega 3 leta? A sem prov zastopla...
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 14:50:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da si prav zastopla ja. Hvala za informacije. Spraševala sem pa zato, ker sem dobila eno ponudbo za novo službo, ki bi bila za polovični čas.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 14:53:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, Zara, ni ti treba, vendar moraš to posebej urediti preko CSD-ja. Ne steče avtomatično.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 15:12:48
|
|
|
|
ZARA
|
U Selena si mi polepsala dan,hvala!! Se prav marca,ko mi potece jim grem lahko tezit? Se dobr da si vprasala alja... Kolk bo spet letanja...
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 19:06:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Stopi v akcijo že zdaj, da bo steklo čim prej. Je kar nekaj papirologije, kot povsod.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 19:09:45
|
|
|
|
ZARA
|
ja se nekej,sorry... Kaj pa ce ostanem po por.dopustu brez sluzbe!!?? K pa pol ?? A se ti kej sanja...
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 19:17:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal, pojma nimam. Ampak - če se ti izteče pogodba vmes in ti je ne podaljšajo, si itak brez, če si za določen čas, nadaljuješ do izteka pogodbe, če si pa za nedoločen si pa itak za nedoločen.
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 19:19:15
|
|
|
|
ZARA
|
ok hvala,sej morm itak en dan u boj s birokrati... lp
|
|
|
|
Polovičen del. čas - polovična delovna doba? 21.2.2005 19:20:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenkost ;).
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?